Zdravim.
Egr v mojej vectre uz doziva a ako som bol u znameho na diagnostiku,tak mi povedal,ze mi usetri minimalne 200€ za nove egr a uplne mi to egr pocitacom z RJ odstavi.Ma niekto s tym skusenost,resp. nie su potom nejake neziaduce vedlajsie priznaky?Dakujem.P.S. emisie ma vobec netrapia:-)
úplné odstránenie egr Z19DTH
Moderátori: dulo, buci_vectra
- kicmas
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 07 Apr 2012, 23:05
- Auto: Vectra C
úplné odstránenie egr Z19DTH
Opel Vectra C 1.9 CDTI (Z19DTH) 110kW (150HP), 2005
- Barry
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 27 Jan 2008, 20:42
- Kontaktovať používateľa:
Re: úplné odstránenie egr Z19DTH
Moje EGR dozilo nedavno po 182.000km. Da sa to aj opravit. Ja som si ho opravil a verim ze vydrzi rovnako dlho. Ked ho uplne vyradis z cinnosti a mas filter pevnych castic, tak ten ta bude mat rad. A potom neusetis viac ako 200€ 
PS: takych co netrapia emisie je na tejto planete vela... a tak to aj vyzera. Ved co.... ja uz to dozijem a ako tu bude mojim detom a detom mojich deti... to mi je fuk. Tak nejako, ze ?
PS: takych co netrapia emisie je na tejto planete vela... a tak to aj vyzera. Ved co.... ja uz to dozijem a ako tu bude mojim detom a detom mojich deti... to mi je fuk. Tak nejako, ze ?
BMW X6 F16 30d 190kW (2018)
EX-Opel Vectra C Caravan, 1,9CDTI 88kW (2008)
Škoda Octavia II Tour, 1,6 MPI 75kW (2011)
EX-Opel Astra G 1,2 16V (2002)
EX-Opel Kadett E 1,3 (1986)
EX-Škoda Felicia 1,4 MPI (1999)
EX-Opel Astra H 1,7 CDTI (2006)
- swabel
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jún 2007, 10:44
- Bydlisko alt: Levoča
Pojde do sania menej bordelu, co je len plus. EGR je treba pri soft. vypnuti zaslepit uplne plnou zaslepkou.
Lacne programy na vypinanie EGR, ktore len vymazu nejake mapy EGR a hodnoty z ECU motora nie su moc dobre, pozor na to, nemusia UPLNE vypnut EGR (ako pises).
V zime sa bude hriat motor neskor a pomalsie co je male minus.
Novy EGR ventil sa da zohnat aj za menej ako 200 € (ca. 153 €)
Citujem z jednej stánky:
EGR ventil (exhaust gas recycling, prípadne Auspuf Gas Recyklation) je systém k redukcii NOx vo výfukových plynoch. Je to emisný systém všetkých moderných motorov. Umožňuje časti výfukových plynov, aby boli opätovne nasaté do motora. Výsledkom sú lepšie emisie a rýchlejšie ohriatie studeného motora. Nevýhodou je zanášanie motora karbónom, nižší výkon a vyššia spotreba. Pokazený EGR ventil môže spôsobiť vysokú dymivosť, nízky výkon, problém so štartovaním. Poruchu je možné odstrániť zaslepením a odstránením zo softvéru. EGR systém nie je pre správnu funkciu motora potrebný, po jeho odstavení má motor síce nepatrne horšie emisie, ale lepšiu reakciu na plyn, skorší nástup turba, bezproblémovejší chod a vyšší výkon. Súčasťou kvalitnej úpravy softvéru je odstavenie funkcie EGR ventilu. Po jeho odstránení sa však zmení prietok vzduchu váhou vzduchu a je treba zmeniť mapy pracovného cyklu solenoidu turba a limiterov dymivosti. Preto neodporúčame amatérske odstavenie chybového sektora bez korekcie ďalších parametrov, ako ponúka väčšina firiem. Po odstránení zo softvéru doporučujem zaslepiť EGR ventil aj mechanicky, plechovým tesnením. Starý a zanesený ventil iba málokedy tesní. U Euro 2 motorov je EGR ventil membránový a jeho mechanické zaslepenie bez softvérového odstránenia nevyvolá chybovú hlášku. Od E3 normy je však potreba po zaslepení urobiť úpravu softvéru, aby auto nešlo v núdzovom režime.
Lacne programy na vypinanie EGR, ktore len vymazu nejake mapy EGR a hodnoty z ECU motora nie su moc dobre, pozor na to, nemusia UPLNE vypnut EGR (ako pises).
V zime sa bude hriat motor neskor a pomalsie co je male minus.
Novy EGR ventil sa da zohnat aj za menej ako 200 € (ca. 153 €)
Citujem z jednej stánky:
EGR ventil (exhaust gas recycling, prípadne Auspuf Gas Recyklation) je systém k redukcii NOx vo výfukových plynoch. Je to emisný systém všetkých moderných motorov. Umožňuje časti výfukových plynov, aby boli opätovne nasaté do motora. Výsledkom sú lepšie emisie a rýchlejšie ohriatie studeného motora. Nevýhodou je zanášanie motora karbónom, nižší výkon a vyššia spotreba. Pokazený EGR ventil môže spôsobiť vysokú dymivosť, nízky výkon, problém so štartovaním. Poruchu je možné odstrániť zaslepením a odstránením zo softvéru. EGR systém nie je pre správnu funkciu motora potrebný, po jeho odstavení má motor síce nepatrne horšie emisie, ale lepšiu reakciu na plyn, skorší nástup turba, bezproblémovejší chod a vyšší výkon. Súčasťou kvalitnej úpravy softvéru je odstavenie funkcie EGR ventilu. Po jeho odstránení sa však zmení prietok vzduchu váhou vzduchu a je treba zmeniť mapy pracovného cyklu solenoidu turba a limiterov dymivosti. Preto neodporúčame amatérske odstavenie chybového sektora bez korekcie ďalších parametrov, ako ponúka väčšina firiem. Po odstránení zo softvéru doporučujem zaslepiť EGR ventil aj mechanicky, plechovým tesnením. Starý a zanesený ventil iba málokedy tesní. U Euro 2 motorov je EGR ventil membránový a jeho mechanické zaslepenie bez softvérového odstránenia nevyvolá chybovú hlášku. Od E3 normy je však potreba po zaslepení urobiť úpravu softvéru, aby auto nešlo v núdzovom režime.
VETCTRA C kombi, Z19DTH, AT (2007), KATAÓG DIELOV EPC
Diagnostika GM MDI, OP-COM, aktivácia pal. PC* SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, 0915850900
http://www.opel-shop.sk
Diagnostika GM MDI, OP-COM, aktivácia pal. PC* SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, 0915850900
- Barry
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 27 Jan 2008, 20:42
Pokial je to tak ako pise swabel, tak by ma to zaujimalo. Otazka je aky je rozdiel v emisiach s a bez egr. Robi to niekto na slovensku tak ako to bolo popisane ?
BMW X6 F16 30d 190kW (2018)
- swabel
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jún 2007, 10:44
- Bydlisko alt: Levoča
alfatuning.sk - nepocul som vsak dost referencii.
VETCTRA C kombi, Z19DTH, AT (2007), KATAÓG DIELOV EPC