Skapanie auta po vyslapnuti spojky a zle startovanie

Moderátori: dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
M4jky
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 15 Feb 2010, 18:39
Auto: Vectra B

Skapanie auta po vyslapnuti spojky a zle startovanie

Príspevok od používateľa M4jky »

Zdravim oplaci mam nasledovny problem. Uz sa nam asi styrikrat stalo ze po rannom nastartovani auto po vyslapnuti spojky na prvej krizovatke skape a nasledne nechce nastartovat. Strasne dlho toci motor az sa z toho vykucka ale vobec sa mu nechce do otacok a ani nezareaguje okamzite na stlacenie plynu. Par metrov ma potom este taky divny lenivy zvuk a potom je uz zase cely den vsetko v poriadku. Prvy raz mi to takto skapalo asi okolo styridsiatky ked som chcel podradit zvysne tri razy sa prihodili mame. Baterku som kontroloval a ta ma jemne cez 12,4V a po par nastartovaniach s tym ze som hned vypol motor tak na nej nekleslo napetie pod 12,2V. Dobijanie je tiez v poriadku. Kedze v autach sa nevyznam tak neviem co mam dalej riesit. Predom dik za rady.

Este mozno stoji za zmienku ze auto bolo na generalke motora koli milemu ventilu, ktory sa roztrepal a doryhoval stvrty valec. Ale zas na druhu stranu si uz motor generalku po tych 14tich rokoch zasluzil. Bol robeny vybrus, menene ventili a piesty. Zatial som mame povedal nech skor vyslapuje spojku ale kedze jej to vzdy urobilo len rano na tej prvej krizovatke tak tym to pravdepodobne nebude a hlavne to nevysvetluje to divne startovanie.
Vebe 1.6 16V '96 hatchback, X16XEL 74kW
p.s.
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Nov 2009, 15:31
Auto: Iná značka
Bydlisko alt: Karlovarsko

Príspevok od používateľa p.s. »

asi to bude muset na diagnostiku leč u mě se takto začalo projevovat odcházející čidlo klikového hřídele ze začátku pomohlo očištění a prostříknutí příslušného konektoru čidla ale nebylo to na dlouho a šel sem pro nový :!:
M4jky
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 15 Feb 2010, 18:39
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa M4jky »

No na diagnostiku s tym skocim ale pokial viem tak kontrolka na palubovke nesvietila ani v jednom z pripadov.
Vebe 1.6 16V '96 hatchback, X16XEL 74kW
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"