chip tuning
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
chip tuning
bol som sa pýtať o tie tlmiče do servisu a zároveň som sa pýtal, na chip tuning, tak týpek mi vravel, že to nie je dobrá vec, jedine ak si auto na to pripravím, to znamená, že prerobiť také veci ako sú filter, nasávanie, zvody, katalyzátor, rezonátor, výfuk, zväčšiť priemer vyfukového potrubia a zopár detailov ohľadom ventilov.......... a potom že by som mal zo svojej Tigry aj s čipom vytiahnúť z pôvodnýx 106PS na 130PS a viac, čo sa týka točivého momentu, ten že moc hore nepôjde. Tým pádom aj sa tak neznížuje životnosť motora, pretože aj tie firmy, kt. robia chip, tak uvádzajú napr. nárast 10PS po úprave, ale v skutočnosti je to 5PS a to len preto, že sa to dáva na neupravný a nepripravený motor a preto sa to potom aj skôr kazííííííííí, tak čo vy nato??? zmysel to má nie???? no aspoň pre mňa
To, čo ti povedal sa nemusí robiť, ale aj môže.Je to otázka, aký výkon od toho chipu čakáš.Skús kontaktovať www.motortech.sk maju dobré referencie ohladne chipu, a určiťe ti dobre poradia.
vieš,neide mi len o výkon ale aj životnosť, čo z toho mám,že budem rok abo dva fičať na chipe a potom môžem investovať do opráv, proste, xcel som len podebatovať, či to je tak ako ten týpek hovoril, či to je potom s úpravami lepšie a viac šetrné a jasné že aj o výkone xcem popísať....... dobre, idem kuk na tú stránku
Ved, to je jasné, ale je rozdiel mat auto v serii, a upraveni o 100% väčšim výkonom motora. Hlavne, dávaj bacha komu to dávaš robiť, ja som sa na tom okašlal, mal som auto v 98%stave, a po chipe mi motor skapal za jazdy, a zle štartoval.Tak, som ho radšj nehal v pôvodnom stave, a ide v pohode dalej.
Ako, ja som to mal, fičí to dobre, až natie chyby čo som písal.Výkon je ciťiť dobre, mal som približni motor ako ty, len ford 107ps, a životnosť motora to ti neviem, ani nepoznám človeka ktorý ti povie, po kolkých km ti odide motor a firma ako som pisal: www.motortech.sk www.maxtuning.sk ,a ešte www.GXtuning.sk sú veľmi spolahliví