podla toho co som sa tam docital je kladka samosponovacia
takze docasne staci nastriekat silikonovym olejom alebo WD-40?
momentalne mam nabehanych 163k km a velky servis sa robi pri 180k mam pockat alebo vymenit remen?
pozri si v náhradných dieloch ako vlastne vyzerá , aby si pochopil princíp. má určitu silu ktoru musíš prekonat pomocou kluča pri nasádzaní kl. remena . z holou rukou len tažko!
Ja som vymenil prv remen a stále mi to robilo.Následne som zistil, že to bol šponovák.Bol úplne vyheglaný.Pohyboval sa nielen hore-dole ale aj do bokov!ale cenu ti už nezradím.Bolo to dávno.
ja to poznam. pred tyzdnom som to kupoval. novy remen ma stal okolo 600 sk a kladka okolo 2 200.este taka zaujimavost, ked ho budes chciet prelozit, neni to take jednoduche hehe. treba zlozit pravy silemblok motora
no mne sa povoliila srauba na kladke, lozisko uplne rozhasilo aj s podlozkou a nakoniec mi celkom roztrhlo remen. tak som bol "stastny" teda.som rovno porobil aj rozvody, ked uz som menil toto a rozoberal aj silentblok nak mam pokoj
kolko kilometrov si na tom spravil kym sa roztrhol remen?
musim este na tomto urobit asi 1 000 km dufam ze to vydrzi
no a momentalne mam 164 000 na tahometri a pri 180 000 je velky servis mohlo to este trochu vydrzat