Snímač otáčok
Moderátor: macil
- Kimi
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Jan 2006, 12:03
- Auto: Nemám auto
Snímač otáčok
Ahojte,
neviete mi poradiť či mám na mojej babičke snímač otáčok a ak hej kde a načom ho mám hľadať? Je to motor 18E, r.v.86 štvorbodové vstrekovanie.
A ešte jedna otázka neviete čo môže spôsobiť poruchu riadiacej jednotky/hlavné príčiny/ ak nejaké existujú.Odišla mi pravdepodobne v priebehu dvoch rokov už druhá RJ , možno náhoda, ale chcel by som si preveriť všetko čo s tým súvisí a mohlo by mať vplyv na jej bezchybný chod.
Vďaka za každú radu
neviete mi poradiť či mám na mojej babičke snímač otáčok a ak hej kde a načom ho mám hľadať? Je to motor 18E, r.v.86 štvorbodové vstrekovanie.
A ešte jedna otázka neviete čo môže spôsobiť poruchu riadiacej jednotky/hlavné príčiny/ ak nejaké existujú.Odišla mi pravdepodobne v priebehu dvoch rokov už druhá RJ , možno náhoda, ale chcel by som si preveriť všetko čo s tým súvisí a mohlo by mať vplyv na jej bezchybný chod.
Vďaka za každú radu
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Asi ti veľmi nepomôžem, ale ak tam nejaký snímač máš, hľadal by som ho niekde okolo rozvodov. Vodítkom by ti snáď mohlo byť toto http://www.opelclub.sk/snimac.html . Ďalší snímač je na kľuke, ten je hallovho typu.
Pokiaľ ide o RJ, nedostáva sa ti na ňu vlhkosť?
macil napísal:Asi ti veľmi nepomôžem, ale ak tam nejaký snímač máš, hľadal by som ho niekde okolo rozvodov. Vodítkom by ti snáď mohlo byť toto http://www.opelclub.sk/snimac.html . Ďalší snímač je na kľuke, ten je hallovho typu.
macil....... diagnostika mi vyhodila chybu ""hlavny magneticky snimac otacok motora"" to je to, co tu popisujes?
nemas to aj na astru /resp. to je to iste /alebo kde to mam hladat?
18-16v 125 ps
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
bez meny ZM napísal:macil napísal:Asi ti veľmi nepomôžem, ale ak tam nejaký snímač máš, hľadal by som ho niekde okolo rozvodov. Vodítkom by ti snáď mohlo byť toto http://www.opelclub.sk/snimac.html . Ďalší snímač je na kľuke, ten je hallovho typu.
macil....... diagnostika mi vyhodila chybu ""hlavny magneticky snimac otacok motora"" to je to, co tu popisujes?
nemas to aj na astru /resp. to je to iste /alebo kde to mam hladat?
18-16v 125 ps
Malo by to byť ono, teda snímač otáčok vačkového hriadeľa. V tom návode (nepísal som ho ja) je motor X20XEV. Je konštrukčne identický s tým mojím. Ty máš pravdepodobne C18XE. Neviem, ale myslím, že to bude podobné.
Stáva sa, že riadiaca jednotka si občas snímač na kľuke spletie so snímačom na vačke. Overiť to môžeš tak, že ak hlási chybu snímača na kľuke, počas chodu motora tento odpojíš a nemala by nastať žiadna zmena. Ak odpojíš snímač na kľuke, motor by mal zdochnúť.
[Malo by to byť ono, teda snímač otáčok vačkového hriadeľa. V tom návode (nepísal som ho ja) je motor X20XEV. Je konštrukčne identický s tým mojím. Ty máš pravdepodobne C18XE. Neviem, ale myslím, že to bude podobné.
Stáva sa, že riadiaca jednotka si občas snímač na kľuke spletie so snímačom na vačke. Overiť to môžeš tak, že ak hlási chybu snímača na kľuke, počas chodu motora tento odpojíš a nemala by nastať žiadna zmena. Ak odpojíš snímač na kľuke, motor by mal zdochnúť.[/quote]
sorry ale nemas prilohu kde je snimac na kluke...
nech sa dnes nenudim,,
Stáva sa, že riadiaca jednotka si občas snímač na kľuke spletie so snímačom na vačke. Overiť to môžeš tak, že ak hlási chybu snímača na kľuke, počas chodu motora tento odpojíš a nemala by nastať žiadna zmena. Ak odpojíš snímač na kľuke, motor by mal zdochnúť.[/quote]
sorry ale nemas prilohu kde je snimac na kluke...
nech sa dnes nenudim,,
macil napísal:To bohužiaľ nemám, ale na tom odkaze s popisom výmeny čidla vačky, na treťom obrázku zhora, na ktorom je vyfotené odpájanie konektora, vedie po ľavej strane čierny káblik. Ten vedie k čidlu kľuky. Ak pôjdeš po ňom smerom dopredu, tak ho nájdeš.
Tak vdaka..idem skumat...inac si mechanik? mas tu kvantum prispevkov..