Astra J 1,4, prepne do núdzového režimu a ide na 3 valce

Moderátori: bukelo, buci_vectra

RAPO
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 13 Dec 2016, 21:05
Auto: Astra J

Astra J 1,4, prepne do núdzového režimu a ide na 3 valce

Príspevok od používateľa RAPO »

Mám Astru J, r.v.2012, benzín/LPG. Ráno, naštartuje normálne, rozbehnem sa a asi po 50 až 500 m sa na displeji objaví chybové hlásenie Code 84, čo by malo znamenať núdzový režim. Auto teda aj ide v núdzovom režime, ale zároveň na tri valce. Kamarát mi robil diagnostiku, nie originál Opel, ukázala chybu Snímač polohy škrtíci klapky - korekce 1-2, nesprávna funkce, prerušovaný, nesúvislý. Motor vypnem, o pol minúty naštartujem znova a idem ďalších 500 m a situácia sa zopakuje. Niekedy motor sám zhasne. Toto sa zopakuje niekoľko krát. Keď sa motor takýmto spôsobom zohreje, potom už prejdem dlhšie vzdialenosti, prejdem tak 10 -15km. V jednom servise a zhodne aj v Opli mi poradili, aby som vymenil zapaľovaciu lištu k sviečkam a predtým aj sviečky. To som urobil, ale problém sa nezmenil. Má niekto s týmto skúsenosti? Čo by ste mi poradili? Ďakujem
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Re: Astra J 1,4, prepne do núdzového režimu a ide na 3 valce

Príspevok od používateľa Signum »

kabeláž,škrtiaca klapka alebo riadiaca jednotka motora budú vadné
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
Robinosvk
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 23 Jan 2017, 00:01
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa Robinosvk »

Ahoj mám 1.4 lpg tiež mi to robí menil som sviečky + lištu zapalovania nepomohlo, robí mi to iba na plyne keď prepnem na benzín ide v poho chcem pretesniť reduktor a uvidím daj vedieť ako si dopadol či niečo zabralo a či máš tiež lpg. Dík Robo :confused:
Robinosvk
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 23 Jan 2017, 00:01
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa Robinosvk »

Vidím LPG ok ešte bol som na diagnostike opel ZA tam mi povedali že druhy vstrekovač je zlý vymenil som za nový nepomohlo čo som sa dočítal vymieniali sa vstreky zelené4 vstrekové ze oražové 12 vstrekové niekde som sa dočital že tie zelené boli vadné od výroby ale či je to pravda neviem veľa zdaru.
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - VŠEOBECNE"