Astra F 1.4i problém s akceleráciou

Moderátori: bukelo, buci_vectra

maro2015
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 09 Okt 2015, 21:22
Auto: Astra F

Astra F 1.4i problém s akceleráciou

Príspevok od používateľa maro2015 »

Zdravím, mám Opel astra F 1.4 44kw C14NZ a potreboval by som pomôcť s jedným problémom. Pri je po zošlapnutí plynu strašne lenivé nejde do otáčok, chová sa ako keby oneskorenie reagovalo a po zahriatí sa teplota šplhá až moc vysoko. Termostat bol menený, ventilátor zapína, voda sa nestráca. Stretol sa s tým niekto? Všetky filtre menené, rovnako aj sviečky, zapaľovacie káble a RJ chyby nevyhadzuje. Poteší každá dobrá rada.
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Komjatna

Re: Astra F 1.4i problém s akceleráciou

Príspevok od používateľa Komo »

Co znamena vysoka teplota?
Idealne hodit na diag alebo pomerat ake hodnoty dava lambda sonda, skontrolovat sanie aspon vizualne pripadne vycistit klapku, to by na start stacilo
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
otto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 10 Feb 2008, 11:47
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa otto »

pozrí ci nemaš deravu podtlakovu hadičku z Map senzora.
frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 16 Sep 2009, 18:51
Auto: Astra F

Príspevok od používateľa frenkyto »

maro2015 napísal:Zdravím, mám Opel astra F 1.4 44kw C14NZ a potreboval by som pomôcť s jedným problémom. Pri je po zošlapnutí plynu strašne lenivé nejde do otáčok, chová sa ako keby oneskorenie reagovalo a po zahriatí sa teplota šplhá až moc vysoko. Termostat bol menený, ventilátor zapína, voda sa nestráca. Stretol sa s tým niekto? Všetky filtre menené, rovnako aj sviečky, zapaľovacie káble a RJ chyby nevyhadzuje. Poteší každá dobrá rada.
Nazdar,nieco podobne som mal aj ja dnes som to vyriesil,neviem ci to je ten isty problem co mas ty : Auto mi startuje vzdy normalne,len som mal pocit ze je lesnive akoby ho nieco brzdilo,ked som som zosliapol rychlo plynovy pedal akoby sa dusilo a nieco ho brzdilo,inac po zosliapnuti pedalu akoby reagovalo az oneskorene po sekunde ale aj tak vykon nebol taky ako by mal,tak som dlho skusal co asi,dnes pozeram a od skrtiacej klapky ide taka tenka hadicka,uplne tenka z jednej strnay a do druhej je skrtiacka klapka nou prepojena,hadicka je cierna z jednej strany je hnede umele kolienko a z druhej cierne ...to cierne bolo prasknute,dal som tam hadicku a divim sa ako ten moj stary opel ide:-)skus na to pozriet...Dlasia vec:Mne niekedy tiez behala teplota,stlale asi 4 stupne hore dole na budiku,voda sa ani netratila,len a rosilo sa okolo chladica tak si myslim tamadial sem tam vytecie,obcas som dolial nic strasne ,parkrat mi bublalo v systeme ako ked sa voda prelieva trubickami,cirkulovala voda po nastartovani a bolo to pocut..keed som dal dole zatku kde sa leje olej bola tam kasa ako maslo,co je aj u tych oploch normalne,ale bolo toho vela ...rozvody boli ok tak som dal dole hlavu ,bolo tesnenie pod hlavou,stekalo to okolo sruby dole kde to hrdzavelo,sruba by bola prehrzdzavenim praskla,tak som dal nove tesnenie a je ok ..vzdy mi teplota vytupi hore po nastartovani ked sa zohreje a potom uz padne a drzi si teplotu 94-95,pozri este vodnu pumpu lopatky na nej ci su ok ..mozno treba menit...to sa dialo mne mozno nieco podobne mas aj ty....Mam tu istu astru F co ty len ja mam 1,6i..55kw,pripadne vycist skrtiacu klapku..alebo pozri cidlo teploty a lambda sondu..ale ak teplota ide moc vysoko skor tesnenie si myslim.pozri na olej ci nie je hnedej farby..myslim ze niektore z tych veci so som tu rozpisal by to mohli byt..
Predaj autohifi: Opel - astra F,2000,1,6í
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"