Zdravím Vás páni, hľadal som na fóre ale tento problém čo mám ja som nikde nenašiel... Tak Vás chcem poprosíť o radu.
Mám Astru G r.v. 2006, 1,4 66kw, benzín, motor Twinport (H). Prestavba na LPG. Teraz mám 140 ttk. Astra jazdila OK, jedného dňa asi pred tromi týždňami som nemohol ráno naštartovať. Po niekoľkých pokusoch sa to podarilo. Majster v servise doporučoval vymeniť palivový filter - nepomohlo. Potom výmena palivového čerpadla. Pri výmene v nádrži našiel nejakú gumu aj kúsky nejaké zvyšky čohosi. Podľa čísla to bola nejaká časť na konci plniaceho hrdla v nádrži. Benzín vybral, nádrž vyčistil, dal nové čerpadlo údajne kvalitné v hodnote - 100 €. Dal som na doporučenie aj Protec na prečistenie palivového systému, tiež nove sviečky NGK - vraj znesú vyššie teploty. Takže čerpadlo vymenené, ale auto neštartuje na prvýkrát. Prvýkrát či točím 2 alebo aj 6 sekúnd, je to jedno - neodpáli. Na druhé otočenie kľúčikom naštartuje na brnk. Nechápe to ani opravár - nejedná sa o značkový servis. Ja som vypozoroval, že keď dám kľúčik do prvej polohy, palivové čerpadlo bzučí ale: stane sa, že niekedy ten zvuk usekne (tak to asi aj má byť, keď ej dostatočne natlakovaný systém)- vtedy naštartuje na prvýkrát a niekedy ten zvuk ide do stratena akoby nedostatočne natlačí čerpadlo benzín a vtedy Astra nenaštartuje na prvýkrát. Až na druhý - na brnk. Pri opakovaných štartoch 3. 4. 5. štart po sebe motoru trvá, pokým sa dostane na voľnobežné otáčky asi dve sekundy - ťažko sa prevaľuje.
Keď som skúšal pred štartom druhým, tretím zatlačiť ten ventil v motorovom priestore asi odvzdušňovák, tak tam tlak nie je - benzín nevystrekol. Pravdepodobne nenatlačí dosť paliva - myslím si. Alebo je v tom niečo iné? Palivové čerpadlo je nové, takže neviem. Ďakujem za každú radu a postreh.
Inak okrem štartu auto ide v pohode, netrhá, ani na benzín ani na LPG, výkon bez zmien.
Astra G 2006 neštartuje
Moderátori: bukelo, buci_vectra
- Teo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
- Auto: Viac Oplov
- Kontaktovať používateľa:
Re: Astra G 2006 neštartuje
kedze auto nevypisuje ziadnu chybu tak su len dve moznosti 1. mechanicka porucha bezprepadoveho systemu -regulacie tlaku alebo 2. vadny stupen ovladania palivoveho cerpadla v RJ motora. Musel by som to vidiet a zmerat aby som si bol isty.
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
-
mirecto
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 29 Jan 2013, 18:08
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Re: Astra G 2006 neštartuje
Ďakujem Teo. Už so myslel, že sa reakcie nedočkám :-). Pôjdem najskôr za tým, čo menil čerpadlo. Ak nepochodím, ozvem sa.