Vymena sviečok X16XEL Ecotec
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
prokoppd
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 26 Júl 2014, 07:49
- Auto: Vectra B
Vymena sviečok X16XEL Ecotec
Prosím Vás. Potreboval by som poradiť ako vymeniť sviečky. Je to hlúpe ale na takomto motore som s toho mimo. Zhodil som kryt, ale káble čo idú k sviečkam sa mi nedajú vybrať. Treba zhodiť celý ten vrchný diel, ako je označené na foto červením krúzkom, alebo ako teda? Ďakujem

- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vymena sviečok X16XEL Ecotec
Nie, veko ventilov zhadzovať netreba. Sú to obyčajné fajky, treba ich len vytiahnuť.
-
prokoppd
- Pravidelný užívateľ

Ďakujem, išlo to nakoniec.
Ešte mám jednu otázku ohľadom EGR. Chcel som ho vybrať, vyčistiť a zaslepiť ale ani za boha sa k nemu nedostanem. Zavadzajú mi tam dáke dve hadice, s ktorých po povolení tečie benzín. Tak chcem vedieť ako sa mám k nemu teda dostať??? Všade sa len dočítam že EGR vybrať, ale dáky postup som nenašiel. Napadlo ma či môžem zhodiť ešte sanie aby som sa dostal poprípade aj ku škrtiacej klapke.
Ďakujem
Ešte mám jednu otázku ohľadom EGR. Chcel som ho vybrať, vyčistiť a zaslepiť ale ani za boha sa k nemu nedostanem. Zavadzajú mi tam dáke dve hadice, s ktorých po povolení tečie benzín. Tak chcem vedieť ako sa mám k nemu teda dostať??? Všade sa len dočítam že EGR vybrať, ale dáky postup som nenašiel. Napadlo ma či môžem zhodiť ešte sanie aby som sa dostal poprípade aj ku škrtiacej klapke.
Ďakujem
- macil
- Admin

U tohto motora je EGR dosť neprístupný. Pri jeho demontáži si buď dvakrát zalomíš ruku, alebo odmontuješ všetko, čo ti zavadzia. Škrtiaca klapka v oboch prípadoch musí ísť von.
-
prokoppd
- Pravidelný užívateľ

A môžem aspoň odpojiť tie benzínové hadičky? čo idú hneď vedľa EGR? Nebude z nich tiecť benzín? A ku škrtiacej klapke sa dostanem iba keď zhodím to sacie potrubie čo je nad vikom ventilov?
- macil
- Admin

Ako som písal vyššie, čo ti zavadzia, vymontuj. Ja som palivové hadice demontovať nemusel. Nejaké videá s postupom určite nájdeš aj na youtube.
- p.s.
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Nov 2009, 15:31
- Auto: Iná značka
- Bydlisko alt: Karlovarsko
http://www.club-opel.com/forum-tema/cis ... -16v-56998" onclick="window.open(this.href);return false;
egr de ven docela v pohodě akorát napoprvý je to opruz
pokud chceš odpoj si okolo podtlaky a i ty benzínový hadice kapku benzínu vyteče ale toho se neboj jen se odtlakuje soustava
k tem svíčkám sundat plastovej dekl pak to chce jen delší klíč na svíčky a na vytažení jí používám magnet nebo kleště s dlouhým nosem
egr de ven docela v pohodě akorát napoprvý je to opruz
pokud chceš odpoj si okolo podtlaky a i ty benzínový hadice kapku benzínu vyteče ale toho se neboj jen se odtlakuje soustava
k tem svíčkám sundat plastovej dekl pak to chce jen delší klíč na svíčky a na vytažení jí používám magnet nebo kleště s dlouhým nosem
opel vectra B 1.6 74KW 1996-ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octtávie combi 1,6 SR 74KW
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octtávie combi 1,6 SR 74KW