Čaute chalani,
potrebujem radu. Chcem vymeniť parkovacie svetlá za xenon look, kedže stretavacie svetlá sú biele ale parkovačky to dosť kazia žltou farbou. Môžete mi poradiť, pri akých žiarovkách dosiahnem naozajstný xenon look aj na parkovačkách ? Mám vybraté dvoje, no neviem, či budú fungovať.
Rád by som radu od človeka, ktorý už tieto svetlá má vymenené a je spokojný. Ďakujem
Tu sú tie, ktoré som ja vybral:
Prvé: http://www.smdledziarovky.sk/auto.led/t ... sistor.t10" onclick="window.open(this.href);return false;
Druhé: http://www.smdledziarovky.sk/auto.led/t ... sistor.t10" onclick="window.open(this.href);return false;
Opel Astra H výmena parkovacích svetiel
Moderátori: bukelo, buci_vectra
- OnlineShax
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Dec 2014, 21:21
- Auto: Astra H
Opel Astra H výmena parkovacích svetiel
Opel Astra H Sedan 08
Opel Mokka 2013
Opel Mokka 2013
- otravaga
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 04 Dec 2011, 13:11
- Auto: Vectra C
Re: Opel Astra H výmena parkovacích svetiel
Najlepšie je zistiť si akú teplotu svetla, či ako sa to povie, majú tvoje xenóny a podľa toho vybrať ledky do parkovačiek. Oba tvoje odkazy sú ledky so 6000K. Také parkovačky používam aj ja a tých 6000K je taká biela s nádychom modrej. Čisto biela farba je okolo 5500K. Možno ten rozdiel niekto ani nepostrehne. Inak parkovačky sú v pohode, používam ich už asi 3. rok, jednu stranu som po roku vymenil lebo sa postupne vypálilo asi 4-5 diód, druhá strana zatiaľ funguje bez problémov. Možno to bol len blbý kus.
- AReYco
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 10:56
- Kontaktovať používateľa:
samostatne rozdiel ani nepostrehneš, ale keď dáš do jedného svetla takú parkovačku alebo onakú tak vidíš, že nie je biela ako biela...
teplá biela mierne do žltkasta, potom fakt že taká normálna biela a napokon taká modrastá biela...a raz som mal aj takú bielo fialovú
takže tažko povedať, len skúsiť
teplá biela mierne do žltkasta, potom fakt že taká normálna biela a napokon taká modrastá biela...a raz som mal aj takú bielo fialovú

takže tažko povedať, len skúsiť

- quicky
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 03 Okt 2011, 10:30
Podla mna tie dve co si dal link budu mat upln rovnaku farbu. Zo skusenosti mi diody svietili o nieco modrejsie ako xenony. Neviem ake mas tie stretavacky, ale ak mas nejake xenon look halogeny, tak tie diody budu urcite o poznanie modrejsie. OEM xenony maju okolo 4300K, xenon look halogeny som videl okolo 4000K, takze rataj ze ledky so 6000K budu dost modre. Skus si pripadne kuknut parkovacky rovnakej rady ako mas stretavacky aby si mal rovnaku farbu. Napr Osram Cool Blue intense a nebude ani problem s blikanim lediek ani so statnymi zlozkami 

- AReYco
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 10:56
- Kontaktovať používateľa:
Tu je vidiet len pre zaujimavost...

denne svietenie, ktore sa zdalo samostatne ako krasne biele svetlo sa oproti ledkam v parkovackach zda o dost teplejsie (zltsie)...takisto spodna parkovacka je ina ako ta vrchna, vidiet ze ta ma zafarbenie do modrasta az mierne fialovkaste luce tam vidno...v podstate je to ale uplne jedno.... ked das rovnake akekolvek led parkovacky, hodi sa ti to ku xenonom viac ako zlta ziarovka....teplotu farby v kelvinoch nikto nebude riesit, kto sa ti pozrie na auto; )

denne svietenie, ktore sa zdalo samostatne ako krasne biele svetlo sa oproti ledkam v parkovackach zda o dost teplejsie (zltsie)...takisto spodna parkovacka je ina ako ta vrchna, vidiet ze ta ma zafarbenie do modrasta az mierne fialovkaste luce tam vidno...v podstate je to ale uplne jedno.... ked das rovnake akekolvek led parkovacky, hodi sa ti to ku xenonom viac ako zlta ziarovka....teplotu farby v kelvinoch nikto nebude riesit, kto sa ti pozrie na auto; )