chladenie opel vectra

Moderátori: dulo, buci_vectra

leopard

chladenie opel vectra

Príspevok od používateľa leopard »

Ahojte, potreboval by som poradiť s chladením.V poslednej dobe sa mi občas prehrieval motor,včera mi strelil chladič/vylomil sa kus plastu na boku/asi veľkým tlakom v sústave.Má niekto s týmto skúsenosti?Počas jazdy sa motor nezahrieval, len keď som šiel pomaly alebo stál. Nemôže byť chyba vo vodnej pumpe alebo netreba to niekde odvzdušniť?Díky za radu
Používateľov profilový obrázok
igizpd
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 11 Máj 2006, 21:37
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa igizpd »

mne to robilo nieco podobne tak som povolil uzaver na nadrzke a mam pokoj ....ale mne sa neprehrieval motor
opel vectra b 1.6 16v+opel insignia 2.0 cdti
...................................
predaj nd a tuningu top automax
jakub-ko

Príspevok od používateľa jakub-ko »

nepozeral si sa ci sa ti toci ventilator na chladici lebo ked si isiel tak ti to chladilo naporovo ale ked si stal tak ti nemalo co chladit lebo cez chladic nesiel vzduch a s tym tlakom to bude uzaver nadrzky neprepusta prebytocny tlak
pivovarnik

Príspevok od používateľa pivovarnik »

Ked budes mat prehriaty motor porovnaj teplotu chladica na vrchu a na spodu. Pozor neopál sa !!!!!!!!!!!!! :shock: Ak je približne rovnaka, chyba je vo ventilatore chladenia alebo v jeho spínači. Ak je chladič na vrchu horúci a na spodu ho rukou udržíš, tak je problém v prietoku vody. pozri čerpadlo, hustotu chladiacej zmesi, termostat,... No a ked ti tlakuje chladiaci obvod tak máš pravdepodobne prdnuté tesnenie pod hlavou.Tadial ti fúka do vody horúce spaliny a tie ti zohrievajú a zavzdušnujú okruh. Pozri do nádržky ked bude motor trochu zohriaty a ak ti do nej prichádzajú bublinky, tak je to tým tesnením pod hlavou. :?
Marek

Príspevok od používateľa Marek »

Ja som mal podobny problem,ale motor sa mi neprehrieval. Niekde mi unikala voda, potom sa mi spravila dierka na chladici na plaste naboku. To vsetko malo napricine strelene tesnenie pod hlavou. Dierku na chladici som zalepil epoxydovym lepidlom dvojzlozkovym a vsetko je OK. A samozrejme vymenene tesnenie pod hlavou. Otvor nadobku a ovonaj ci znej necitit taky smrad za benzinom,alebo za spaleninami.Ak hej tak to je tesnenie pod hlavou.
Leopard

Príspevok od používateľa Leopard »

Konečne som sa dostal k oprave,mam nove tesnenie pod hlavu valcov, ale ked som zhodil hlavu, stare tesnenie je zdrave a na hlave ani stopa po poškodení.Som z toho jeleň.Ale mám problém ako nastaviť rozvodové kolesá.Vie mi niekto poradiť?
jerryl
Opelclub Čestný člen
Opelclub Čestný člen
Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 11:49
Auto: Ampera
Bydlisko alt: Topoľčianky
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jerryl »

napíš mi presný typ motora a pošlem ti foto s rozvodmi.
vladimir

Príspevok od používateľa vladimir »

Pozri si v tomto vlákne rozvody,musíš si to len nájsť....alebo skús nakontaktovať Jerryla-on má určite všetky rozvody....a to tesnenie-je to diskutabilné,niekedy je velmi ťažko viditelné poškodenie :?
Leopard

Je to Opel Vectra 1,6 benzín Ecotec, rok výroby 1996. Ďakujem.Ak je pri práci potrebné dať na niečo pozor, napíš mi.Dík
Leopard

Typ motora je X16XEL
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"