chladenie opel vectra
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
leopard
chladenie opel vectra
Ahojte, potreboval by som poradiť s chladením.V poslednej dobe sa mi občas prehrieval motor,včera mi strelil chladič/vylomil sa kus plastu na boku/asi veľkým tlakom v sústave.Má niekto s týmto skúsenosti?Počas jazdy sa motor nezahrieval, len keď som šiel pomaly alebo stál. Nemôže byť chyba vo vodnej pumpe alebo netreba to niekde odvzdušniť?Díky za radu
-
jakub-ko
-
pivovarnik
Ked budes mat prehriaty motor porovnaj teplotu chladica na vrchu a na spodu. Pozor neopál sa !!!!!!!!!!!!!
Ak je približne rovnaka, chyba je vo ventilatore chladenia alebo v jeho spínači. Ak je chladič na vrchu horúci a na spodu ho rukou udržíš, tak je problém v prietoku vody. pozri čerpadlo, hustotu chladiacej zmesi, termostat,... No a ked ti tlakuje chladiaci obvod tak máš pravdepodobne prdnuté tesnenie pod hlavou.Tadial ti fúka do vody horúce spaliny a tie ti zohrievajú a zavzdušnujú okruh. Pozri do nádržky ked bude motor trochu zohriaty a ak ti do nej prichádzajú bublinky, tak je to tým tesnením pod hlavou. :?
-
Marek
Ja som mal podobny problem,ale motor sa mi neprehrieval. Niekde mi unikala voda, potom sa mi spravila dierka na chladici na plaste naboku. To vsetko malo napricine strelene tesnenie pod hlavou. Dierku na chladici som zalepil epoxydovym lepidlom dvojzlozkovym a vsetko je OK. A samozrejme vymenene tesnenie pod hlavou. Otvor nadobku a ovonaj ci znej necitit taky smrad za benzinom,alebo za spaleninami.Ak hej tak to je tesnenie pod hlavou.
-
Leopard
-
vladimir
-
Leopard