2.0 DTi - Zaujímavá strata výkonu - pedál?

Moderátori: dulo, buci_vectra

martin.velvet
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 07 Nov 2013, 15:03
Auto: Vectra B

2.0 DTi - Zaujímavá strata výkonu - pedál?

Príspevok od používateľa martin.velvet »

Čaute, som tu nový, potrebujem radu a nasmerovanie. Moje auto Vectra B 2.0 DTi, r. 2000
Asi pred mesiacom odišiel alternátor, to sa dalo dokopy repasom, a presne vtedy (keď jazdil motor len na batériu) sa vyskytol nasledujúci problém, ktorý pretrváva. Auto stratilo výkon, pomaly ide do otáčok. Keď som začal problému venovať pozornosť, zistil som, že plynový pedál po polovičnom stlačení už nereaguje. To znamená že zaberá cca do polovice a potom už vôbec necítiť vyšší výkon, poloha od polky na podlahu je výkonom úplne taká istá. Zle sa s tým jazdí, hlavne v dopravnej špičke v križovatkách kde treba odpich, neviem si predstaviť že medzimestom natrafím na traktor.
Moja laicka diagnóza je logicky plynový pedál. Môže to byť ale napríklad aj čerpadlo, turbo, alebo niečo iné? Nerád by som to podcenil. Kúpiť kábel a napojiť na notebook?
Vďaka za každú radu
Opel Vectra B 2.0 DTi 16V 60kW X20DTH, r. 2000
Používateľov profilový obrázok
karolmr
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 24 Júl 2013, 18:38
Bydlisko alt: Kostolná-Záriečie

Re: 2.0 DTi - Zaujímavá strata výkonu - pedál?

Príspevok od používateľa karolmr »

Čo hovorí kontrolka motora?
Vectra B Caravan 2.0 DTL
OP-Com
karolmr
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

To vyzera na nudzovy rezim, skus diagnostiku, tam zistis aj funkcnost pedalu
Vectra B Caravan 2.0 DTL
OP-Com
martin.velvet
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Kontrolka motora sa spontánne rozsviecuje, žiadna pravidelnosť alebo hodnota otáčok či rýchlosť.
Skúsim teda diagnostiku. V PC mám OP-com, skúsim zohnať kábel.
Pokiaľ je to núdzový režim, ten je spôsobený nejakou mechanickou poruchou? Dá sa z neho výjsť? Ako? Mohol byť spustený odfajčeným alternátorom?
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Pokiaľ ide o núdzový režim, ten je spôsobený nejakou poruchou súčasti, ktorá je elektronicky kontrolovaná. Rozsypané ložisko v náboji ti elektronika nezistí.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
karolmr
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Urcite nie mechanicka, len elektricka, napichni to na PC, zisti zavady, odstran ich, popripade si ich aj uloz do PC, vymaz, a jazdou testuj.
Vectra B Caravan 2.0 DTL
OP-Com
robo99999
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 08 Júl 2009, 11:16
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa robo99999 »

moze to sposobovat aj derave podtlakove hadicky.a zhodou okolnosti sa to stalo ked si jazdil bez alternatora.bez podtlaku vykon neni aj ked das pedal na podlahu.samozrejme diagnostika a potom uvydis.mne tiez len preblikoval nudzovy rezim a blbol vykon....myslim ze je to chyba p400.ak ano tak tu je o tom velmy vela popisaneho
ASTRA G X20 DTL 60kw rv1998 caravan
Astra j 1.6 cdti 81kw
martin.velvet
Nový užívateľ
Nový užívateľ

ČAUTE OPLÁCI!!
Tak po dlhých mesiacoch som konečne oprášil Vektričku a začal som sa venovať problému.. Zhodou okolností som zistil že mám kúsok od kancelárie servisákov, tak som si dohodol diagnostiku.. Veľmi príjemný mladý kolektív si nakoniec odo mňa nevypýtal ani "pivné" takže spokojnosť nad očakávania. Kompjuter ukázal dve chybičky: porucha relé žhavenia (s tým sa isto bude spájať aj moje problémové, veľmi zlé štartovanie), a druhá, chyba EGR ventilu.. Ja už strach že 400 evri na nový bude treba.. Dnes sme s kamarátom rozobrali motor, EGR sme vyčistili (bordel jak z pekiel) a mechanicky skúsili funkčnosť. Ten vyčistený pekne pružil.. Dali sme auto dokopy, natočili sme a HĽA! Auto zaberá jak má, núdzový režim je preč! :yahoo:

V blízkej budúcnosti sa chystám vyčistiť aj sanie a ventily, tak verím tomu, že sa výkon ešte partne zlepší.. Povenujem sa ešte asi tesnosti palivovej sústavy kôli tým nepekným štartom (šak už to raz ani štartér nezvládol a musel na repas) a budem veriť v ďalšie pohodlné KM. Veľa zdaru, dík za odpovede :)
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"