VeBe 1.8 otacky len do 4500, piskanie

Moderátori: dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
LukášPB
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Júl 2012, 12:45
Auto: Omega B

VeBe 1.8 otacky len do 4500, piskanie

Príspevok od používateľa LukášPB »

Zdravím,

mám taký problém nesvieti mi žiadna kontrolka (okrem ABS :) ) a motor ide vytočiť len do 4500 a je lenivý dosť, viem to lebo som jazdieval dlho aj 2 iné vectry B 1.8 a to bola úplne iná káva výkonovo. Sem tam v poslednom čase dosť často, napr. dnes počas hodiny 2 krát, sa stane že motor zhasne za jazdy, mám napr. zaradený kvalt, a udržujem rýchlosť na 40tke v meste, a z ničoho nič začne strašne trhať autom a prestane reagovať na plynový pedál a po 5s skape motor, potom ide natočiť úplne normálne a žiadna kontrolka nesvieti. Inak spotreba je OK nežere to moc.

Minulý majiteľ bol dobrý čurák, takže musím aj skontrolovať pri štartovaní či neni odpojená kontrolka motora.

Další problém, kdesi mi asi nasáva falošný vzduch lebo počuť pískanie od sania, také dosť silné pískanie.

Další problém, od remeníc ide strašný zvuk, taký ako vrzgavo-kovový, ale len sem tam, nie nonstop, ale tak každých 5-10 sekúnd, ako keby zlé ložisko na remenici alebo na niečo také to tipujem. Proste ako sa tá remenica otáča tak vrzga, mám inak dosť silno napnutý ten remen. Zvuk je od otáčok nezávislý.

Potreboval by som radu, chcem vyriešiť tieto problémy, ale neni to moje auto len musím na nom jazdiť, takže nechcem do neho nič investovať, viem že v prvom probléme to bude asi snímač klukovky alebo vačkovky, ale potreboval by som z týchto problémov vyriešiť aspoň tie, ktoré sa dajú za pár eur. Ako zistím odkial fučí to sanie? Mám podozrenie na nejakú hadicu.
Fiat Palio Combi 1.2 -> 4 x Opel Vectra B 1.8/1.7TD -> Opel Astra G Caravan 1.4 -> Opel Omega 2.5 V6 LPG -> Škoda Octavia 1.9TDi L&K

[BRATISLAVA] Chiptuning & kódovanie & EGR off & DPF off & a iné soft úpravy -> SS

Volkswagen Passat 1.9TDi 96kw @ 132kw EGR off
BMW 730d 160kw @ 200kw EGR off
pedro4
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 04 Jan 2013, 23:24
Auto: Vectra B

Re: VeBe 1.8 otacky len do 4500, piskanie

Príspevok od používateľa pedro4 »

ja som mal zly snimac kluky a cerpadlo mi zle tahalo benzin..motor mi isiel nad 4500 otacok ale velmi tazko. a to ze ide do 4500 asi bude snimac vacky.kamarat mal s timto tie iste problemy a kto mu predaval auto mu vytiahol ziarovku na chybu motora :D :D takze si skontroluj ci ju tam aj mas. :D a to piskanie si pozri poriadne sacie potrubie ci ho nemas niekde popraskane. takze osobne by som skontroloval snimac kluky a cerpadlo a sacie potrubie. mozno sa mylim, ale radil som len zo svojich skusenosti.hadam pomohlo. :)
LukášPB
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Hej hej, pozrel som sanie ale na oko nevidím žiadne praskliny, ja som celkom amatér čo sa týka motorov takže nemám žiadne praktické skúsenosti.

Bol som vyblikať chyby a ukazuje nasledovné:

0335 Nesprávný signál čidla otáček klikové hřídele A
0340 Nesprávný signál čidla vačkové hřídele

a potom vyblikalo nejakú čudnú chybu:
1530 Ukazatel klimatizace

túto chybu nechápem, kedže táto Vectra klímu nemá (teda nemám v kabíne tlačidlo, to či je tam kompresor neviem kedže neviem ako vyzerá). Ale je možné všetko, toto auto bolo v minulosti niekolkokrát búrané, takže bohvie či niekto nevyhodil klímu odtial alebo podobne, je tam tiež menená prevodovka.

Zaujímavé, čo som sa dočítal tak s týmito 2mi chybami vyššie by auto malo byť nepojazdné, ale mne ide bezproblémov až na ten menší výkon a obmedzovač pri 4500ot, aj štartuje na brnk normálne. Dokonca čo je čudné, nesvieti ani kontrolka motora za jazdy.

Čo sa týka ešte toho pískania zo sania, tak ked pridám plyn a motor je pod záťažou (na kvalte nie na neutráli) tak to pískanie prestane ale akonáhle dám nohu preč z plynu tak je hned späť. A zaujímavé že ked vypnem motor tak to ešte píska cca 10s a postupne to prestáva.
Fiat Palio Combi 1.2 -> 4 x Opel Vectra B 1.8/1.7TD -> Opel Astra G Caravan 1.4 -> Opel Omega 2.5 V6 LPG -> Škoda Octavia 1.9TDi L&K

[BRATISLAVA] Chiptuning & kódovanie & EGR off & DPF off & a iné soft úpravy -> SS

pedro4
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

tak co sa tika piskania asi to sanie nebude,kedze to piska aj ked vypnes motor.a ked mas zly snimac vacky tak ti ide len do 4500 a ked mas zly snimac kluky tak by nemalo ist. lenze mozu byt len kable zle.mne blbo auto tak isto a ked som siel menit snimac kluky tak som mal tie 3 kable zlepene a autu harasilo ale slo.tak mozno mas problem v tich kabloch ako ja . on je tak dost blbo schovany ten snimac kluky.za servocerpadlom na bloku motora. a snimac vacky treba jednoznacne vymenit. a to piskanie ma takto z hlavy nenapada co to moze byt. to by bolo najlepsie pocut.odkial to priblizne to piskanie ide?
LukášPB
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

To pískanie ide niekde z hora, od sacieho potrubia, niekde z tých miest ako je škrtiaca klapka sa mi zdá.

pedro4
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

a ako som povedal pozri si ci tam mas vlastne v palubovke aj tu ziarovku. spekulanti to lubia robit
LukášPB
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Mám ju tam, však som za jej pomoci vyblikával chyby :)

Ten snímač nejdem riešiť, stojí to vela eur a neni to moje auto a už dlho sa na nom jazdiť nebude takže nevidím dôvod do toho vrážať peniaze.

Skôr by som potreboval vyriešiť tie pazvuky - jednak pískanie, ako prísť na netesnosť v sacom potrubí? A druhá vec to škrípanie/vrzganie niekde pravdepodobne od remeníc. Zajtra ak budem mať čas to nahrám a pridám sem ako to vrzga.

Prípadne ak to bude to ložisko remenice, tak dalo by sa to nejako namazať alebo tak nech to nevrzga? Potrebujem to fakt len nejako provizorne spraviť nech to nevydáva hentaké pazvuky.

LukášPB
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Tak natočil som to:
http://www.youtube.com/watch?v=v5Nt9yjiC-I" onclick="window.open(this.href);return false;

na konci videa vypnem motor a počuť ako to doznieva to pískanie. Očividne to ide niekde od klapky, a to vrzganie z remeníc.

Nevedel by niekto čo s tým? Nejaké dočasné riešenie potrebujem lacné, alebo ak niekto je šikovný v okolí PU-TN-NMnV a vedel by to nejako provizorne spraviť tak kludne sa dohodneme cez PM.

macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Áno píska to. Postupne odpájaj hadičky aby si zistil kde.
Ložiská sa provizórne opravujú tak, že sa vymenia. Provizórnejšie sa to nedá.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
LukášPB
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Diky. A daju sa vymenit aj samotne loziska? Ci treba celu remenicu? Co to tak vyjde cenovo to lozisko? zda sa mi ze vrzga lozisko na remenici od kluky.

macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Pri výmene rozvodov sa v prípade tvojho motora menia dve vodiace kladky, jedna napínacia a samotný ozubený remeň. Samotné ložiská sa vymeniť nedajú. Problém môže robiť aj ložisko na napínacej kladke drážkovaného remeňa, ktorý poháňa alternátor, posilňovač riadenia a prípadne aj klímu, ak ju máš. V alternátore je tiež ložisko.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"