Zdravím na mojej Vectre už skoro pol roka riešim (ne)problém. Ide o to že pri dojazde pod 140km (cca 10L nafty) mi motor pri zvyšovaní otáčok začne vydávať zvuk ako autíčko na zotrvačník nepríde mi to ako mechanický zvuk ale ako elektrický motorček. Hluk sa zvyšuje súmerne zo zvukom motora. Vždy keď natankujem a je ta viac nafty ako 15 L okamžite ten zvuk prestane. Som stoho zúfalý pretože pred 2 rokmi som menil palivové čerpadlo za úplne nové! Tankujem len Evo naftu na Slovnaft pumpe už 1,5 roka. Skúšal som aj čistič na vstrekovanie ale nepomáha. Auto vždy musím natankovať minimálne na 120km dojazd. Pretože mám vraj posunutý zberný kôš a pri väčšej jame Vebe rada vypne motor. Ako keby padla nafta. Neviem či to má stým niečo spoločné. Ale tak isto si všímam že pri prudkom rozbiehaní z 1 na 2 a po zaradení 2 a zošliapnutí pedálu motor ako keby zabudol reagovať a následne ťahá ako blázon. Priebeh: ťahá prestane (šklbne) ťahá opäť. Niekedy rozsvieti kontrolku elektroniky ale hneď zhasne na diagnostike nič nevypisuje už niekoľko krát som tam bol...
Prosím neviete načo sa zameriať? Auto jazdí ale ten zvuk ma znervóznuje. Za mesiac sním robím cca 3000km nemôžem ostať bez neho. V servise mi povedali pokiaľ to ide a jazdí nieje dôvod riešiť (ne)problém.
Ďakujem za každú radu a ochotu