VeBe x20dth hrkotanie spojka/prevodovka
Moderátori: dulo, buci_vectra
VeBe x20dth hrkotanie spojka/prevodovka
Caute chlapi. Ospravedlnujem sa ak to tu uz bolo rozoberane ale hladal som asi hodinu a nevedel som to najst. Mam problem na VeBe X20DTH ktora ma najazdenych 250 000. Ked nastartujem nastudeno, tak pri neutraly a nestlacenom spojkovom pedale pocut hrkotanie od spojky alebo prevodovky. Ked stlacim spojku tak to uplne prestane. Ked sa rozbieham a nemam uplne vypustenu spojku a mam ju len dajme tomu v polovicnom zabere tak to nehrkoce ale ked ju vypustim uplne tak ano a to pri vsetkych rychlostnych stupnoch. Pri jazde to ale hrkoce iba pri akceleracii, pri spomalovani ani pri plynulej jazde nie. Skusal som aj stat na brzde a vypustit spojku do mierneho zbaeru a vtedy do nehrkotalo. Stretol som sa s nazormi ze to moze byt pruzinami v spojke (ta je tam pravdepodobne od novoty este pretoze pri trocha silnejsom rozjazde zasklbe autom a pri vyjazdoch na obrubnik to je uz tiez citit) alebo to vraj moze byt lozisko v prevodovke. Ospravedlnujem sa este raz ak to tu bolo rozobrate a dakujem za pripadne podelenie sa o vedomosti alebo skusenosti
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Ahoj, ci uz to je loziskom, alebo lamelou, je jedno.. Ked je to rozobrate, musis vymenit komplet spojku.. Cize lamelu, pritlacak a lozsko..
Odporucam vymenit aj semering na klukovej hriadeli.. ked uz bude prevodovka dolu.
Odporucam vymenit aj semering na klukovej hriadeli.. ked uz bude prevodovka dolu.
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
- lubo22
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
- Auto: Nemám auto
- Kontaktovať používateľa:
Re: VeBe x20dth hrkotanie spojka/prevodovka
nechcem zakladat novu temu takze dam to tu. lebo aj ja mam podobny problem ako je tu hore napisane.
spozoroval som to par tyzdnov dozadu hlavne v garazi to pocit riadne. nastartujem auto a jemne mu pridam tak nejake vzrzganie hrkotanie cukanie pocut. a pocut to aj na neutrali ked auto je nastartovane. a ked stlacim spojku tak je ticho. pri zohriatom motore skoro nic nepocut iba sem tam na neutrali piskanie nieco ako remen alebo stari kocik ked tlacite a piskaju kolieska. potom stlacim spojku a pustim ju a uz to prestane a auto je ticho. cely cas.
ale ak ho nastartujem za sudena zasa to pocut.. stlacim spojku a je ticho. radi sa dobre, jazda vsetko OK. pri zabere to nepocujem kedze mam hlucne auto
edit: jedna sa o vectra GTS 3.2
spozoroval som to par tyzdnov dozadu hlavne v garazi to pocit riadne. nastartujem auto a jemne mu pridam tak nejake vzrzganie hrkotanie cukanie pocut. a pocut to aj na neutrali ked auto je nastartovane. a ked stlacim spojku tak je ticho. pri zohriatom motore skoro nic nepocut iba sem tam na neutrali piskanie nieco ako remen alebo stari kocik ked tlacite a piskaju kolieska. potom stlacim spojku a pustim ju a uz to prestane a auto je ticho. cely cas.
ale ak ho nastartujem za sudena zasa to pocut.. stlacim spojku a je ticho. radi sa dobre, jazda vsetko OK. pri zabere to nepocujem kedze mam hlucne auto
edit: jedna sa o vectra GTS 3.2
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex