Ručičky tacho a otáčok, kontrolka paliva, baterky, mazania
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 11 Okt 2012, 09:21
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Ručičky tacho a otáčok, kontrolka paliva, baterky, mazania
Ahojte, poprosím vás mám VECE 2003 2,2 DTI a dnes ráno mi ostali svietiť kontrolky mazania a batérie, blikala mi kontrolka paliva hoci mi ukazuje dojazd cca. 300 km. a nepohli sa mi ručičky tachometra a otáčok. Vie niekto poradiť ? Díky zatiaľ.
- Zeppelin
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 13 Feb 2010, 09:27
- Auto: Vectra C
To bude ježíšek na příštích několik let
Zajdi si do opla a poptej nový CIMko. Mám stejný problém, nejdou mi budíky. Na každej pád, CIMka se zlevňovali asi až od roku 2004 a ty předchozí stojí stále přes 15 tis. kč (bratru 600 euro). Vem si velký techničák a zajdi na náhradní díly.
Ale musím ještě poznamenat možná podstatnou věc. Zjistil jsem, že CIM funguje bez problémů, pokud mrzne. Jakmile se oteplí, začne to znova blbnout. Co tam může být náchylné na teplo a mráz tomu nevadí?
Ověření poznatku: CIM opravdu funguje za mrazu, při oteplení začne blbnout. Zkus to vypozorovat a pokud se toto potvrdí, řešení bude možná jednodušší a hlavně levnější, než nový CIM. Mám v plánu ho vyndat a zkusit rozebrat, případně nějak utěsnit proti povětrnostním podmínkám.

Ale musím ještě poznamenat možná podstatnou věc. Zjistil jsem, že CIM funguje bez problémů, pokud mrzne. Jakmile se oteplí, začne to znova blbnout. Co tam může být náchylné na teplo a mráz tomu nevadí?
Ověření poznatku: CIM opravdu funguje za mrazu, při oteplení začne blbnout. Zkus to vypozorovat a pokud se toto potvrdí, řešení bude možná jednodušší a hlavně levnější, než nový CIM. Mám v plánu ho vyndat a zkusit rozebrat, případně nějak utěsnit proti povětrnostním podmínkám.
- MajklNajt
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 18 Júl 2009, 15:31
- Auto: Vectra B
To je typicky priklad studenych spojov. Ked je mraz, vsetko ok, akonahle sa otepli, tak su problemy. Mal som podobny problem na RJ ABS. Pomohlo rozrezanie krabicky, preletovanie studenych spojov a opatovne uzavretie krabicky. Funguje to doteraz, pomaly uz tri roky.Zeppelin napísal:
Ověření poznatku: CIM opravdu funguje za mrazu, při oteplení začne blbnout.
Ale creva CIM som veru nevidel. Domnievam sa , ze tam to nebude jednoduche spravit, nakolko tam bude asi samy mikroprocesor a miniaturne el. suciastky, ktore sa nebudu dat prepajkovat. Ktovie..
Opel Vectra 2.0 DTi
r.v. 2000 edition, sedan
r.v. 2000 edition, sedan
- buci_vectra
- Moderátor
- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
- Auto: Vectra B
Niekto kto má teplovzdušnú pájku a vie ju aj používať by si na tom mohol založiť celkom slušnú živnosť :roll:
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová 
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET

Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
- otravaga
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 04 Dec 2011, 13:11
- Auto: Vectra C
mozem len potvrdit skutocnost s tymi studenymi spojmi. mne takto blblo nastastie len podsvietenie v ovladaci na svetla. po preletovani odporov ziadny problem.MajklNajt napísal:To je typicky priklad studenych spojov. Ked je mraz, vsetko ok, akonahle sa otepli, tak su problemy. Mal som podobny problem na RJ ABS. Pomohlo rozrezanie krabicky, preletovanie studenych spojov a opatovne uzavretie krabicky. Funguje to doteraz, pomaly uz tri roky.Zeppelin napísal:
Ověření poznatku: CIM opravdu funguje za mrazu, při oteplení začne blbnout.
Ale creva CIM som veru nevidel. Domnievam sa , ze tam to nebude jednoduche spravit, nakolko tam bude asi samy mikroprocesor a miniaturne el. suciastky, ktore sa nebudu dat prepajkovat. Ktovie..
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Sep 2012, 17:56
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Zdravím pani mám taký problém menil som poistku od svetiel tak som prekontroloval vsetky mal som zapnutý kľúč v štartry a po jednej som ich vytahoval zrazu zapiskalo a vyplo palubný pc aj kontrolky zhasli dal som poistku naspet a všetko naskocilo len okrem rucicky na nádrží nie a kontrolka blika a ručička na nule poadite
Vectra 1.6 8v 55kw
Im ALEX
Im ALEX