prestalo tlacit turbo
Moderátor: buci_vectra
- webz
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 02 Apr 2010, 22:52
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
prestalo tlacit turbo
Zdravicko, nedavno mi len tak z nicoho nic prestalo tlacit turbo, povodne slo 0,5bar a teraz horko tazko 0,2bar, dokonca uz ani to nie.
Prezrel som celu sustavu ci niekde nefuci ale nefuci.
Sledoval som teda actuator ci posuva srob a teda ci sa otvara wastegate, no neposuva sa vobec. Tak ma hned napadlo ci to nebude pokazeny solenoid, prepojil som to napriamo s regulatorom a postupne som ho zatvaral ale tlak nic, vobec ziadna odozva. (je pravda ze som to testoval len na mieste pridavanim na 3-4tis. ot, ale actuator sa vobec nepohol co zlee)
Napada vas co to moze byt? Inak ked pridam a pustim plyn, zapocujem z turba taky kratky klepot.
Lopatky podla mna znicene nemozu byt, lebo to by sa actuator hybal si myslim. Zeby ten kompresor ?
vdaka
Prezrel som celu sustavu ci niekde nefuci ale nefuci.
Sledoval som teda actuator ci posuva srob a teda ci sa otvara wastegate, no neposuva sa vobec. Tak ma hned napadlo ci to nebude pokazeny solenoid, prepojil som to napriamo s regulatorom a postupne som ho zatvaral ale tlak nic, vobec ziadna odozva. (je pravda ze som to testoval len na mieste pridavanim na 3-4tis. ot, ale actuator sa vobec nepohol co zlee)
Napada vas co to moze byt? Inak ked pridam a pustim plyn, zapocujem z turba taky kratky klepot.
Lopatky podla mna znicene nemozu byt, lebo to by sa actuator hybal si myslim. Zeby ten kompresor ?
vdaka
- webz
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 02 Apr 2010, 22:52
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
dnes som pozrel lopatky, vyzeraju byt v pohode, skusal som potocit, da sa, neviem sice ci hladko kedze som sa tam dostal len srobovakom.
Ako som povedal, ked pridam a pustim plyn zaklepoce sa tam nieco (neviem ci turbo alebo motor).
Otazka:
Demontovat turbo alebo dat to radsej do servisu ci to nemoze byt nieco ine? Myslim si ale, ze tak ci tak by turbo slo dole.
Ako som povedal, ked pridam a pustim plyn zaklepoce sa tam nieco (neviem ci turbo alebo motor).
Otazka:
Demontovat turbo alebo dat to radsej do servisu ci to nemoze byt nieco ine? Myslim si ale, ze tak ci tak by turbo slo dole.
- mick04
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 21 Nov 2008, 23:58
- Auto: Astra G
Tu má chalan video, návod na výmenu turba, aj keď to už človek robil tak sa oplatí pozrieť, ale je to na Astru turbo.
VXR Turbo Install on Z20LET Astra G
http://www.youtube.com/watch?v=HROmqWwjhiE
VXR Turbo Install on Z20LET Astra G
http://www.youtube.com/watch?v=HROmqWwjhiE
Astra Bertone Z20LET
Calibra C20NE-EX
Calibra C20NE-EX
-
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 12 Apr 2011, 14:52
- Auto: Astra H
ked kupis druhe turbo tak to mozes doma vymenit,ale repasovat doma turbo na kolene....to neodporucam ani na slovensku neze doma na kolene....to sa musi vyvazit...a chlapci lopatky sa pokazia na strane vyfukovych plynov a nie pri sani....a ked ti odide turbo musi to dymit strasne aj na volnobehu,tebe asi skorej odisli kruzky na piestoch alebo volaco ine...zlomeny ventil a podobne kde sa straca kompresia...
astra h opc , kadett gt c20let phase3