Kolísání otáček volnoběhu 900 -50rpm pravidelně, Z20LET
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
Vesly
Kolísání otáček volnoběhu 900 -50rpm pravidelně, Z20LET
Ahoj, koupil jsem si Astra 2.0T coupe 190PS.
Nechal jsem udělat garančku a rozvody, takže fajn, ale mám nepříjemný problém a to s otáčkami na volnoběh. Jakmile nastartuju a je jedno jestli je studený, nebo teplý motor, tak auto drží 900 otáček.
Každých cca 5 vteřin motor jakoby cukne a otáčky spadnou na 850 a ihned s vrátí na 900 rpm.
S bráchou jsme to zkoušeli hledat a když dám klíček na polohu 1, tak cca 10s bzučí škrtící klapka a je zavřená. Po 10s se mírně otevře. Bzučí to po každém otevření klíčku na polohu č.1.
Jen ještě dodám, že mi trochu vrže alternátor a vše výše uvedené bylo prováděno při vypnutých všech spotřebičích.
Četl jsem to tu i hledal, ale odpověď nenašel. Může mi někdo poradit..?
Díky
Nechal jsem udělat garančku a rozvody, takže fajn, ale mám nepříjemný problém a to s otáčkami na volnoběh. Jakmile nastartuju a je jedno jestli je studený, nebo teplý motor, tak auto drží 900 otáček.
Každých cca 5 vteřin motor jakoby cukne a otáčky spadnou na 850 a ihned s vrátí na 900 rpm.
S bráchou jsme to zkoušeli hledat a když dám klíček na polohu 1, tak cca 10s bzučí škrtící klapka a je zavřená. Po 10s se mírně otevře. Bzučí to po každém otevření klíčku na polohu č.1.
Jen ještě dodám, že mi trochu vrže alternátor a vše výše uvedené bylo prováděno při vypnutých všech spotřebičích.
Četl jsem to tu i hledal, ale odpověď nenašel. Může mi někdo poradit..?
Díky
-
joky
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Mar 2007, 11:48
- Auto: Astra F
- Kontaktovať používateľa:
no chlapci a mate pravdu mne to zacalo robit cca po mesiaci ked som vymenil rozvody sice, ale uz som si zvykol vsetko som skusal cital a nepomohlo este vymenim sviecky a uvidim ale mne to robi len pri vyhodeni rychlosti ze otacky neklesnu na 900 ako ma byt ale ostanu 1200-1500 a ked zastanem hned su spet ako maju byt pomaly je to normalne pre mna a nerobi to vzdy a tiez som si myslel ze je to filtrom tak som tam dal tiez sportovy otvoreny kit a nic po vymene sviecok napisem co a ako ale zazraky necakam lebo auto ide ako ma. :arrow:
Opel Astra K 1,4 16v 74kw 101k
-
Vesly
Možná ti poradím. Stoupni si před auto u motoru a nakloň se dopředu. Vpravo dole je do škrtící klapky připojena gumová hadice, která ihned zatáčí doleva, pak následuje nějaký černý ventil o průměru cca 3cm a dále rovná želená trubka, která končí pod vzduchovým boxem v nějakém ventilu s el.konektorem. Celá tahle cesta je podtlaková a při vypovytažení kdekoli na cestě to mírně syčí a otáčky se i při vyřazení drží kolem 1200-1500. Srovnají se jakmile zastavíš.joky napísal:no chlapci a mate pravdu mne to zacalo robit cca po mesiaci ked som vymenil rozvody sice, ale uz som si zvykol vsetko som skusal cital a nepomohlo este vymenim sviecky a uvidim ale mne to robi len pri vyhodeni rychlosti ze otacky neklesnu na 900 ako ma byt ale ostanu 1200-1500 a ked zastanem hned su spet ako maju byt pomaly je to normalne pre mna a nerobi to vzdy a tiez som si myslel ze je to filtrom tak som tam dal tiez sportovy otvoreny kit a nic po vymene sviecok napisem co a ako ale zazraky necakam lebo auto ide ako ma. :arrow:
Takže to tu hadici pořádně zkontroluj, případně vyměň, nebo utěsni netěsnosti. Mělo by to být pak OK.
- B@rt0
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Dec 2006, 18:50
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Na tu podtlakovu hadicu ktoru spominas som napojil BLOW-OFF...zo zaciatku som nevidel ziadnu zmenu v chovani auta ...potom som zistil ze auto bolo na volnobehu kludnejsie....myslim ze otacky az tak nekolisali.....ked som ho skusal za jazdy tak pri prudkom zoslapnuti plynu sa mi rozsvietila kontrolka ESP...pri cuvani mi napriklad zdochol motor..co sa mi este nikdy nestalo ....Vesly napísal:Možná ti poradím. Stoupni si před auto u motoru a nakloň se dopředu. Vpravo dole je do škrtící klapky připojena gumová hadice, která ihned zatáčí doleva, pak následuje nějaký černý ventil o průměru cca 3cm a dále rovná želená trubka, která končí pod vzduchovým boxem v nějakém ventilu s el.konektorem. Celá tahle cesta je podtlaková a při vypovytažení kdekoli na cestě to mírně syčí a otáčky se i při vyřazení drží kolem 1200-1500. Srovnají se jakmile zastavíš.joky napísal:no chlapci a mate pravdu mne to zacalo robit cca po mesiaci ked som vymenil rozvody sice, ale uz som si zvykol vsetko som skusal cital a nepomohlo este vymenim sviecky a uvidim ale mne to robi len pri vyhodeni rychlosti ze otacky neklesnu na 900 ako ma byt ale ostanu 1200-1500 a ked zastanem hned su spet ako maju byt pomaly je to normalne pre mna a nerobi to vzdy a tiez som si myslel ze je to filtrom tak som tam dal tiez sportovy otvoreny kit a nic po vymene sviecok napisem co a ako ale zazraky necakam lebo auto ide ako ma. :arrow:
Takže to tu hadici pořádně zkontroluj, případně vyměň, nebo utěsni netěsnosti. Mělo by to být pak OK.
joky ja som menil aj sviecky a ziadna zmena..takze naozaj, necakaj od toho vela ..
Astra G-CC OPC II, 2,0Turbo, 147KW/200, Z20LET, r.v. 2003
- Majkl
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Nov 2007, 20:43
- Auto: Astra G
jo Signum vyskusal jednu fintu ale nic. Ale zevraj mozu byt aj posunute rozvody. Boli pripady ked to blblo iba na volnobehu a v otackach to nic nerobilo. Takze cez vikend sa na to ideme mrknut s kolegom takze potom vam dam vediet
J OPC
ex- Astra Coupe Z20LET, LEH turbo, precat pipe, balancer shaft deletion kit, EDS phase 1
ex- Astra Coupe Z20LET, LEH turbo, precat pipe, balancer shaft deletion kit, EDS phase 1
-
joky
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Mar 2007, 11:48
- Auto: Astra F
- Kontaktovať používateľa:
no tak ja sa na to pozriem ale ja tam mam tych hadic viacej asi 4 su tam a pod vzduchovy box neide ziadna lebo ten uz som vyhodilVesly napísal:Možná ti poradím. Stoupni si před auto u motoru a nakloň se dopředu. Vpravo dole je do škrtící klapky připojena gumová hadice, která ihned zatáčí doleva, pak následuje nějaký černý ventil o průměru cca 3cm a dále rovná želená trubka, která končí pod vzduchovým boxem v nějakém ventilu s el.konektorem. Celá tahle cesta je podtlaková a při vypovytažení kdekoli na cestě to mírně syčí a otáčky se i při vyřazení drží kolem 1200-1500. Srovnají se jakmile zastavíš.joky napísal:no chlapci a mate pravdu mne to zacalo robit cca po mesiaci ked som vymenil rozvody sice, ale uz som si zvykol vsetko som skusal cital a nepomohlo este vymenim sviecky a uvidim ale mne to robi len pri vyhodeni rychlosti ze otacky neklesnu na 900 ako ma byt ale ostanu 1200-1500 a ked zastanem hned su spet ako maju byt pomaly je to normalne pre mna a nerobi to vzdy a tiez som si myslel ze je to filtrom tak som tam dal tiez sportovy otvoreny kit a nic po vymene sviecok napisem co a ako ale zazraky necakam lebo auto ide ako ma. :arrow:
Opel Astra K 1,4 16v 74kw 101k
- B@rt0
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Dec 2006, 18:50
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
ako si skontroloval ci mas rozvody nastavene spravne ?....su tam znacky poloh?Majkl napísal:Hoši ja mam problem vyrieseny!!!!! Rozvody boli posunute o jeden zub. A pritom to blblo iba na volnobehu v otackach motor isiel pekne. Teraz je to uplne v poriadku takze odporucam skontrolovat
Astra G-CC OPC II, 2,0Turbo, 147KW/200, Z20LET, r.v. 2003
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Veru tak pani jeden zub je poznat iba na volnobehuB@rt0 napísal:ako si skontroloval ci mas rozvody nastavene spravne ?....su tam znacky poloh?Majkl napísal:Hoši ja mam problem vyrieseny!!!!! Rozvody boli posunute o jeden zub. A pritom to blblo iba na volnobehu v otackach motor isiel pekne. Teraz je to uplne v poriadku takze odporucam skontrolovat
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***