Chcel by som vymenit stary model za novy, samozrejme ostanem verny znacke a rad by som si kupil novy opel astra sedan
posledna vec nad ktorou sa rozhodujem je motor, 1,4 turbo (vyssi vykon 140k, garantovana nizsia spotreba vyrobcom 0,8l/100km, avsak vyssia cena asi o 1000,- €) alebo 1,6l bez turba (nizsi vykon 115 k, vyssia spotreba, ale za to nizsia cena)
oplati sa investovat do drahsieho motora?
1,4 Turbo alebo 1.6
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
zippi
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Apr 2011, 09:30
- Auto: Antara
1.4T http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
1.6 http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
1.6 http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat)
- Rasto
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43
- Auto: Astra J
1) Odvez sa u predajcu s oboma motorizáciami
2) Podumaj na akú prevádzku to chceš
3) 1.4 turbo má 6 stupňovú prevodovku a za 100 EUR je možné doobjednať LPG predprípravu, prípadne kompletnú LPG prestavbu (2000 EUR)
No a nakoniec sa musíš rozhodnúť sám
.
2) Podumaj na akú prevádzku to chceš
3) 1.4 turbo má 6 stupňovú prevodovku a za 100 EUR je možné doobjednať LPG predprípravu, prípadne kompletnú LPG prestavbu (2000 EUR)
No a nakoniec sa musíš rozhodnúť sám
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
- palix
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Feb 2008, 15:28
- Auto: Astra G
- Kontaktovať používateľa:
Len aby si nebol sklamaný zo spotreby turbomotora. Ako je známe spotreba ide drasticky hore pri vytáčaní motora. Ak budeš jazdiť kľudne, tak by si mal jazdiť za menej pri turbomotore, ale ak si jazdu vychutnáš, tak tá atmosféra bude mať asi nižšiu spotrebu, ale aj horšie pôjde.
Možno zaváži aj servis. U turbomotora bude isto nákladnejší.
Ešte sa skús poobzerať aj po inej značke - v podobnej cene. Môže sa stať, aj keď ako fanúšik značky o tom nerozmýšľaš, že to auto bude podstatne spoľahlivejšie, lepšie vybavené...
Pretrvať u rovnakej značky by ma donútilo len:
- fungovanie môjho doterajšieho auta bez problémov
- výborné ohlasy recenzii na daný model
- spoľahlivosť značky - priame ohlasy od majiteľov, ktorí autá danej značky vlastnia (recenzie)
A potom by som sa rozhodol, či je to auto dostatočne dobré, alebo sú aj iné - lepšie.
Ale dnes asi nie je nič dokonalé.
Možno zaváži aj servis. U turbomotora bude isto nákladnejší.
Ešte sa skús poobzerať aj po inej značke - v podobnej cene. Môže sa stať, aj keď ako fanúšik značky o tom nerozmýšľaš, že to auto bude podstatne spoľahlivejšie, lepšie vybavené...
Pretrvať u rovnakej značky by ma donútilo len:
- fungovanie môjho doterajšieho auta bez problémov
- výborné ohlasy recenzii na daný model
- spoľahlivosť značky - priame ohlasy od majiteľov, ktorí autá danej značky vlastnia (recenzie)
A potom by som sa rozhodol, či je to auto dostatočne dobré, alebo sú aj iné - lepšie.
Ale dnes asi nie je nič dokonalé.
Opel Astra G, r.v. 2007
-
Jay
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 27 Sep 2012, 10:00
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
1.6 vs 1.4T
Ahojte,
rozhodne 1.4T a nie 1.6.
Nova Astra J je dost tazke auto a co sa tyka vykonu/spotreby je 1.4T idealnou volbou lebo:
1.6ka ma 115k ale az pri 6000ot/min, co silne pochybujem zeby sa ti chcelo pocuvat a 155Nm tiez az pri vysokych 4000ot, takze realne by ste museli stale vytacat motor.
1.4T ma 140k uz od 4900-6000ot/min, a celych 200Nm v rozsahu 1850-4900, co prispieva k pohodovej jazde s velmi pruznym zrychlenim.
Co sa spotreby tyka, tak realne 1.4T bude mat nizsiu, lebo ju nebudete vytacat a ma tazky 6ty prevodovy stupen, co pri dialnicnom limite toci nejakych 2500 ot/min. Takze motor je to skor do pohody, s 1.6kou treba pracovat.
Uz ked sme pritom tak by som vam odporucil skor verziu NEL, cize 1.4T so 120k, pretoze tieto dva motory su na 100% identicke, maju rovnaky tocivy moment v rovnakom spektre otacok, rovnaku spotrebu, jediny rozdiel je, ze 140k verzia ma nad 4200 otacok tych 20k navyse. Takze si zistite kolkokrat, ste vytocili motor nad 4200 otacok... je to zanedbatelna vyhoda trebars pri predbiehani kedze tocivy moment je identicky... a je o 300 eur drahsi ten motor.
rozhodne 1.4T a nie 1.6.
Nova Astra J je dost tazke auto a co sa tyka vykonu/spotreby je 1.4T idealnou volbou lebo:
1.6ka ma 115k ale az pri 6000ot/min, co silne pochybujem zeby sa ti chcelo pocuvat a 155Nm tiez az pri vysokych 4000ot, takze realne by ste museli stale vytacat motor.
1.4T ma 140k uz od 4900-6000ot/min, a celych 200Nm v rozsahu 1850-4900, co prispieva k pohodovej jazde s velmi pruznym zrychlenim.
Co sa spotreby tyka, tak realne 1.4T bude mat nizsiu, lebo ju nebudete vytacat a ma tazky 6ty prevodovy stupen, co pri dialnicnom limite toci nejakych 2500 ot/min. Takze motor je to skor do pohody, s 1.6kou treba pracovat.
Uz ked sme pritom tak by som vam odporucil skor verziu NEL, cize 1.4T so 120k, pretoze tieto dva motory su na 100% identicke, maju rovnaky tocivy moment v rovnakom spektre otacok, rovnaku spotrebu, jediny rozdiel je, ze 140k verzia ma nad 4200 otacok tych 20k navyse. Takze si zistite kolkokrat, ste vytocili motor nad 4200 otacok... je to zanedbatelna vyhoda trebars pri predbiehani kedze tocivy moment je identicky... a je o 300 eur drahsi ten motor.
Astra J, 1.4T