Astra H alebo Vectra C? - Prosím o radu.
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 13 Júl 2012, 00:06
- Auto: Vectra B
Astra H alebo Vectra C? - Prosím o radu.
Ahojte, ľudia s bleskom v srdci.
Chcem si kúpiť nového tátoša. Rozhodujem sa pre Astru H (1,7 cdti alebo 1,9cdti) a vectrou 1,9cdti. Ak som založil duplicitnú tému sa dopredu ospravedlňujem, pretože som pozeral aj vyhľadával a nenašiel som, že by sa to tu bolo riešielo. Ale k podstate veci. Jazdil som už kde čím, mal som kadett 1,6D a teraz mám VB1,6 16V CD (X16XEL) a spotreba oleja je asi 1-1,5l na 15000km, maximálna spokojnosť a dal som jej asi 100000km za 5 rokov (využívam do roboty, dovolenky, a sem tam kade tade, lebo stále mám sužobák). Jazdil som aj v Octávky, Fábie, BMW, Mercedes, Peugeot, renaulty, Fiaty a kde čo, ale Opel je mi asi najbližší stále. Vectru C som jazdil ale Astričku nie. Auto si pôjdem vziať do DE takže miliardy km v mojom prípade budú asi mimo obzor. Aj VB keď som kupoval bola síce z Itálie ale šla cez DE bazár ale to je na dlho po prvom majiteľovi a mala poctivých 134000km ( majiteľ bol policajt). Preto by som chcel poradiť do čoho a s akou motorizáciou by som sa mal vydať. Chodil som na dvoch VC a jedna OK a druhá stále v servise a pomenili tam aj nemožné. Ako najazdili tak kolo 380000km a potom sa predali ale no neviem a obe boli 1,9cdti 110kw (150k) v najvyššiej výbave okrem navi rok 2006. Preto by som chcel poradiť najspolahliveší motor a či astra alebo vectra. Je pravda, že chcem Insigniu ale hold toľko prachov nemám aj keď rozdiel je možno 3-4000€. A tie teraz nemám zbytočné.
P.S.: Prosím poradte, lebo to budem asi riešiť do 2-3 týždňou, ďakujem
Edited by admin
Chcem si kúpiť nového tátoša. Rozhodujem sa pre Astru H (1,7 cdti alebo 1,9cdti) a vectrou 1,9cdti. Ak som založil duplicitnú tému sa dopredu ospravedlňujem, pretože som pozeral aj vyhľadával a nenašiel som, že by sa to tu bolo riešielo. Ale k podstate veci. Jazdil som už kde čím, mal som kadett 1,6D a teraz mám VB1,6 16V CD (X16XEL) a spotreba oleja je asi 1-1,5l na 15000km, maximálna spokojnosť a dal som jej asi 100000km za 5 rokov (využívam do roboty, dovolenky, a sem tam kade tade, lebo stále mám sužobák). Jazdil som aj v Octávky, Fábie, BMW, Mercedes, Peugeot, renaulty, Fiaty a kde čo, ale Opel je mi asi najbližší stále. Vectru C som jazdil ale Astričku nie. Auto si pôjdem vziať do DE takže miliardy km v mojom prípade budú asi mimo obzor. Aj VB keď som kupoval bola síce z Itálie ale šla cez DE bazár ale to je na dlho po prvom majiteľovi a mala poctivých 134000km ( majiteľ bol policajt). Preto by som chcel poradiť do čoho a s akou motorizáciou by som sa mal vydať. Chodil som na dvoch VC a jedna OK a druhá stále v servise a pomenili tam aj nemožné. Ako najazdili tak kolo 380000km a potom sa predali ale no neviem a obe boli 1,9cdti 110kw (150k) v najvyššiej výbave okrem navi rok 2006. Preto by som chcel poradiť najspolahliveší motor a či astra alebo vectra. Je pravda, že chcem Insigniu ale hold toľko prachov nemám aj keď rozdiel je možno 3-4000€. A tie teraz nemám zbytočné.
P.S.: Prosím poradte, lebo to budem asi riešiť do 2-3 týždňou, ďakujem
Edited by admin
opel kadett E 1,6D ex, opel vectra B 1,6 16V, opel astra H caravan 1,9CDTI 74KW po FL
- Misto
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Apr 2010, 21:15
- Auto: Signum
Ja mam VeCe 1.9 cdti 110 kW, foter VeCe 2.2 dti a kamarat Astru H 1.7 cdti.
Ja by som dal takyto rebricek na zaklade mojich skusenosti:
1. VeCe 2.2 dti - najlepsia spotreba, cca. 5.8 l pri automate., totalne bez poruch, len vymena oleja a filtrov, najazdenych uz ma 225000 km. Slusny vykon.
2. VeCe 1.9 cdti - super vykon, horsia je vsak poruchovost. Cca. pri 140000 km mi odisli vyrive klapky a cela vymena a oprava ma vysla na 1000 €. Takze ale to bezne treba menit. Teraz mam 180000 km, priemerna dlhodoba spotreba je podla palubaku 6.3 l tiez pri automate.
3. Astra - 1.7 je lenivsi motor a ten vykon oproti vectram je citit. Ked tak Astru s 1.9. A samozrejme je to o triedu nizsie auto. Ked mam Vectru do Astry by som nesiel. Komfort, vybava, celkovo najma interier sa mi vobec nepaci. Ale to uz je moj nazor :)
Ja by som dal takyto rebricek na zaklade mojich skusenosti:
1. VeCe 2.2 dti - najlepsia spotreba, cca. 5.8 l pri automate., totalne bez poruch, len vymena oleja a filtrov, najazdenych uz ma 225000 km. Slusny vykon.
2. VeCe 1.9 cdti - super vykon, horsia je vsak poruchovost. Cca. pri 140000 km mi odisli vyrive klapky a cela vymena a oprava ma vysla na 1000 €. Takze ale to bezne treba menit. Teraz mam 180000 km, priemerna dlhodoba spotreba je podla palubaku 6.3 l tiez pri automate.
3. Astra - 1.7 je lenivsi motor a ten vykon oproti vectram je citit. Ked tak Astru s 1.9. A samozrejme je to o triedu nizsie auto. Ked mam Vectru do Astry by som nesiel. Komfort, vybava, celkovo najma interier sa mi vobec nepaci. Ale to uz je moj nazor :)
- swabel
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Jún 2007, 10:44
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Levoča
- Kontaktovať používateľa:
Spolahliva verzia 1,9 CDTi 8V 88 kW - Z19DT a bez filtra pevnych castic.
VETCTRA C kombi, Z19DTH, AT (2007), KATAÓG DIELOV EPC
Diagnostika GM MDI, OP-COM, aktivácia pal. PC* SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, 0915850900
http://www.opel-shop.sk
Diagnostika GM MDI, OP-COM, aktivácia pal. PC* SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, 0915850900
http://www.opel-shop.sk
- otravaga
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 04 Dec 2011, 13:11
mam vectru combi 1,9 cdti 110kw s dpf-kom, 6st. manual, najazdenych cez 250000, stale super vykon, spotreba 5,4 leto/ 5,9 zima. s dpf problem nemam, zatial sa mu podarilo takmer zakazdym vycistit (niekedy si to nevsimnem a vypnem motor) pomaly odchadza zotrvacnik (cca 800€ aj so spojkou) menene EGR-ko, ostatne podla potreby (brzdy a pod.) s autom som velmi spokojny.
- lubo22
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
- Auto: Nemám auto
z 1.8 CDTi je najspolahlivejsia ta co pisal swabel 88kw.
mal som 2.2 DTi pocul som kadeco na ten motor ale podla mna velmi vydareny kusok som mal. opravy z motorom? zhavice
a cistenie MAP senzora.
vynikajuci motor spotreba u mna 5,1- 5,6. ako som ho predal tak uz je spotreba 6,0 neviem ako to jazdia
mal som 2.2 DTi pocul som kadeco na ten motor ale podla mna velmi vydareny kusok som mal. opravy z motorom? zhavice

vynikajuci motor spotreba u mna 5,1- 5,6. ako som ho predal tak uz je spotreba 6,0 neviem ako to jazdia
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 05 Apr 2011, 09:30
- Auto: Antara
brat mal vectru 110kw bez filtra po FL - takyto je velmi malo ale je to idealna volba 
ano kazia sa virive klapky ale ak si kupis kovovu vezriu mas pokoj, resp je tu niekde navod ako to repasovat za vyrazne menej penazi ako stoji novy diel
ak kupis verziu po FL a s fitlrom, je velmi pravdepodobne ze sa ti klapky nepokazia lebo budes mat kovovu verizu
spotrebu mal podla palubaku 6,3 ale jazdil velmi rychlo

ano kazia sa virive klapky ale ak si kupis kovovu vezriu mas pokoj, resp je tu niekde navod ako to repasovat za vyrazne menej penazi ako stoji novy diel
ak kupis verziu po FL a s fitlrom, je velmi pravdepodobne ze sa ti klapky nepokazia lebo budes mat kovovu verizu
spotrebu mal podla palubaku 6,3 ale jazdil velmi rychlo
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat)
-
- Pravidelný užívateľ
Aby som to uviedol na pravú mieru chcem diesel a nie benzín.
Vectru trochu poznám ako tak, ale astru nie. A keďže som nejak nesledoval fóra priebežne lebo mám ešte teraz benzín a chcem momentálne diesel, tak som sa obrátil tu na vás. Nemám problém ísť aj do 1,7 astry ak je to spolahlivé auto a ako som už písal nechcem kupovať na SK ale chcem ísť si pre auto do DE a nie k turkovi alebo moldavcovi a tak. Ako klasika auto´bazár ktorý má nemec. Takže auto relatívne v pohode aj s pôvodom. Naj. by som mal asi 110km 1,9CDTI ale tak ak aj 74kw 1,7CDTI je v pohode tak by som možno aj do toho šiel. Je mi skoro jedno či bude astra alebo vectra čo nájdem peknejšie a lepšie a čo mi viac padne do oka. Asi tak dajak. Proste nerád by som kúpil dačo čo neni moc spolahlivé.
Vectru trochu poznám ako tak, ale astru nie. A keďže som nejak nesledoval fóra priebežne lebo mám ešte teraz benzín a chcem momentálne diesel, tak som sa obrátil tu na vás. Nemám problém ísť aj do 1,7 astry ak je to spolahlivé auto a ako som už písal nechcem kupovať na SK ale chcem ísť si pre auto do DE a nie k turkovi alebo moldavcovi a tak. Ako klasika auto´bazár ktorý má nemec. Takže auto relatívne v pohode aj s pôvodom. Naj. by som mal asi 110km 1,9CDTI ale tak ak aj 74kw 1,7CDTI je v pohode tak by som možno aj do toho šiel. Je mi skoro jedno či bude astra alebo vectra čo nájdem peknejšie a lepšie a čo mi viac padne do oka. Asi tak dajak. Proste nerád by som kúpil dačo čo neni moc spolahlivé.
opel kadett E 1,6D ex, opel vectra B 1,6 16V, opel astra H caravan 1,9CDTI 74KW po FL
- Misto
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Apr 2010, 21:15
Musis si hlavne ty ujasnit viacero veci, lebo toto je moc vseobecny pohlad. Spolahlive moze byt kazde auto, tak isto aj opacne. Zalezi na mnohych faktoroch. My sme kupovali z DE 6 aut a vzdy sme uz na 99% dopredu vedeli co chceme. Takze si skus viac ujasnit konkretne predstavy a potom sa budes rozhodovat dajme tomu medzi 2 vozidlami.
-
- Pravidelný užívateľ
Re: Astra H alebo Vectra C? - Prosím o radu.
Opäť sa vraciam k tejto téme.
Rozhodol som sa pre VC 1,9 nafta alebo astra 88kw, kde vectra vedie, rok od 2006. Priznám sa nebol som tu dlho, ale rodinné problémy úmrtia a pod. ako veľa toho. Teraz musím doslova riešiť auto do mesiaca. Ktoré bez moc investícií mi poslúži hneď asi tak na cca. 10000km. Lebo už som rozmýšlal aj zradiť Opel a prejsť k Škode. Octavka 2 sa mi celkom popačuje, ale Opel je Opel. Keď by som mal prachy niečo viacej šiel by som jednoznačne do insignie. Na rovinnu nemám na rozhadzovanie. Viem že som sa dotkol tou ŠO2 ale no aj zo je voľba. Kludne aj do Astry by som šiel 1,7CDTI aj je to spolahlivé lebo mne osobne výkon 74KW stačí nie som pretekár. Len nesledujem fóra a chcem iba poradiť, čo je lepšia voľba. Proste viem, že ak kúpim brak pekný a neviem čo, že som v prdeli. Ale chcem len radu do čoho asi tak najkorej ísť? Sámoška mám požiadavky aj na výbavu, ale niečo také možno zoženiem. Nechce sa mi ísť do DE ani NL a pod. Takže chcem auto na SK značkách.
P.S.: dúfam, že som vás moc nepobúril.
Rozhodol som sa pre VC 1,9 nafta alebo astra 88kw, kde vectra vedie, rok od 2006. Priznám sa nebol som tu dlho, ale rodinné problémy úmrtia a pod. ako veľa toho. Teraz musím doslova riešiť auto do mesiaca. Ktoré bez moc investícií mi poslúži hneď asi tak na cca. 10000km. Lebo už som rozmýšlal aj zradiť Opel a prejsť k Škode. Octavka 2 sa mi celkom popačuje, ale Opel je Opel. Keď by som mal prachy niečo viacej šiel by som jednoznačne do insignie. Na rovinnu nemám na rozhadzovanie. Viem že som sa dotkol tou ŠO2 ale no aj zo je voľba. Kludne aj do Astry by som šiel 1,7CDTI aj je to spolahlivé lebo mne osobne výkon 74KW stačí nie som pretekár. Len nesledujem fóra a chcem iba poradiť, čo je lepšia voľba. Proste viem, že ak kúpim brak pekný a neviem čo, že som v prdeli. Ale chcem len radu do čoho asi tak najkorej ísť? Sámoška mám požiadavky aj na výbavu, ale niečo také možno zoženiem. Nechce sa mi ísť do DE ani NL a pod. Takže chcem auto na SK značkách.
P.S.: dúfam, že som vás moc nepobúril.
- AReYco
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 10:56
najskôr si chcel auto do 2 týždňov, teraz po roku píšeš úplne to isté, akoby si sa vrátil v čase.
--
Keď už ale komentujem, napíšem aspoň moju skúsenosť.
Švagrova 1.7CDTI Astra H ide celkom pekne, čo sa ťahania týka...tomu autu to stačí a spotreba je 4.8 litra (jazdíme len medzimesto). Chvalabohu zatiaľ ani olej ani nič nemusí dolievať či meniť. (bežné veci ako filtre a pod. nerátam)
Ten zvuk má však hrozný, ako starý fiat klep klep klep klep
--
Keď už ale komentujem, napíšem aspoň moju skúsenosť.
Švagrova 1.7CDTI Astra H ide celkom pekne, čo sa ťahania týka...tomu autu to stačí a spotreba je 4.8 litra (jazdíme len medzimesto). Chvalabohu zatiaľ ani olej ani nič nemusí dolievať či meniť. (bežné veci ako filtre a pod. nerátam)
Ten zvuk má však hrozný, ako starý fiat klep klep klep klep

-
- Pravidelný užívateľ
AReYco áno máš pravdu bolo to tak, len sled udalostí v živote mi nedovolil to poriešiť, tak ako som chcel. V tedy mi šéf povedal, že či mi nešibe lebo som potreboval prachy požičať ak by som auto kúpil. Povedal mi aj pravdu auto rieš potom teraz máš firemné a to čo najazdíš keď máš čas to je nič. Takže som to pri problémoch prestal riešiť a šéf mi pomohol aspoň takto, resp. ušetril mi peniaze.
Teraz všeobecne tu kde bývam v TO je aj mať robotu a ešte troška lepšie platenú to jest. 450€ dosť ťažké a z toho len na auto odložiť dnes neni len tak. ( to len potom úver a pod., ľahšie je niekomu čo má príjem 700 a viac.) Hej vieme to všetci ale nedalo mi to nenapísať.
Teraz k veci chcel by som ísť pozrieť toto http://www.autobazar.eu/sk/card_white.php?id=4370196 neviem čo na to niekto povie.
Teraz všeobecne tu kde bývam v TO je aj mať robotu a ešte troška lepšie platenú to jest. 450€ dosť ťažké a z toho len na auto odložiť dnes neni len tak. ( to len potom úver a pod., ľahšie je niekomu čo má príjem 700 a viac.) Hej vieme to všetci ale nedalo mi to nenapísať.
Teraz k veci chcel by som ísť pozrieť toto http://www.autobazar.eu/sk/card_white.php?id=4370196 neviem čo na to niekto povie.
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 13 Jan 2008, 15:44
bol som na nu pozerat este ked bola v inom autobazare a mohol som ju mat cca za 4600 bez prihlasenia , interier je pekny ale podla mna ma to auto viac za sebou ako je udavane (moj nazor , mozem sa mylit) co samozrejme nemusi hned vadit a vela este vydrzi ale ked uz je niecim manipulovane uz to je podozrive , blbol soferov ovladac na okna , stredove potvrdzovanie na klime , madlo na zatvaranie kufra bolo utrhnute a ked som bol na nu pozerat nemala ziadnu servisnu knizku ani papiere ako su na foto . Samozrejme idu tie veci opravit pripadne vymenit co som pisal .
Vectra Caravan 3,0 cdti - ex
2x Vectra B 1x - 2,0 dti , 2x - 2,2 dti - ex
2x Vectra B 1x - 2,0 dti , 2x - 2,2 dti - ex
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 30 Máj 2010, 10:52
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
pekna žial v autach som truba
ovšem velmi by ma zaujimala ta kontrolka autička s klučom pri fotke s kilometrami 

vectra C sedan 2,2dti 92kw,125koni 8/2004
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
- Auto: Astra H
- Bydlisko alt: Komjatna
Mozno CIM na odchode.
Urcite diagnostika ak sa rozhodnes ist pozret.
Urcite diagnostika ak sa rozhodnes ist pozret.
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
- mat
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 04 Máj 2011, 15:15
ked odpojis zas zapojis baterku tak to auticko zmizne(nie vzdy)mne to niekedy svieti niekedy nie mam vadne parkovacie senzory a ked niekedy omylom sa aktivuju tak to auticko mi svietimariaan1 napísal:pekna žial v autach som trubaovšem velmi by ma zaujimala ta kontrolka autička s klučom pri fotke s kilometrami
Opel signum 3,2 V6 155kW
Z32SE
Z32SE
- lubo22
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
ta kontrolka znamena vela chyb mozno vude len jeden zhavic vadny. kadeco to moze byt najlepsie diagnostika
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex