Opel Astra J 1,4 Turbo 103 kW skúsenosti, kupovať ano/nie
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
Leo29
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 24 Nov 2009, 11:09
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Opel Astra J 1,4 Turbo 103 kW skúsenosti, kupovať ano/nie
Ahojte,
uvažujem nad kupou navej Astry s motorom 1,4 Turbo v 140 koňovej verzii a vybave cosmo. Máte niekto dlhodobejšie skúsenosti čo sa týka spoľahlivosti a celkových vlastností tohoto motora/auta?
Po skúšobnej jazde by som povedal že chcem. Ale chcem aj vedieť do čoho idem :-)
Nejako som nenašiel príslušnú tému tak zakladám novú.
Ď.
Maťo
uvažujem nad kupou navej Astry s motorom 1,4 Turbo v 140 koňovej verzii a vybave cosmo. Máte niekto dlhodobejšie skúsenosti čo sa týka spoľahlivosti a celkových vlastností tohoto motora/auta?
Po skúšobnej jazde by som povedal že chcem. Ale chcem aj vedieť do čoho idem :-)
Nejako som nenašiel príslušnú tému tak zakladám novú.
Ď.
Maťo
Opel ASTRA J - 1,4 Turbo
Opel Vectra C - 02 Z16XE
Opel Vectra C - 02 Z16XE
-
xaviersa
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 22 Nov 2009, 19:36
- Auto: Astra J
skús viac na https://www.astra-j.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;, tam má zopár ľudí 1.4T a aj dlhšie skúsenosti. a hľavne sa poponáhľaj kým nezavedú daň za luxus :x
ASTRA J 1.7 DTS COSMO SPORTS TOURER
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX - ASTRA G 1.6 16V LPG, X16XEL
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX - ASTRA G 1.6 16V LPG, X16XEL
-
Leo29
- Nový užívateľ

ako som písal hore tak bude v cosme (plus nejaka vybave navyše) a farba seashell/biela mineral. Pôvodne sme chceli mahagónovú ale tak pri skladovom vozidle si človek nevyberie.xaviersa napísal:Tak gratulujem k novej astricke. A akú výbavu a farbu budeš mať?
Opel ASTRA J - 1,4 Turbo
Opel Vectra C - 02 Z16XE
Opel Vectra C - 02 Z16XE
- ShadowSong
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 17 Júl 2010, 13:41
- Auto: Astra G
-
Leo29
- Nový užívateľ

takže prvé dojmy z víkendu. Najazdených prvych 300 kilometrov.
Auto super pohodlné, dobre drží stopu, ľahko sa na ňom jazdí (polovička na prvýkrát sadla a išla, ani raz jej nezdochlo). Všetko je pekne po ruke. Volant trochu divné vykrojenie v hornej polovici ale nedrží sa zle keď sa najde správna poloha.
Motor, ma svojou charakteristikou bližšie k dieslu ako benzínu, čo ale nemusí byť na škodu. Pre rodinu idealna motorizácia určena skôr na pohodovú jazdu. Fakt tie koníky na ňom nieje cítiť. :-( Až ho trochu zabehnem porovnam s kamošovym 1,4TSI Leonom.
Priemerná spotreba jazda: BA - DNV cez Babu na červený kameň. Späť do BA po obchvate plus jazdenie mestom: 7,4 litra
Auto super pohodlné, dobre drží stopu, ľahko sa na ňom jazdí (polovička na prvýkrát sadla a išla, ani raz jej nezdochlo). Všetko je pekne po ruke. Volant trochu divné vykrojenie v hornej polovici ale nedrží sa zle keď sa najde správna poloha.
Motor, ma svojou charakteristikou bližšie k dieslu ako benzínu, čo ale nemusí byť na škodu. Pre rodinu idealna motorizácia určena skôr na pohodovú jazdu. Fakt tie koníky na ňom nieje cítiť. :-( Až ho trochu zabehnem porovnam s kamošovym 1,4TSI Leonom.
Priemerná spotreba jazda: BA - DNV cez Babu na červený kameň. Späť do BA po obchvate plus jazdenie mestom: 7,4 litra
Opel ASTRA J - 1,4 Turbo
Opel Vectra C - 02 Z16XE
Opel Vectra C - 02 Z16XE
- ShadowSong
- Strieborný užívateľ

-
Leo29
- Nový užívateľ

samozrejme že s ňou ak s dieslom nejazdím :-) len charakteristikovo mi ho dosť pripomína. Zatiaľ mam 300 km takže ho točím maximalne po 3000 otáčok. Nechcem ju vytáčať nech sa najprv trochu zabehne. Po dovolenke ked najazdím tych kilometrov trochu viac tak spravím ďalší rewiev.
Opel ASTRA J - 1,4 Turbo
Opel Vectra C - 02 Z16XE
Opel Vectra C - 02 Z16XE
- swabel
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jún 2007, 11:44
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Levoča
- Kontaktovať používateľa:
hoď sem pár fotiek 
VETCTRA C kombi, Z19DTH, AT (2007), KATAÓG DIELOV EPC
Diagnostika GM MDI, OP-COM, aktivácia pal. PC* SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, 0915850900
http://www.opel-shop.sk
Diagnostika GM MDI, OP-COM, aktivácia pal. PC* SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, 0915850900
http://www.opel-shop.sk
-
noodles222
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Júl 2012, 12:04
Ahojte,
Takže ja som pred mesiacom kupoval Astru, Olympic White, taktiež 103 Kw, výbava Cosmo (pridával som len sklápateľné spatné zrkadlá). Zatiaľ som najazdil cca 680 Km, auto je v pohode, najma interier je kvalitný, motoricky mi príde to 1,4 Turbo celkom OK (jazdil som 8 rokov na starej Corse 44 Kw
) i ked stále neviem, čakal som mooooožno trocha viac odkopnutie pri stlačení plynu, ale nestažujem si. Inak je priestranné, kufor velky, 17" kolesa v pohode.
Mal by som ešte takú otázku: Myslite, že by bolo možné dorobiť zadné parkovacie senzory? Už som sa na to pýtal kolegu, Opelacke vyjdu samozrejme hodne, ale mne by kludne stačili aj iné. Chcel by som len, aby sa dali zapínať a vypínať na palubnej doske, nie, aby tam bol nejaký externý gombik atd..
Takže ja som pred mesiacom kupoval Astru, Olympic White, taktiež 103 Kw, výbava Cosmo (pridával som len sklápateľné spatné zrkadlá). Zatiaľ som najazdil cca 680 Km, auto je v pohode, najma interier je kvalitný, motoricky mi príde to 1,4 Turbo celkom OK (jazdil som 8 rokov na starej Corse 44 Kw
Mal by som ešte takú otázku: Myslite, že by bolo možné dorobiť zadné parkovacie senzory? Už som sa na to pýtal kolegu, Opelacke vyjdu samozrejme hodne, ale mne by kludne stačili aj iné. Chcel by som len, aby sa dali zapínať a vypínať na palubnej doske, nie, aby tam bol nejaký externý gombik atd..
-
noodles222
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Júl 2012, 12:04
- ShadowSong
- Strieborný užívateľ

k tomu plynu skusal si vypnut trakcnu kontrolu? pretoze ked som ju mal zapnutu tak ten motor musi hodne brzdit pretoze furt blika a k tym senzorom rovnaky postreh mal aj otec ze cez to zadne okno neni bohvieco vidno a cez spataky mi pridu trosku horsie ako na Gcku.
ShadowSong & Peter
OPEL ASTRA G Z16XE rv. 2000
OPEL ASTRA J 1.4T 2011
OPEL ASTRA G Z16XE rv. 2000
OPEL ASTRA J 1.4T 2011
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Senzory kupis hocikde na nete.. aj v Metre.. aj na Ebay uz za cca. 15€ s pipakom..noodles222 napísal:Niekde to vraj nefunguje, lebo to neberie riadiaca jednotka.. Ale neviem, kolega ma Octaviu a tam ma spinac na palubovke.. Samozrejme, ak by to fungovalo zaradenim R, tak je to OK.. Koľko by to asi tak stálo aj s montážou? cca odhad
Montaz? Hmm, to zvladne hadam kazdy..
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
-
Leo29
- Nový užívateľ

čo ti ja viem ja som sa na senzory pýtal priamo v Opli keĎže som bral skladové vozidlo a že reku či sa dá domontovať. Neodporúčal mi to davať dodatočne keďže je to zásah do RJ atď. a môže sa toho nakoniec viac pokaziť ako spraviť dobrého. Navyše aj keď je male okno v pohode sa s tym dá parkovať len sila zvyku.
Takže ja som pôvodne tiež chcel dať ale nakoniec som si to rozmyslel.
Inak s tym vypnutím TC to musím skúsiť. Neviem ale niekde som čítal že ten motor ma dosť priškrteny výkon a chiptuningom sa dá dvihnúť a dobrých pár koníkov.
Takže ja som pôvodne tiež chcel dať ale nakoniec som si to rozmyslel.
Inak s tym vypnutím TC to musím skúsiť. Neviem ale niekde som čítal že ten motor ma dosť priškrteny výkon a chiptuningom sa dá dvihnúť a dobrých pár koníkov.
Opel ASTRA J - 1,4 Turbo
Opel Vectra C - 02 Z16XE
Opel Vectra C - 02 Z16XE
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Aky zasah do RJ motora prosim ta? Cuvacie senzory potrebuju iba zem, zoberies hocikde v zadu .. a +12V pri zaradenom R, zoberies z cuvacej ziarovky.. cize to bude aktivne iba ked to R bude zaradene.. a hotovo..sam to tak mam..
Opel Insignia 2,0Cdti