piskanie spinacky?
Moderátori: dulo, buci_vectra
- mathis
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 07 Okt 2007, 20:31
- Auto: Vectra B
- Kontaktovať používateľa:
piskanie spinacky?
zdar, mam taky problem aj ked neviem ci to je problem a sice, ked vytiahnem kluc zo spinacky tak mi pri otvorenych dverach vodica piska rovnako ako keby tam bol. Po chvili vsak prestane... je to chyba?
Opel Vectra Caravan 1,6 16V --X16XEL-- r.v.1998 -- 74kW--
Re: piskanie spinacky?
mathis napísal:zdar, mam taky problem aj ked neviem ci to je problem a sice, ked vytiahnem kluc zo spinacky tak mi pri otvorenych dverach vodica piska rovnako ako keby tam bol. Po chvili vsak prestane... je to chyba?
toto "piskanie" je mozne z niekolkych pricin:
kluc si uz vybral a mas zapnute svetla a otvorene dvere
kluc si uz vybral a mas zapnutu smerovku (ale svieti parkovacie svetlo na jednej strane) a mas otvorene dvere
kluc si este nevybral a mas otvorene dvere (to je akoze tvoj pripad, pretoze ak vyberas kluc zo spinacky, je tam jazycek=kontakt, asi je trosku zaneseny a ked vyberies kluc, pomaly zapada). nebolo by odveci premazat spinaciu skrinku, nejakym mazivom to prestrieknut
- mathis
- Strieborný užívateľ
najskor to bude to tretie, lebo svetla ani smerovka nie... piskalo mi to ak som mal vypnuty motor a kluc v spinacke, dnes vsak piskalo aj po vytiahnuti kluca aj ked len par sekund... mohlo to byt tym ochladenim a ako hovoris tak ten jazycek pomalsie padal...?
- mathis
- Strieborný užívateľ
taaaakze wd nepomohol... akurat mam pociernejsie vrecka... ba co naviac neviem ci sa mi nemrda central.. po viacerych opakovaniach on off zrazu prestal reagovat na rucne zasuvanie poistiek, raz zamkol vsetky dvere raz len tie na ktorych som mackal poistku, inac prave zadne mi nereaguje skoro vobec, je vidiet maly pohyb poistky ale dvere neotvori, pri pocuvani motorceka v tych dverach som nic moc nezistil...
Zeby mu siblo? A to este ani poriadne nemrzne...
mathis napísal:taaaakze wd nepomohol... akurat mam pociernejsie vrecka... ba co naviac neviem ci sa mi nemrda central.. po viacerych opakovaniach on off zrazu prestal reagovat na rucne zasuvanie poistiek, raz zamkol vsetky dvere raz len tie na ktorych som mackal poistku, inac prave zadne mi nereaguje skoro vobec, je vidiet maly pohyb poistky ale dvere neotvori, pri pocuvani motorceka v tych dverach som nic moc nezistil...
striekat je dobre ale s rozumom.
ten elektricky kontakt nenamazes cez dieru na kluc.
musis dat dole kryty stlpika volantu
vybrat vlozku (cylinder) zamku - ide iba v polohe I odistit klincom cca 3 mm cez bocny otvor
odpojit kable
vyskrutkovat poistny srobik
vybrat spinac zamku
co si pisal s centralom - to je normalka. reaguje len na poistku u vodica.
mozno mas ten zamok (vodic) trocha pokazeny, pravy zadny tiez.
na dialkove Ti to ide ?
- mathis
- Strieborný užívateľ
jeeeeesus, tak to kaslem na to piskanie asi
Striakel som WD na kluc a potom nim premastil zamok
a co sa tyka toho centralu, na dialkove mi reahguje ok ale bez zadnych pravych dveri, tie mi neotvara, a rucne cez poistku mi na vodicovych dverach zatvaralo a otvaralo vsetky teda samo ze bez zadnych pravych, tam bol len jemny pohyb, no po viacerych opakovaniach to prestalo fungovat, islo zaistit len vodicove dvere, ked som skusil dialkovym, slo OK, potom zacalo aj rucne zamykanie fungovat znova OK..
a co sa tyka toho centralu, na dialkove mi reahguje ok ale bez zadnych pravych dveri, tie mi neotvara, a rucne cez poistku mi na vodicovych dverach zatvaralo a otvaralo vsetky teda samo ze bez zadnych pravych, tam bol len jemny pohyb, no po viacerych opakovaniach to prestalo fungovat, islo zaistit len vodicove dvere, ked som skusil dialkovym, slo OK, potom zacalo aj rucne zamykanie fungovat znova OK..
mathis napísal:jeeeeesus, tak to kaslem na to piskanie asi
spinac je nalavo cierny plast. wd tam z cylindra neprejde
CENTRAL: zadny pravy ma asi zly spinac, rovnako ako vodic.
ak mas bocne airbagy, tak demontaz zamku nie je sranda, lebo folia vo vodicovych dverach musi byt dost tesna, tak ju nemozes len tak posekat.
neviem, aku garaz mas, ak nie bud rad, ze auto vies zamknut a ze startuje. Zima sa blizi, vid:
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?p=33385
mathis napísal:nemam garaz
skusim este spravit ten rozstrekovac a ten zamok asi pockam do jari lebo mam bocne airbagy a je to tam dost na tesno, nechcem riskovat....
inak nemaj strach.
ked tam foliu nemas v poriadku, tak ten senzor nezareaguje na bocny naraz , a aj usetris airbag
ked si ju das neskor do poriadku, tak aj airbag bude fungovat
- mathis
- Strieborný užívateľ
Super.... rozstrekovac pomohol, spinacka piska podla normy a ten central... asi si dam este pauzu kym sa do toho pustim... len horsie je ze mam psika a nakladam ho prave cez tie dvere ktore neidu odomknut, tak chudak musi teraz nastupovat v plnej premavke z lavej strany
macil napísal:Na každej krytke airbagu to je napísané.
nebite ma, ale ja mam dnes svoj den
bocny airbag je namontovany v sedadle.
dakze treba dat dole potah s cervenym drakom ci medvedikom Pooh otvorit oci a ... alebo tam je knedlik, alebo nie je
vodic ma na lavej strane, spolujazdec na pravej strane operadla
foto: