po nastartovani skape (pri dlhsom stati)
Moderátori: dulo, buci_vectra
- ferooo
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Okt 2010, 14:08
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
po nastartovani skape (pri dlhsom stati)
zdravim,
pred cca mesiacom sa to stalo prvy krat. Ked som nastartoval, otacky hned zacali klesat az motor skapal. Spravilo to uz asi 5 krat a vzdy len po dlhsom stati. Ked je auto odstavene menej ako 24 hodin, tak to nespravi, vtedy nie je ziaden problem. Ale ak VeCe stoji viac ako den, tak po nastartovani skape. Ked natocim druhy krat, tak naskoci a drzi. Problemovy je teda len prvy start po dlhsom stati...
V com by mohol byt problem?
op-com nevyhodil ziadnu chybu.
pred cca mesiacom sa to stalo prvy krat. Ked som nastartoval, otacky hned zacali klesat az motor skapal. Spravilo to uz asi 5 krat a vzdy len po dlhsom stati. Ked je auto odstavene menej ako 24 hodin, tak to nespravi, vtedy nie je ziaden problem. Ale ak VeCe stoji viac ako den, tak po nastartovani skape. Ked natocim druhy krat, tak naskoci a drzi. Problemovy je teda len prvy start po dlhsom stati...
V com by mohol byt problem?
op-com nevyhodil ziadnu chybu.
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Mar 2010, 15:49
- Auto: Iná značka
- ferooo
- Strieborný užívateľ
auto stalo teraz v garazi tri dni, dnes som prisiel, chcel nastartovat no nenakoplo, len cukalo.
Na malom displeji vyhodilo chybu posilovaca. Tak som auto napichol na diag a dal zistit chyby. Vypisalo chybu posilovaca, tak som ju zmazal. Znova sa uz neobjavila ani v diag ani na displeji.
Tak som sa pokusil nastartovat znova - opat len cukalo. Diag potom vypisala chybu v jednotke EHPS (Electrohydraulic Power Steering): C1550 - Replace Electronic Control Unit (ECU). Chybu som zmazal a znova skusil nastartovat, nic nove. Diag stale pise, ze mam vymenit ECU.
Pre lepsiu predstavu som to aj nahral, sice len telefonom, fotak nebol po ruke, tak hadam pomoze.
http://www.youtube.com/watch?v=Cdlhsa2QyN0
V com je problem? Treba vymenit ECU alebo je zly posilovac alebo je v haji baterka...?
Na malom displeji vyhodilo chybu posilovaca. Tak som auto napichol na diag a dal zistit chyby. Vypisalo chybu posilovaca, tak som ju zmazal. Znova sa uz neobjavila ani v diag ani na displeji.
Tak som sa pokusil nastartovat znova - opat len cukalo. Diag potom vypisala chybu v jednotke EHPS (Electrohydraulic Power Steering): C1550 - Replace Electronic Control Unit (ECU). Chybu som zmazal a znova skusil nastartovat, nic nove. Diag stale pise, ze mam vymenit ECU.
Pre lepsiu predstavu som to aj nahral, sice len telefonom, fotak nebol po ruke, tak hadam pomoze.
http://www.youtube.com/watch?v=Cdlhsa2QyN0
V com je problem? Treba vymenit ECU alebo je zly posilovac alebo je v haji baterka...?
- ferooo
- Strieborný užívateľ
jj, ked som znova hodil na diag, tak mi ukazalo, ze baterka ma 11,2V
Dva dni som sa hral s autom v garazi, mal som pustene radio a bavil som sa aj s op-com, preto bola baterka uplne vystavena...
Hodil som ju na nabijacku, zajtra uvidim
preco mi ale diag vyhodila chybu posilovaca a ECU?? Mohlo dojst pri startovani so slabou baterkou k nejakemu poskodeniu?

Hodil som ju na nabijacku, zajtra uvidim

preco mi ale diag vyhodila chybu posilovaca a ECU?? Mohlo dojst pri startovani so slabou baterkou k nejakemu poskodeniu?
- ferooo
- Strieborný užívateľ
po dvoch dnoch nabijania som zistil, ze nabijacka je ko, nenabijala.. Tak som ju musel spravit a nechat dalsie dva dni nabijat. Teraz je baterka nabita a auto startuje v poriadku, bez chyb.
Akurat, zasa auto stalo asi tyzden, a ked som teraz nastartoval, tak na prvy krat chytilo, otacky sa tak 4sekundy drzali, potom zacali klesat a motor skapal.. Na druhy krat chytilo a drzalo, bez problemu.
Zasa to prve startovanie po dlhom case...
V com to teda moze byt?
Akurat, zasa auto stalo asi tyzden, a ked som teraz nastartoval, tak na prvy krat chytilo, otacky sa tak 4sekundy drzali, potom zacali klesat a motor skapal.. Na druhy krat chytilo a drzalo, bez problemu.
Zasa to prve startovanie po dlhom case...
V com to teda moze byt?
- ferooo
- Strieborný užívateľ
baterka ma cca 3 mesiace, teraz bola navyse plne nabita, takze v tom to nebude. No problem by niekde mal byt. Doma mame este Scenic, 2001, a to je neznicitelne auto. Pocul aj cital som nan vela nadavania, ze je poruchove.. my sme s nim nemali este ziaden problem, len sa don leje benzin a olej
A ten nastartuje na prvy krat hocikedy, ako keby bolo nove.
Tak sa mi nezda, ze by Vectra mala standardne problem so startovanim po dlhsom parkovani...

Tak sa mi nezda, ze by Vectra mala standardne problem so startovanim po dlhsom parkovani...
- Lubec
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 17 Aug 2010, 21:54
- Auto: Iná značka
Mas v nom 1,6 16v?ferooo napísal:baterka ma cca 3 mesiace, teraz bola navyse plne nabita, takze v tom to nebude. No problem by niekde mal byt. Doma mame este Scenic, 2001, a to je neznicitelne auto. Pocul aj cital som nan vela nadavania, ze je poruchove.. my sme s nim nemali este ziaden problem, len sa don leje benzin a olejA ten nastartuje na prvy krat hocikedy, ako keby bolo nove.
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X25XE Sport - rozobrata na organy
VeBe X16XEL Caravan - ex
,,Opel wir leben autos...Aber nur ein bisschen"
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X25XE Sport - rozobrata na organy
VeBe X16XEL Caravan - ex
,,Opel wir leben autos...Aber nur ein bisschen"