diera v prevodovke motor X20XEV
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
makobn
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Feb 2009, 23:19
- Auto: Vectra B
diera v prevodovke motor X20XEV
zdravim...jedneho pekneho dna som si vsimol pod autom flak od oleja....tak som skontroloval olej a trosicku chybalo....tak som ho len dolial a neriesil to hned. Na druhy den som si po otvoreni kapoty vsimol ze na prevodovke pod tou tycou co vchadza do nej od prevodovej paky je kus odlomeneho zeleza....je velkosti asi 5 krat 3 cm...tak som sa pozrel pod auto a bolo cele zatecene od oleja na prevodovke.....v servise mi povedali ze to odlomene jje z prevodovky a ze olej vytiekol....nikde som ju nebuchol zospodu a ani ta diera nieje zospodu...co sa mohlo stat? auto islo stale normalne aj s tou dierou....nic neskripalo ani nebuchalo.... 
Opel Vectra B 2.0 16V 100kW 1998 x20xev
-
makobn
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Feb 2009, 23:19
- Auto: Vectra B
myslis ze to zavarenie bude drzat dobre? a zeby to len tak samo od seba taky kus vyvalilo bez toho aby tam nieco z vnutra do toho bachlo? ked vlastne prevodovka sla tak jak mala....len pred asi mesiacom mi neslo radit spiatocku a 5ku ale to mi premazali kulisu a potom to slo...vraj to bolo tym len ze bola sucha a je trochu vyhrkana....
Opel Vectra B 2.0 16V 100kW 1998 x20xev
-
Brembo.SV
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 06 Mar 2010, 18:28
- Auto: Insignia
no ja ta urcite nepotesim,povedz mechanikovi,nech da dole spodne veko prevodovky a poriadne skontroluje ozubenie staleho prevodu. Casta zavada Opel prevodoviek je,ze sa im objavuju dieri v bloku prevodovky,co sposobuju odlomene zuby z rozvodovky. Rozhodne to daj skontrolovat,inak mozno ostanes niekde visiet.
-
iurai
tyka sa len F18, tato je nachylna. tak ukazuju skusenosti aj culy zaujem o kupu nahradnych F18macil napísal:Častá? Počujem o tom prvý krát.
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... hlight=f18
ovsem mam pochybnost, ze ci kvoli tomuto sa mala poskodit ta cast, kde ide radiaca hriadel dnu
-
iurai
Brembo.SV, nehnevaj sa, ale mylis sa riadne. kazi sa najma F18, u ostatnych to neostoji za rec.Brembo.SV napísal:smola,co som pocital tak snad vsetky a pomerne casto trpia vetrcimi dierami v bloku. Okrem VeA,kde prevodovky zili spolahlivejsie a dlhsie. A bezne som myslel tak,ze najcastejsie je toto dovodom zhanania novej prevodovky.
-
Brembo.SV
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 06 Mar 2010, 18:28
- Auto: Insignia
tak co som cital po nete o problemoch s prevodovkami,tak F18 a o nieco menej ale predsa i F23. Ostatne len sporadicky ale predsa. zaujimave,ze tento neduh maju prevodovky GM,a tto nie len u Opla. U mensich aut s timito prevodovkami sa uz v takej miere nevstava a ani u F18,co znaci,ze vo VeB boli prevodovky podimenzovane. Dokonca i automati mali poruchy ale u nich sa nejednalo o rozvodovku ale o
-
iurai