Zdravim Oplaci,
prednedavnom som kupil VeCe 1.8 GTS,
poprosil by som Vas o Vase postrehy a skusenosti s tymto modelom:
1. do akych otacok je tento motor najlepsie vytacat aby bola co najnizsia spotreba, (napr. 1,2,3 vytacam na 3000, 4,5 do tych 2500)
2. ako pouzivat spojku aby co najdlhsie vydrzala, rychle alebo pomale zoslapovanie pri preradovani atd.
3. dole kopcom chodim na volnobeh, skodi/neskodi to motoru, prevodovke
ak sa nemylim GTS=gas turbo system
4. kedy sa turbo zapina pri akych otackach, na co si davat pozor pri benzinovom turbe
5. ako sa chova tento model pri dlhych trasach, hlavne na dialnici pri rychlostiach okolo 150km/h (prehrievanie atd. na co si davat pozor)
6. aka je vasa spotreba na 100km (u mna zatial 6.0l - 6.5l)
Velmi pekne dakujem a prajem vela stastnych kilometrov.
VeCe spravne pouzivanie motor+prevodovka
Moderátori: dulo, buci_vectra
- 24petusko
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Dec 2009, 17:35
- Auto: Vectra C
pomyleny
Pocuj, mas trocha pomylene veci ne???
1. Najlepsie je motor tocit do najoptimalnejsich pracovnych otacok motora. Uplne staci do 3000, nad tuto hodnotu idem iba ked predbieham. To staci.
2. Ako pouzivat spojku? Na toto ti neda nikto presnu odpoved. Su len urcite rady a odporucania a to su vseobecne pre vsetky typy aut.
3. Dole kopcom treba zasadne ist so zaradenou rychlostou. Momentalna spotreba klesa na nulu, motor je v rezime brzdenia a neopotrebuvaju sa zbytocne brzdy. Motor vtedy netrpi a ani prevodovka. GTS nie je skratka pre gas turbo system. Je to sportovejsia verzia VeCky, medzi klasikou a ostrou OPC. Zauzivana skratka GT znamena gran tourismo a pouziva sa pre sportove oznacenia aut. Niektore automobilky tam obcas pouziju tretie pismeno ( GTX, GTS, GTR atd... ).
4. Kazdy motor s turbom ma nastavenu hodnotu, kedy sa turbo zapina atd, lenze toto sa teba netyka kedze ty NEMAS TURBO ale hladky, nepreplnany motor.
5. Zalezi od stylu jazdy a kondicie v akej sa auto nachadza. Ty by si nemal mat problem pri spominanych rychlostiach, ked neratas vysoku spotrebu ( pri 150 km/h ) a hluk od motora kedze vtedy toci okolo 4000 ot/min.
6. Moja spotreba je cca 7L v zime a do 8L v lete.
A vela km bez poistnej udalosti aj tebe a vitaj medzi oplakmi.
1. Najlepsie je motor tocit do najoptimalnejsich pracovnych otacok motora. Uplne staci do 3000, nad tuto hodnotu idem iba ked predbieham. To staci.
2. Ako pouzivat spojku? Na toto ti neda nikto presnu odpoved. Su len urcite rady a odporucania a to su vseobecne pre vsetky typy aut.
3. Dole kopcom treba zasadne ist so zaradenou rychlostou. Momentalna spotreba klesa na nulu, motor je v rezime brzdenia a neopotrebuvaju sa zbytocne brzdy. Motor vtedy netrpi a ani prevodovka. GTS nie je skratka pre gas turbo system. Je to sportovejsia verzia VeCky, medzi klasikou a ostrou OPC. Zauzivana skratka GT znamena gran tourismo a pouziva sa pre sportove oznacenia aut. Niektore automobilky tam obcas pouziju tretie pismeno ( GTX, GTS, GTR atd... ).
4. Kazdy motor s turbom ma nastavenu hodnotu, kedy sa turbo zapina atd, lenze toto sa teba netyka kedze ty NEMAS TURBO ale hladky, nepreplnany motor.
5. Zalezi od stylu jazdy a kondicie v akej sa auto nachadza. Ty by si nemal mat problem pri spominanych rychlostiach, ked neratas vysoku spotrebu ( pri 150 km/h ) a hluk od motora kedze vtedy toci okolo 4000 ot/min.
6. Moja spotreba je cca 7L v zime a do 8L v lete.
A vela km bez poistnej udalosti aj tebe a vitaj medzi oplakmi.
VeCe: '06, Z18XER, Black beauty OPC
Honda Legen( wait for it... )dary
Honda Legen( wait for it... )dary