otacky pri preradovani
Moderátori: franticek6, buci_vectra
-
qwerty
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Dec 2006, 14:20
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
otacky pri preradovani
caute, a dalsi problem... som si isty, ze pocas 3 mesiacoch co na tom aute jazdim, to nikdy predtym nerobilo. zacalo to dnes, ked som si uvedomil, ze nejak divne hucim pri preradovani:
pridavam, pustim plyn a stlacim spojku, otacky malicko stupnu, udrzia sa asi sekundu a az potom zacnu klesat...
cital som podobny problem s astrou v tomto príspevku, ale kurnik, vsak to sa zafiry r.v. 2000 netyka, nie? navyse ak to zacalo robit od dnesneho dna...
v com moze byt prosim problem?
pridavam, pustim plyn a stlacim spojku, otacky malicko stupnu, udrzia sa asi sekundu a az potom zacnu klesat...
cital som podobny problem s astrou v tomto príspevku, ale kurnik, vsak to sa zafiry r.v. 2000 netyka, nie? navyse ak to zacalo robit od dnesneho dna...
v com moze byt prosim problem?
- fanuc
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Jan 2007, 21:00
- Kontaktovať používateľa:
Nie som si istý či som pochopil čo ťa trápi,ale ak ti padajú otáčky s oneskorením a pri preraďovaní ti ostanú hore,tak to je podľa mňa normálne.Je to lepšie ako keby ti mali padať hneď a potom by si pri preradení
akoby šľapol na brzdu.Ale to je iba môj postreh.Ale mne pri preradení tiež na chvíľu ostanú hore a až potom padnú.Ale mne sa to pozdáva.
akoby šľapol na brzdu.Ale to je iba môj postreh.Ale mne pri preradení tiež na chvíľu ostanú hore a až potom padnú.Ale mne sa to pozdáva.
Opel Zafira 1.9 110kw/Z19DTH 150koníkov jupííí ,chipnutá na 176koní/ 387Nm
Opel Zafira 1.8 16v Elegance 85kW/115koníkov
Opel Zafira 1.8 16v Elegance 85kW/115koníkov
-
qwerty
- Bronzový užívateľ

ano, to je presne moja situaciafanuc napísal:ak ti padajú otáčky s oneskorením a pri preraďovaní ti ostanú hore...
nehovorim, ze sa s tym neda zit, ale nepaci sa mi, ze to zacalo robit len dnes. po preradeni som zvyknuty pridavat jemne plyn s pustanim spojky, aby to nebolo ako "sliapnutie na brzdu", ale toto oneskorenie padania otacok ma dnes nemilo sokovalo
dnes som to riesil tak, ze som pustil plyn a az po vyse pol sekunde slapol na spojku, cim som dosiahol rovnaky efekt ako to fungovalo do dnesneho dna
-
qwerty
- Bronzový užívateľ

mam viac info o tomto pretrvavajucom probleme. (volnobezne otazky tepleho motora mam tak 700-750 ot/min)
ked nastartujem odstaty studeny motor, stane sa jedna z tychto dvoch moznosti:
- volnobezne otacky sa budu hned od nastartovania udrziavat na hodnote okolo 1.400 ot/min a vtedy mam problem s tym zvysenim otacok pri preradovani, ktory prestane az po par minutach jazdy
- volnobezne otazky hned po nastartovani klesnu na hodnotu okolo 1.000 ot/min a tento problem vobec nemam
ked nastartujem teply alebo kratkodobo vychladnuty motor, problem sa neobjavi.
ked som mal staru skodovku s otvorenym manualnym syticom a rozbiehal som sa, je jasne, ze so zaradenym prevodom boli skutocne otacky nizsie ako volnobezne, preto sa pri vysliapnuti spojky otacky zvysili na volnobezne a zostali tak az do zaradenia vyssieho prevodu.
na zafire mi je divne, ze sa rozbehnem na jednotke, na 2.500 ot/min slapnem na spojku a sucasne pustim plyn, otacky vyletia na 2.700 ot/min, udrzia sa sekundu a az potom zacnu padat...
tusite niekto, co to moze znamenat, prosim?
ked nastartujem odstaty studeny motor, stane sa jedna z tychto dvoch moznosti:
- volnobezne otacky sa budu hned od nastartovania udrziavat na hodnote okolo 1.400 ot/min a vtedy mam problem s tym zvysenim otacok pri preradovani, ktory prestane az po par minutach jazdy
- volnobezne otazky hned po nastartovani klesnu na hodnotu okolo 1.000 ot/min a tento problem vobec nemam
ked nastartujem teply alebo kratkodobo vychladnuty motor, problem sa neobjavi.
ked som mal staru skodovku s otvorenym manualnym syticom a rozbiehal som sa, je jasne, ze so zaradenym prevodom boli skutocne otacky nizsie ako volnobezne, preto sa pri vysliapnuti spojky otacky zvysili na volnobezne a zostali tak az do zaradenia vyssieho prevodu.
na zafire mi je divne, ze sa rozbehnem na jednotke, na 2.500 ot/min slapnem na spojku a sucasne pustim plyn, otacky vyletia na 2.700 ot/min, udrzia sa sekundu a az potom zacnu padat...
tusite niekto, co to moze znamenat, prosim?
- Eifel
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Mar 2007, 10:08
Určite je to taký dosť blbý postreh ale mne sa zdá že keď štartujem a kľúč nehám v polohe I kým zhasnú všetky kontrolky (ca 3-4 sekundy) - normalny štar - otačky klesnú po naštaetovaní na cca 800 ale keď sa poponahľam a z I hneď prejdem na II a naštartujem držia sa na cca 1300 -1400. Možne je to somarina ale predsa. Nemaš zasratú škrtiacu klapku? Zdá sa mi že po vyčistení sa to zlepšilo.
Opel Zafira X18XE1 1,8 16V 85kW
Opel Corsa X10XE 1,0 12V
Škoda Fábia 1,4 44 kW( minulosť)
Opel Corsa X10XE 1,0 12V
Škoda Fábia 1,4 44 kW( minulosť)