otacky pri preradovani

Moderátori: franticek6, buci_vectra

qwerty
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 15 Dec 2006, 14:20
Auto: !! Zmeň si model auta !!

otacky pri preradovani

Príspevok od používateľa qwerty »

caute, a dalsi problem... som si isty, ze pocas 3 mesiacoch co na tom aute jazdim, to nikdy predtym nerobilo. zacalo to dnes, ked som si uvedomil, ze nejak divne hucim pri preradovani:

pridavam, pustim plyn a stlacim spojku, otacky malicko stupnu, udrzia sa asi sekundu a az potom zacnu klesat...

cital som podobny problem s astrou v tomto príspevku, ale kurnik, vsak to sa zafiry r.v. 2000 netyka, nie? navyse ak to zacalo robit od dnesneho dna...

v com moze byt prosim problem?
Používateľov profilový obrázok
fanuc
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Jan 2007, 21:00
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fanuc »

Nie som si istý či som pochopil čo ťa trápi,ale ak ti padajú otáčky s oneskorením a pri preraďovaní ti ostanú hore,tak to je podľa mňa normálne.Je to lepšie ako keby ti mali padať hneď a potom by si pri preradení
akoby šľapol na brzdu.Ale to je iba môj postreh.Ale mne pri preradení tiež na chvíľu ostanú hore a až potom padnú.Ale mne sa to pozdáva. :)
Opel Zafira 1.9 110kw/Z19DTH 150koníkov jupííí ,chipnutá na 176koní/ 387Nm
Opel Zafira 1.8 16v Elegance 85kW/115koníkov
qwerty
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

fanuc napísal:ak ti padajú otáčky s oneskorením a pri preraďovaní ti ostanú hore...
ano, to je presne moja situacia

nehovorim, ze sa s tym neda zit, ale nepaci sa mi, ze to zacalo robit len dnes. po preradeni som zvyknuty pridavat jemne plyn s pustanim spojky, aby to nebolo ako "sliapnutie na brzdu", ale toto oneskorenie padania otacok ma dnes nemilo sokovalo

dnes som to riesil tak, ze som pustil plyn a az po vyse pol sekunde slapol na spojku, cim som dosiahol rovnaky efekt ako to fungovalo do dnesneho dna
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Nejazdil si dnes so zapnutou klímou? Ja len, že som si dnes všimol, teda ja som si to všimol už skôr, ale až dnes som si to uvedomil, teda že pri zapnutej klíme, čiže zvýšenej záťaži, otáčky motora klesajú menej ochotne.
Som sa vymáčkol... :)
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
qwerty
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

macil, klima vypnuta. na volnobehu som ju pustil a otacky sa zdvihli. vypol som, klesli...
qwerty
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

mam viac info o tomto pretrvavajucom probleme. (volnobezne otazky tepleho motora mam tak 700-750 ot/min)

ked nastartujem odstaty studeny motor, stane sa jedna z tychto dvoch moznosti:

- volnobezne otacky sa budu hned od nastartovania udrziavat na hodnote okolo 1.400 ot/min a vtedy mam problem s tym zvysenim otacok pri preradovani, ktory prestane az po par minutach jazdy

- volnobezne otazky hned po nastartovani klesnu na hodnotu okolo 1.000 ot/min a tento problem vobec nemam

ked nastartujem teply alebo kratkodobo vychladnuty motor, problem sa neobjavi.

ked som mal staru skodovku s otvorenym manualnym syticom a rozbiehal som sa, je jasne, ze so zaradenym prevodom boli skutocne otacky nizsie ako volnobezne, preto sa pri vysliapnuti spojky otacky zvysili na volnobezne a zostali tak az do zaradenia vyssieho prevodu.

na zafire mi je divne, ze sa rozbehnem na jednotke, na 2.500 ot/min slapnem na spojku a sucasne pustim plyn, otacky vyletia na 2.700 ot/min, udrzia sa sekundu a az potom zacnu padat...

tusite niekto, co to moze znamenat, prosim?
Eifel
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 08 Mar 2007, 10:08

Príspevok od používateľa Eifel »

Určite je to taký dosť blbý postreh ale mne sa zdá že keď štartujem a kľúč nehám v polohe I kým zhasnú všetky kontrolky (ca 3-4 sekundy) - normalny štar - otačky klesnú po naštaetovaní na cca 800 ale keď sa poponahľam a z I hneď prejdem na II a naštartujem držia sa na cca 1300 -1400. Možne je to somarina ale predsa. Nemaš zasratú škrtiacu klapku? Zdá sa mi že po vyčistení sa to zlepšilo.
Opel Zafira X18XE1 1,8 16V 85kW
Opel Corsa X10XE 1,0 12V
Škoda Fábia 1,4 44 kW( minulosť)
qwerty
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

dal som mu dost casu, ale v tom to zrejme nie je... keby bolo nieco zasrate, zrejme by to neprestalo po chvili jazdy. no ale zas ja sa do toho figu rozumiem, takze ked pojdem do servisu, poviem o tom servisakovi. dik za rady
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Môže to robiť zanesená klapka, napokon, jej vyčistenie nikdy neuškodí.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
qwerty
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

otvoril som pdfko "ako na to - astra, zafira" co som stiahol z tohto fora, presiel som obsah, ale ziadna kapitola "skrtiaca klapka". mozte ma prosim nasmerovat?
Eifel
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 08 Mar 2007, 10:08

Príspevok od používateľa Eifel »

Opel Zafira X18XE1 1,8 16V 85kW
Opel Corsa X10XE 1,0 12V
Škoda Fábia 1,4 44 kW( minulosť)
Napísať odpoveď

Návrat na "ZAFIRA, SINTRA - MOTOR/PREVODOVKA"