VEa C20NE Automat problem prevodovka
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
Nadzi
VEa C20NE Automat problem prevodovka
zdravim mam taky mensi problem s prevodovkou
nedavno som mal vea C16NZ ale vymenil som tam motory dal som tam C20NE s automatom...
ked zaradim stupen R tak hned mi to nezaradi ale trva to asi tak 5-6 sekund kym mi to zaradi .
dovtedy ked zaradim R a pridam plyn auto ma len vysoke otacky ale stoji ako keby bolo v Neutrali.
nedavno som mal vea C16NZ ale vymenil som tam motory dal som tam C20NE s automatom...
ked zaradim stupen R tak hned mi to nezaradi ale trva to asi tak 5-6 sekund kym mi to zaradi .
dovtedy ked zaradim R a pridam plyn auto ma len vysoke otacky ale stoji ako keby bolo v Neutrali.
-
Nadzi
to budem musiet asi pravdepodobne pozriet lenze neviem je tam ina mierka ako na olej v motori...
viem ze tam by sa mal merat olej za prevadzkovej teploty motora...
tak ked budem natom jazdit tak odmeram a poviem kolko tam je oleja...
len dufam ze to bude len olejom...
a este jedna vec...
hore na prevodovke je tlacitko ze 'S' to jest SPORTOVY SYSTEM...
este som to neskusal za jazdy len ked som mal nastartovane a zapol som to tak by sa mala rozsvietit kontrolka na palubovke ze 'S'
no ja som to stlacal a nic sa nerosvietilo...
je moznost ze bude vypalena len ziarovka?? ak to nahodou tym nebude ze skusim to zajazdy a bude rovnako radit prevodovka tak moze byt nieco ine zle alebo nieco nezapojene???
viem ze tam by sa mal merat olej za prevadzkovej teploty motora...
tak ked budem natom jazdit tak odmeram a poviem kolko tam je oleja...
len dufam ze to bude len olejom...
a este jedna vec...
hore na prevodovke je tlacitko ze 'S' to jest SPORTOVY SYSTEM...
este som to neskusal za jazdy len ked som mal nastartovane a zapol som to tak by sa mala rozsvietit kontrolka na palubovke ze 'S'
no ja som to stlacal a nic sa nerosvietilo...
je moznost ze bude vypalena len ziarovka?? ak to nahodou tym nebude ze skusim to zajazdy a bude rovnako radit prevodovka tak moze byt nieco ine zle alebo nieco nezapojene???
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Zisti si, či sa u Vectry A nemerala hladina oleja v prevodovke počas behu motora.
To tlačítko "S" - buď je vadné tlačítko, buď kontrolka alebo prepojenie s riadiacou jednotkou.
To ale zistíš hneď počas jazdy, ak napr. ideš 60 a stlačíš "S", prevodovka zaradí 3ku.
To tlačítko "S" - buď je vadné tlačítko, buď kontrolka alebo prepojenie s riadiacou jednotkou.
To ale zistíš hneď počas jazdy, ak napr. ideš 60 a stlačíš "S", prevodovka zaradí 3ku.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
-
Nadzi
-
iurai
Re: VEa C20NE Automat problem prevodovka
gratulujem k velkej operacii (vymena manual -> automat)Nadzi napísal:zdravim mam taky mensi problem s prevodovkou
pri radeni by si nemal pridavat plyn.
ze dlho radi prevod je zle znamenie. moze byt problem s prevodovkou
hladina oleja sa zvycajne kontroluje pri behu motora v stupni N
budto studeny olej alebo (dolezitejsie) horuci olej - odlisne rysky
-
Nadzi
fuuuha dufam ze nebude problem s prevodovkou
kukal som si tuna omegu a tam pisu ze staci doliat olej a malo by to ist...
a ked to dlho radi a nebude to olejom...
tak ten problem bude velky??
co moze stat prevodovka z niakeho ineho afta ale ties asi automat...
je to problemovy automat na tom motore C20NE??
kukal som si tuna omegu a tam pisu ze staci doliat olej a malo by to ist...
a ked to dlho radi a nebude to olejom...
tak ten problem bude velky??
co moze stat prevodovka z niakeho ineho afta ale ties asi automat...
je to problemovy automat na tom motore C20NE??
-
Nadzi
- Teo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
- Auto: Viac Oplov
- Kontaktovať používateľa:
ako zadarmo to hned ber
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
-
Nadzi
- kadettc
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 01 Feb 2007, 16:11
- Auto: Vectra C
Ta prevodovka bola v astre F 1.8 a ked som kupoval to auto tak som snim len vysiel na odtahovku a zisiel.Jednotka a spiatocka ide dobre ale neviem ako radi ostatne rychlosti. Doma som potom auto rozobral na ND. Mam ju este spojenu stym motorom.Tachometer mam a pozriem sa kolko ma nabehane. Mozno mam niekde aj RJ prevodovky.
Astra F C20LET EDS ph.3(310ps)
Vivaro 1.9cdti VeCe Car Z19DTH Kadett C limo i200 Kadett C city 2,0
Vivaro 1.9cdti VeCe Car Z19DTH Kadett C limo i200 Kadett C city 2,0
-
Nadzi
zdravim
mam otazku...
dneska som si dal odtiahnut svoje auto VEA Automat do BA odtahovkou..
ked kumne prisla odtahova sluzba a zacala mi nakladat auto na vozidlo napojila mi tam navijak a zacala tahat ale bola zaradena rychlost.
kedze nemam zapojeny ten automat a rucna brzda mi nefungovala tak som sa dopatral ze je jedine je zaradena rychlost.
kedze som ju nemal ako vyradit tak som sa pozrel a vpredu v motori je na prevodovke bola taka ako keby zelezna packa ktoru som potiahol a auto strasne nadskocilo ako keby nieco buchlo a prasklo a zrazu sa uvolnila rychlost a auto sa mohlo v pohode dat na odtahovku...
tii co mate automat chcem sa spytat neposkodil som tu prevodovku ked som to takto ''rucne'' spravil??

mam otazku...
dneska som si dal odtiahnut svoje auto VEA Automat do BA odtahovkou..
ked kumne prisla odtahova sluzba a zacala mi nakladat auto na vozidlo napojila mi tam navijak a zacala tahat ale bola zaradena rychlost.
kedze nemam zapojeny ten automat a rucna brzda mi nefungovala tak som sa dopatral ze je jedine je zaradena rychlost.
kedze som ju nemal ako vyradit tak som sa pozrel a vpredu v motori je na prevodovke bola taka ako keby zelezna packa ktoru som potiahol a auto strasne nadskocilo ako keby nieco buchlo a prasklo a zrazu sa uvolnila rychlost a auto sa mohlo v pohode dat na odtahovku...
tii co mate automat chcem sa spytat neposkodil som tu prevodovku ked som to takto ''rucne'' spravil??