Výmena rozvodov - Vectra 1,7TD.

Moderátori: dulo, buci_vectra

vebeba

Výmena rozvodov - Vectra 1,7TD.

Príspevok od používateľa vebeba »

Čaute.
Snažil som sa zistiť po koľko km sa majú meniť rozvody na Vectre 1.7TD - motor ISUZU - r.v.96. V Opli mi raz povedali 120.000km, v druhom Opli v BA keď je to motor ISUZU až po 150.000km, inde zase že po max. 90.000km treba meniť rozvodový remeň.
Nevie niekto presnejšie - zaručené info - kedy meniť rozvody?
Aké sú príznaky keď treba meniť rozvody?
Vďaka za info.
senemi

Mám ASTRU G 1.7TD r.v.98 - kedy meniť rozvody

Príspevok od používateľa senemi »

Tiež by ma zaujímalo, kedy treba meniť rozvody ale na ASTRE 1.7TD, r.v.98. Nie je to podobný motor?
Používateľov profilový obrázok
Fastspeed
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 16:36
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Re: Výmena rozvodov - Vectra 1,7TD.

Príspevok od používateľa Fastspeed »

vebeba napísal:Čaute.
Snažil som sa zistiť po koľko km sa majú meniť rozvody na Vectre 1.7TD - motor ISUZU - r.v.96. V Opli mi raz povedali 120.000km, v druhom Opli v BA keď je to motor ISUZU až po 150.000km, inde zase že po max. 90.000km treba meniť rozvodový remeň.
Nevie niekto presnejšie - zaručené info - kedy meniť rozvody?
Aké sú príznaky keď treba meniť rozvody?
Vďaka za info.
Neviem, že aký je interval výmeny rozvodov, a nemá ani nejaké príznaky. Keď si teraz kúpil auto, tak to daj vymeniť aj vtedy, keď Ti predchádzajúci majiteľ povedal, že ich nedávno menil.
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

2 vebeba
Ak máš motor TC4 EE1 od 9/95 značený tiež X17DT.DIS, výkon 60kW, tak múdra kniha "Jak na to" vraví, každých 120tis. km. Ale ak si ho práve kúpil a nie si si istý kedy bol menený tak ako píše Fastspeed, radšej hneď.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
opeler

Príspevok od používateľa opeler »

Jediny priznak k vymene rozvodov je vtedy, ked už je neskoro-roztrhnuty remeň. :D
Z tymi intervalmi to je zaujimane. Na X16XEL som prisiel do jedneho servisu (nie OPEL), tam vytiahli tabuľku a povedali: 60 000km. Potom som prisiel do ineho servisu (nie OPEL) , vymenili rozvody a povedali: Dovidenia o 120 000 km. Čitam navod na použitie a tam píšu 120 000 km. Takže zatiaľ je to 2:1. Ale keď mi roztrhne remeň tak to bude 24 000 (asi) ale nie km ale Sk. Tak "Babo raď." :)
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Keď so kúpil Astru, pýtal som sa priamo v Opli, ako je to v prípade môjho motora. Tam mi povedali, že najprv to bolo 120000, potom to stiahli na 90000 a teraz Opel odporúča meniť po 60000. Na tachometri som mal 90tis. Predávajúci mi tvrdil, že rozvody boli menené pri 74tis., ale nebol schopný mi to vydokladovať, tak som ich nechal vymeniť hneď. Okrem vodnej pumpy. Tie staré vyzerali, že boli fakt nedávno menené, ale aspoň mám čisté svedomie.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"