Hrdzicka, hrdza
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
- Auto: Astra H
- Bydlisko alt: Komjatna
Tie nosniky su z tak masivneho zeleza ze sa nemas coho bat 
Ja mam VeA od spodu som ju natieral gumoasfaltom a v pohode. Prahy mam pohnite, tak isto aj zadna naprava (vseobecne Acka si na to potrpeli) ale co sa tyka nosnikov tak jasne ze su zahrdzavene ale len povrchovo.
Mimochodom...zvary su prve miesta ktore zacnu po kontakte s vodou, solou atd. korodovat

Ja mam VeA od spodu som ju natieral gumoasfaltom a v pohode. Prahy mam pohnite, tak isto aj zadna naprava (vseobecne Acka si na to potrpeli) ale co sa tyka nosnikov tak jasne ze su zahrdzavene ale len povrchovo.
Mimochodom...zvary su prve miesta ktore zacnu po kontakte s vodou, solou atd. korodovat

'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
- palix
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 18 Feb 2008, 15:28
- Auto: Astra G
- Kontaktovať používateľa:
Sestra pozerala nejaké jazdené autá a bol som s ňou. Autá okolo roku 2000, resp všetky s nejakým vekom boli na podvozku hrdzavé. Niektoré viac, niektoré boli hrdzavé. Je to asi normálna vec. Je treba sa zmieriť s tým, že auto je spotrebný materiál a nevydrží naveky.
Nakoniec sa mi tiež zdá, že je to len povrchová korózia a kým to prehrdzavie, tak to potrvá a to už na Astre nebudeme jazdiť
Nakoniec sa mi tiež zdá, že je to len povrchová korózia a kým to prehrdzavie, tak to potrvá a to už na Astre nebudeme jazdiť

Opel Astra G, r.v. 2007
treba pozerat auta, co su prevadzkovane tam, kde sa nesoli a nie je slany vzduch.palix napísal:Sestra pozerala nejaké jazdené autá a bol som s ňou. Autá okolo roku 2000, resp všetky s nejakým vekom boli na podvozku hrdzavé. Niektoré viac, niektoré boli hrdzavé. Je to asi normálna vec. Je treba sa zmieriť s tým, že auto je spotrebný materiál a nevydrží naveky.
alebo dobre auta.
alebo auta, kde sa o podlahu a podvozok staraju
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Feb 2008, 11:44
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Na astre som si to vsimol az teraz, ak ked som si fakt ze lahol pod auto a kukal detailnejsie, co sa dalo som osetril, podvozok je vytrety rezistinom ten co sa pouziva na dutiny primarne, celkom sa mi to osvedcilo, ono je to vlastne vosk a po case je to presne take iste ako ten oplacky vosk z vyroby co si iste pamatate, u nas doma niesme s tych ze sa auta obmienaju kazde tri roky, skor su tu dost na dlho... Na Fabii som cez zimu nejazdil este, hrdza este absolutne nikde, pre istotu som uz aj tu natrel, ti ludia co chcu mat jedno auto dlhsie, jednoznacne tomu treba venovat pozornost hlavne tomu podvozku, lebo kdezto kasna je pekna ako nova, tak dole kde oko uz nevidi si to veselo hnije a hlavne je to vsetko o pocite asi, ja mam rad pocit ze sa vozim na dobrom aute a nie na kope skrytej hrdze a plechu ktory uz caka jedine tak na prehrdzavenie 

- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Tomas, bodaj by bolo viacej takych ako si ty...hned by boli aj auta v bazaroch v lepsom stave...Tiez sa nato chystam dakedy na jesen....
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
-
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Feb 2007, 12:02
- Kontaktovať používateľa:
Minule som makal na kamosovej Vectre B. Podvozok bol sama hrdza. Poriadne to bolo ocistene od hrdze a nastriekane zakladnou antikoroznou farbou + gumoasfalt. Neskor nastriekam aj svoje auto. Ako dvaja ludia maju co robit na 1,5 dna ak je to dost chytene. Na mojej Vectre som zatial velku hrzdu nevidel. Ale chcem ju tiez nastriekat do zimy (zatial som poriesil len hrzdu na prahoch vo dverach a tak isto kufor. Inak male veci ak treba niekomu tak nastriekam. Len problem je ze stale cestujem.
hyro
; hyro3000@gmail.com
------------------------------
Opel Vectra B C(a)ravan
1,6 16V X16XEL 290tisic km.

------------------------------
Opel Vectra B C(a)ravan

-
- Pravidelný užívateľ
Po dnesnych zisteniach mozem konstatovat ze Astra pekne hrdzavie aj v kufri pod tymi bocnymi kobercami, konkretne pod tmelom na bodovych zvaroch.... holt ked auto nema podblatniky od vyroby ziadne tak ani tomu ten gumoasfalt tovarny nepomoze a zvonka to prehniva az dnu po ten tmel, mna dneska skoro slak trafil ked som to uvidel... obojstranne pozinkovana karoseria a kde sme, v dobach favorita a hrdzavych zadnych misiek ...
podotykam, auto je v rodine od nova...

-
- Pravidelný užívateľ
Na taky pozink im ja serem, ani stare Berlingo tak nehnije ako toto...
Dneska som sa kusok bavil.... opravoval som lavy lem na astre... fotky mam uz len ked to bolo osetrene...

Vsade kde je farba bola hrdza.... Ak to mate niektory este v rannom stadiu tak odporucam tu gulatu gumu co chrani falc s druhej strany strhnut, ja som mal po celom leme pod tym hrdzu... vsade....
Som zvedavy co najdete vy
Dneska som sa kusok bavil.... opravoval som lavy lem na astre... fotky mam uz len ked to bolo osetrene...

Vsade kde je farba bola hrdza.... Ak to mate niektory este v rannom stadiu tak odporucam tu gulatu gumu co chrani falc s druhej strany strhnut, ja som mal po celom leme pod tym hrdzu... vsade....
Som zvedavy co najdete vy

- Kat
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 12 Okt 2007, 10:56
ahojte.
takze aj na mojej vectričke sa uz zacinaju objavovat hrdzavejuce miesta na lemoch blatnikov, dverach aj piatych dverach.
pomoze vonkajsie prebrusenie a zatretie hrdzavych miest a nakonzervovanie dutin zastavit alebo aspon spomalit hrdzavenie?
takze aj na mojej vectričke sa uz zacinaju objavovat hrdzavejuce miesta na lemoch blatnikov, dverach aj piatych dverach.
pomoze vonkajsie prebrusenie a zatretie hrdzavych miest a nakonzervovanie dutin zastavit alebo aspon spomalit hrdzavenie?
Vlado Kat
Vectra B Caravan 2.0 DTI (X20DTH) 16V 74kw r.v. 1998
viac na: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=5554
Vectra B Caravan 2.0 DTI (X20DTH) 16V 74kw r.v. 1998
viac na: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=5554