pazvuk z priestoru motora

Moderátori: bukelo, buci_vectra

mimo

pazvuk z priestoru motora

Príspevok od používateľa mimo »

Ahojte. mám taký problém. Každé ráno, keď je ešte studený motor, pri preradení a následnej prudšej akcelerácii počuť s priestoru motora divné jedno klepnutie. Nie je to opakovaný zvuk, klepne iba raz. [ako keby sa motor pri akcelerácii viac nahol a o niečo buchol]. Ako sa motor zahrieva, klepanie sa postupne vytráca a po prejdení cca 10 km je už všetko v poriadku. Na volnobehu to neklepe ani keď je studený motror. Poradte, čo by mohlo byť zdrojom klepania. Stretol sa niekto z vás s takýmto problémom?
Používateľov profilový obrázok
Fastspeed
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 16:36
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fastspeed »

Nechcem otvoriť novú tému, preto to píšem sem.
Na bratovej Astričke začalo niečo pištiť v motorovom priestore. Keď sme šlaply na plyn, zrýchlilo sa pišťanie spolu s otáčkami motora. Typovali sme alternátor.Odniesli sme auto k známemu do servisu, aby sa na to pozrel aj on. Aj on typoval ten alternátor. Tak sme ho vymotovaly, natočily sme na remenicu špagát, a skúsily sme ho pootáčať, jak keby sme chcely naštartovať benzínovú kosačku. Pišťalo to. Zohnaly sme druhý alternátor, namontovali sme ho, naštartujeme, a stále ešte piští. Skoro náš šľak trafil. Potom sme zistily, že na vine je španovacie ložisko klynového remeňu, ktorý poháňa servopumpu a alternátor. Rozobrali sme ho, premazali, a kým nedôjde nový zatiaľ ho používame. Na výken to sľúbily spolu s homokynetickým kĺbom, ale oproti homokynetického kĺbu, tomuto pomohlo premazanie.
taky69
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 28 Mar 2007, 20:27
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa taky69 »

ha no podobný problém ako má fastspeed mám aj ja len stým že ked pridám tak motor má zvuk ako keby tam bol elektromotor také divné pískanie...a začalo to tuším po výmene remeňa od alternátora...
dakedy Opel Astra F x14nz - c20nz
teraz VW Passat 1,9 PD a Opel Antara 2,0 4x4 - z20s
vladimir

Príspevok od používateľa vladimir »

Môže to spôsobovať aj terajšie počasie,ked noci sú ešte pomerne chladné,tak ráno sa remeňom "nechce"do práce a ronia slzy :)
Fastspeed
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 16:36
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fastspeed »

taky69 napísal:ha no podobný problém ako má fastspeed mám aj ja len stým že ked pridám tak motor má zvuk ako keby tam bol elektromotor také divné pískanie...a začalo to tuším po výmene remeňa od alternátora...

To isté robila aj Astrička. Pozri sa na španovák remeňa.
chausj
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Dec 2006, 12:09
Auto: Vectra C
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chausj »

to klepanie by mohli byt aj sailenbloky
Opel Vectra C GTS Z19DTH AT 2007
Opel Omega B Y22DTH 2001 - godfather
Opel Corsa C Z10XE 2001 - segra