A co s ucinostou zariadenia? Co taky zakon zachovania energie? Energia vlozena do zariadenia = energii zo zariadenia vychadzajucej minus straty v zariadeni. Nerypem, nesmejem sa ani nic podobne, len sa pytam.
Sam mam totiz experimentovanie rad

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
MajklNajt napísal:Leilak, mozno si to uz niekde spominal, neviem. Zaujimal by ma prudovy odber tvojho vyvyjaca, tz. "co to zere ?" a tym padom aj zivotnost elektrickych casti motora (alternator, bateria, kabelaz, atd).
A co s ucinostou zariadenia? Co taky zakon zachovania energie? Energia vlozena do zariadenia = energii zo zariadenia vychadzajucej minus straty v zariadeni. Nerypem, nesmejem sa ani nic podobne, len sa pytam.
Sam mam totiz experimentovanie rad
macil napísal:Leilak, to nie je môj a ani Kajov názor, to je jednoducho fyzika, resp. elektrika. Z alternátora nedostaneš zadarmo ani mV, ani mA a z toho vyplýva, že ani mW. Toto sú základné veci, ktoré by si mal vedieť, ak chceš robiť niečo s elektrikou a vôbec s premenou jednej formy energie na inú. V tomto prípade mechanickej na elektrickú.
Zaráža ma, aké máš v základných veciach medzery, zvlášť, keď sa snažíš svoje tzv. poznatky prezentovať ako dôveryhodné.