získam viacej info o tom skade to mal a koľko litrov vodiku to vyrábalo a koľko platní to malo, a hned to sem hodím.
dalšia moja investícia bude určite do vyvyjaču vodíka

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
Kto tomu rozumie, nech zdvihne ruku.Máme tady stroj, který se jmenuje motor - spálí naftu/benzín a udělá z ní mechanickou energii. Má účinnost 75% (teoretickou), 44% (špičkovou) a 37% (průměrnou). Z toho, co zbyde, odebereme část a alternátorem (účinnost 65%) z toho uděláme elektřinu. Tuto elektřinu použijeme k rozkladu vody a tento proces má také nějakou účinnost (třeba 80%, ať nežeru). Vznikne vodík a kyslík, ty přivedeme na vstup motoru, kde ho s účinností 37% opět spálíme. Kde jsme ušetřili? Nikde, energii jsme pořád jen ztráceli.
Účinnost tohoto systému je závratných 23%...0,44 (% účinnosti motoru) x 0,65 (% úč. alternátoru) x 0,80 (% úč. rozkladu vody na vodík, "separace vodíku", odhad)
Uděláme si výpočet: (máme auto na vodík s tímto supersystémem)
10748 (výhřevnost vodíku [kJ/m³])
x0,44 (% účinnosti motoru)
x0,65 (% úč. alternátoru)
x0,80 (% úč. rozkladu vody na vodík, "separace vodíku")
x0,44 (% úč. spalování vytvořeného vodíku)
= 1082.02 [kJ/m³]
...to znamená že: z každých 10748 kiloJoulů/m³ které by jsme mohli využít pro pohon, získáme 1082 kJ/m³ které pro pohon využijeme.
macil napísal:No mal by si, keď sa púšťaš do takých experimentov.
Nič ti nehovorí účinnosť a zákon zachovania energie?
macil, zakon zachovania energie nema suvis s touto temou. o tom som uz cca pred rokom pisal a vsimol som si, ze si ten argument aj pochopil,macil napísal:No mal by si, keď sa púšťaš do takých experimentov.
Nič ti nehovorí účinnosť a zákon zachovania energie?
macil napísal:Ak hovoríme o úspore, tak ten HHO systém nefunguje absolútne na základe HHO. Ibaže takzvaní "výskumníci", ktorí o fyzike nemajú ani poňatia a ani ich nezaujíma, to nedokážu pochopiť. Čítal a videl som ich reakcie na x fórach, či článkoch a akýkoľvek argument, či žiadosť o vysvetlenie tohto javu sa nestretáva s adekvátnou reakciou. Čo je pochopiteľné, keďže o tom nemajú ani poňatia a ani snahu pochopiť to. Napokon dôkazom takého postoja je aj samotný Leilak.
Možno by stačilo, keby sa zaujímali aspoň o princíp práce motora a jednotlivých funkčných celkov a skúsili prejsť z oblasti rozbíjania atómu veľkým kladivom, či výroby elixíru života zo sušených sliviek do oblasti aspoň sriózneho záujmu, ak už o nejakom výskume tu nemôže byť ani reči.
Inak práve z vyššie uvedených dôvodov, celé toto by som posunul presne do roviny "záhad" PET fliaš, kotúľajúcich sa do kopca, či vesmírnych ľudí.