Otázka dňa (pre kompetentných)
Moderátori: mysiaq, dulo, buci_vectra
- mysiaq
- Moderátor
- Dátum registrácie: 06 Jún 2009, 07:51
- Auto: Iná značka
- Kontaktovať používateľa:
Re: Otázka dňa (pre kompetentných)
poprosim adminov dat tuto temu ako dolezitu aby bola po ruke sa chce niekto nieco opytat, v dobrom rane sa to strati a odpovedat dvakrat na to iste... sak viete 

- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Tak a je to. 

- bukelo
- Moderátor
- Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
Smie sa policajt pri kontrole dokladov potrebných k vedeniu motorového vozidla pýtať "kam idete", prípadne "odkiaľ idete"? Je mu povinný vodič odpovedať pravdivo, alebo môže danú skutočnosť neprezradiť, prípadne aj úmyselne klamať? Je za nezodpovedanie danej otázky, alebo dokázané klamanie možný postih?
- mysiaq
- Moderátor
ospravedlnujem sa, ale budem citovat radsej kazdy prispevok, lepsie sa mi odpoveda, ked to vidim pred sebou napisane....bukelo napísal:Smie sa policajt pri kontrole dokladov potrebných k vedeniu motorového vozidla pýtať "kam idete", prípadne "odkiaľ idete"? Je mu povinný vodič odpovedať pravdivo, alebo môže danú skutočnosť neprezradiť, prípadne aj úmyselne klamať? Je za nezodpovedanie danej otázky, alebo dokázané klamanie možný postih?

policajti sa zväčša v nočných hodinách pýtajú vodičov odkiaľ prípadne kam idú z jednoduchého dôvodu, pátranie po osobách, veciach a hlavne svedkoch ktorí by vedeli objasniť skutočnosti niektorých činov... to znamená, že keď im o jednej v noci povieš, že ideš z Likavky od frajerky a v tu noc sa tam niečo približne o takom čase stane, mohol si niečo vidieť, mohol si stretať auto páchateľa... proste môžeš niečo vedieť a ani o tom nevieš...
žiadny postih ti za uvedenie klamlivých informácií nehrozí pretože nejde o konanie o priestupku ani trestného činu, avšak ak povieš napr. že ideš z benzínky a akurát v tom čase sa tam niečo stane tak budeš mať čo vysvetľovať...( je to len príklad, je jasné, že všetko musia dokázať, neberte ma za slovíčka)
-
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 20 Jan 2013, 18:14
- Auto: Insignia
- Bydlisko alt: YHWH
zase polisi nie su blbi a ked sa potme motas kde nebivas ani nerobisx hned ti kuknu kufer ci necorkujes
rodzeny kamerat od margecan
siva corsa 1500 16v s musikou i VAZ stari kon. budte i insiknia ja bras verim neskour sa penjaze najdu pane vdaka
siva corsa 1500 16v s musikou i VAZ stari kon. budte i insiknia ja bras verim neskour sa penjaze najdu pane vdaka
- lubo22
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
- Auto: Nemám auto
ja kazdy vikend po nociach soferujem takze casto ma hliadky zastavia. kamarat sa smeje ze som podozrivy 
ale tak asi kazde tretie stvrte zastavenie sa pytaju odkial idem. ked su policajti v pohode nerobia problem ked netreba a slusne sa opyta poviem pravdu .
a ked uz hlada dovod nejaky a buzeruje ma pyta sa ma ako jazdim ze preco som isiel chvilu v protismere aj ked nebolo ziadne auto a bola tam riadna diera co som mal robit? potom nejake blbe trci okolo toho a ked sa opyta preco jazdim v noci a ze kde som bol tak odpovedam ze len tu
a potom hned este k tomu aj fukam 

ale tak asi kazde tretie stvrte zastavenie sa pytaju odkial idem. ked su policajti v pohode nerobia problem ked netreba a slusne sa opyta poviem pravdu .
a ked uz hlada dovod nejaky a buzeruje ma pyta sa ma ako jazdim ze preco som isiel chvilu v protismere aj ked nebolo ziadne auto a bola tam riadna diera co som mal robit? potom nejake blbe trci okolo toho a ked sa opyta preco jazdim v noci a ze kde som bol tak odpovedam ze len tu

Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex
- Kesi
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 23 Sep 2008, 18:11
- Auto: Astra H
- Bydlisko alt: Land of Confusion
Kontrolovať kufor ti nemôže, pokiaľ to nieje policajná akcia, alebo nechce vidieť rezervu.cdti20 napísal:zase polisi nie su blbi a ked sa potme motas kde nebivas ani nerobisx hned ti kuknu kufer ci necorkujes
Astra J GTC OPC
Astra H GTC 1,9 (110 kw) No Swirl flaps. No EGR.
Astra H GTC 1,9 (110 kw) No Swirl flaps. No EGR.
Skúsim aj ja otázku.
Napríklad: Idem vo vozidle, ktoré ma xenóny. Zastaví ma hliadka. Môže príslušník policajného zboru kontrolovať v aute či mam "koliesko" na nastavenie výšky svetla alebo ho nemám ? Alebo nedajbože otvárať kapotu a hľadať niečo podozrivé ?
Dnes som mal menšiu výmenu názorov s kolegom. Tak ma zaujíma kto mal pravdu.
Napríklad: Idem vo vozidle, ktoré ma xenóny. Zastaví ma hliadka. Môže príslušník policajného zboru kontrolovať v aute či mam "koliesko" na nastavenie výšky svetla alebo ho nemám ? Alebo nedajbože otvárať kapotu a hľadať niečo podozrivé ?
Opel Vectra B X18XE (1998) - ex
Škoda SuperB 1,9TDi (2009)
- mysiaq
- Moderátor
Oprávnenia policajta Policajného zboru pri dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky sú ustanovené v § 69 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Podľa ods. 1 uvedeného zákonného ustanovenia je policajt oprávnený:
a) zakázať vodičovi jazdu na nevyhnutne potrebný čas alebo mu prikázať smer jazdy, ak to vyžaduje bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky,
b) zakázať vodičovi jazdu po diaľnici a vyzvať ho, aby opustil diaľnicu na najbližšom výjazde alebo vozidlo odstavil na parkovisku, ak vozidlo nedosahuje rýchlosť podľa § 35 zákona o cestnej premávke; o zákaze vydá policajt potvrdenie,
c) požadovať predloženie dokladov ustanovených na vedenie a premávku vozidla a na dopravu osôb a nákladu,
d) vyzvať vodiča, aby sa podrobil vyšetreniu, či nie je ovplyvnený alkoholom alebo inou návykovou látkou, alebo liekmi, ktoré môžu znížiť jeho schopnosť bezpečne viesť vozidlo,
e) kontrolovať technickú spôsobilosť vozidla a úplnosť jeho výstroja a výbavy alebo vyzvať vodiča, aby sa podrobil takejto kontrole, ako aj porovnať údaje uvádzané v osvedčení o evidencii časti I alebo časti II, evidenčnom doklade vydanom v cudzine alebo technickom osvedčení vozidla s údajmi na vozidle ,
f) merať rozmery a hmotnosti vozidla,
g) kontrolovať dodržiavanie povinností účastníka cestnej premávky alebo iných osôb podľa tohto zákona.
- ano moze kontrolovat technicky stav vozidla, to znamena aj neopravnene zasahy do vozidla ako je nehomologizovana prestavba svetiel.... a ak ma podozrenie ze vozidlo nesplna potrebne ustanovenia alebo technicky stav moze zadrzat osvedcenie a tabulku s evidencnym cislom.... kontrola technickeho stavu neznamena len kontrola stk a ek ale vsetky skutocnosti ktore mozu ohrozit bezpecnost a plynulost cestnej premavky
a) zakázať vodičovi jazdu na nevyhnutne potrebný čas alebo mu prikázať smer jazdy, ak to vyžaduje bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky,
b) zakázať vodičovi jazdu po diaľnici a vyzvať ho, aby opustil diaľnicu na najbližšom výjazde alebo vozidlo odstavil na parkovisku, ak vozidlo nedosahuje rýchlosť podľa § 35 zákona o cestnej premávke; o zákaze vydá policajt potvrdenie,
c) požadovať predloženie dokladov ustanovených na vedenie a premávku vozidla a na dopravu osôb a nákladu,
d) vyzvať vodiča, aby sa podrobil vyšetreniu, či nie je ovplyvnený alkoholom alebo inou návykovou látkou, alebo liekmi, ktoré môžu znížiť jeho schopnosť bezpečne viesť vozidlo,
e) kontrolovať technickú spôsobilosť vozidla a úplnosť jeho výstroja a výbavy alebo vyzvať vodiča, aby sa podrobil takejto kontrole, ako aj porovnať údaje uvádzané v osvedčení o evidencii časti I alebo časti II, evidenčnom doklade vydanom v cudzine alebo technickom osvedčení vozidla s údajmi na vozidle ,
f) merať rozmery a hmotnosti vozidla,
g) kontrolovať dodržiavanie povinností účastníka cestnej premávky alebo iných osôb podľa tohto zákona.
- ano moze kontrolovat technicky stav vozidla, to znamena aj neopravnene zasahy do vozidla ako je nehomologizovana prestavba svetiel.... a ak ma podozrenie ze vozidlo nesplna potrebne ustanovenia alebo technicky stav moze zadrzat osvedcenie a tabulku s evidencnym cislom.... kontrola technickeho stavu neznamena len kontrola stk a ek ale vsetky skutocnosti ktore mozu ohrozit bezpecnost a plynulost cestnej premavky
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 27 Júl 2006, 17:22
- Auto: Astra H
Len aby si to nezamieňali aj s niečim iným 

Opel Astra J ST 1,4T 103kw LPG ( A14NET ), 12/2013
Opel Astra H 1.9 CDTi ( Z19DT ), 3/2006
Opel Astra G 1.7 CDTi ( Z17DTL)-ex
Opel Astra H 1.9 CDTi ( Z19DT ), 3/2006
Opel Astra G 1.7 CDTi ( Z17DTL)-ex
- Miro Kohut
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 28 Feb 2008, 21:47
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
ja som mal na omege xenony origo ale pokazil sa mi vypinac svetiel ,tak som na vrakaci kupil z kolieskomRedline napísal:Skúsim aj ja otázku.

opel omega B x20xev
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
Ja som si prave pre tieto problemy xenony dorobil pekne legalne. vcetne origo vypinacu svetiel a naklonu a ostrekovacov....
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Ja len taka tema padla pri pokeci včera tak sa pýtam. Ja keby ich tam chcem tak ich mám v TP su, hoci aj HID sadu.
Opel Vectra B X18XE (1998) - ex
-
- Bronzový užívateľ
a ked policajt nemoze, co zrobis ty. tisko budez potit.
a k bi si mal osaj odvahu sa tu nebydes vypitovat !!!
a k bi si mal osaj odvahu sa tu nebydes vypitovat !!!
-
- Bronzový užívateľ
sa nemaju bars bat chlapciKesi napísal:Kontrolovať kufor ti nemôže, pokiaľ to nieje policajná akcia, alebo nechce vidieť rezervu.cdti20 napísal:zase polisi nie su blbi a ked sa potme motas kde nebivas ani nerobisx hned ti kuknu kufer ci necorkujes
http://zahorie.sme.sk/c/6797154/zastavi ... drogy.html
- clio1
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 06 Aug 2009, 12:16
- Auto: Zafira A
Ja iba k tej otázke policajtov, že odkiaľ idete a kam. Je to bežná otázka na vodičov nakoľko som sa neraz stretol s autičkármi a zlodejmi. Väčšina vodičov na takúto otázku nevie rýchlo zareágovať, pokiaľ nič neskrýva. Napríklad vodič, ktorý je pod vplyvom alkoholu, tiež nevie si rýchlo vymyslieť skade. Normálny vodič, ktorý ide z roboty alebo z diskotéky vám povie odkiaľ ide a nemá stým problém. Autičkári, zlodeji, lebo a pod. vám vedia povedať, že odkiaľ idú ale nevedia to presne väčšinou si vymyslia a policajt s dobrou miestnou znalosťou zistí, že klamú a niečo nieje v poriadku. Preto sa to pýtame! Nie všetci policajti chcú buzerovať vodičov a za blbosti im dávať pokuty aj ked to nie vždy vyzerá tak.
Opel Zafira-A, 2.2 DTI, r.v. 2003
Opel Zafira-A, 1.8i, 85 kw, r.v. 2000 - ex
Škoda Felícia Combi 1.3 MPI, 50kw, r.v. 1996 - ex
Toyota Carinna II, 1.9D, 51kw, r.v. 1987 - ex
Opel Zafira-A, 1.8i, 85 kw, r.v. 2000 - ex
Škoda Felícia Combi 1.3 MPI, 50kw, r.v. 1996 - ex
Toyota Carinna II, 1.9D, 51kw, r.v. 1987 - ex
-
- Bronzový užívateľ
http://www.autoweb.cz/ridici-naucte-se- ... s-policii/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://tvnoviny.sk/sekcia/sport/archiv/ ... dokaz.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2011042403" onclick="window.open(this.href);return false;
http://tvnoviny.sk/sekcia/sport/archiv/ ... dokaz.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2011042403" onclick="window.open(this.href);return false;
- bukelo
- Moderátor
- Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
cdti20, nespamuj. V tejto téme sa pýta kompetentných (policajtov) a nedávajú sa sem linky na rôzne stránky, netýkajúce sa predchádzajúcich príspevkov.
Každé tvoje ďalšie príspevky netýkajúce sa zamerania tejto témy budú bez upozornenia vymazané.
Každé tvoje ďalšie príspevky netýkajúce sa zamerania tejto témy budú bez upozornenia vymazané.
- suflonr
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 15 Okt 2008, 18:36
- Auto: Omega B
Mam otazku: Mozem posadit dopredu na miesto spolujazca mojho 7rocneho syna? Bude sediet na podsedaku a bude samozrejme riadne priputany. A vzadu by sedela manzelka a dalsi syn (1rok). Vopred dakujem kompetentnym za odpoved