Bucha zadna naprava....

Moderátori: dulo, buci_vectra

Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Príspevok od používateľa Signum »

Specimen napísal:vies, keby som mal 100 percentnu istotu, ze po ich vymene to auto bude tiche, tak ich dam vymenit, lenze mne uz viac ludi po pocuti toho zvuku povedalo, ze ramena sa prejavuju vacsim trieskanim, sam som pri tom vo stvrtok stal ked sme to s tym mechanikom pozerali a ano pozerali sme aj ramena...

Mne z toho skor vychadza, ze po tych hlupostiach co s tym autom musim stale riesit od zatekania do kufra, cez hrkanie, az po nedoliehajuci zamok kufra, to vyzera skor na vymenu celeho auta, nez len tych ramien...
Ako uz pisal Igi76 vola zadnych ramien sa neskusa na zdvihaku ,ale ked je auto polozene na zemi :wink: .Kedze som som uz vymenil niekolko desiatok ramien tak viem o com pisem a Tvoje ramena su zial KO :cry:
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

igi76 napísal:Neviem či sa mám s toho tešiť že som na to prišiel alebo plakať že musim vraziť do auta :) Ked objednám a vymením ramená dám vedieť či som sa nemýlil :? Inač neviete niekdo poradiť lacny shop kde by sa to dalo objednať.pozeral som zatial Faro.sk a tam je to cca 70€ za ks.
takze 70 ? citaj aj tu:
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=17086
Specimen
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Feb 2010, 13:39
Auto: Vectra C
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Specimen »

Ja tvoje tvrdenia nijak nespochybnujem, mas s tym urcite viac skusenosti ako ja, mechanik nie som, skor sa zamyslam nad tym preco mi v kazdom servise povedali nieco ine ALE, s vynimkou Autotrendu mi ked som sa ich spytal na ramena, mi vsade povedali ze tie to urcite nebudu ani potom co som ich previezol aby tie zvuky poculi. Taktiez, robi to uz 3-4 mesiace ale preco prave a len z pravej strany?

Zaraza ma tiez pristup Autotrendu, kde mi neboli schopni nielenze povedat kolko to moze tak +/- stat a kolko to moze tak zhruba cele trvat, lebo nechat auto na noc v servise si dovolit moc nemozem. Informacia ze to stoji do 500 eur je naozaj nedostatocna.

Inak uz ked sme pritom, je nejaky sposob, pri ktorom aj ja ako amater mozem zistit ci su treba tie ramena menit? Zadne kolesa napr. ziadnu volu nevykazuju.
Používateľov profilový obrázok
Palizer
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 03 Mar 2010, 15:42
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa Palizer »

Podla mna ked bucha v zadnej naprave, nie su to silentbloky, lebo tie sa prejavuju ako "vrzganie strun na starom gauci" skor zlomena pruzina, alebo tlmice.
Opel Vectra C Caravan 1,9 CDTI 88kW r.v.2007
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

To nepochybne, lenze mne ta svina nebucha ale hrka...
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Specimen napísal:To nepochybne, lenze mne ta svina nebucha ale hrka...
Mas SS
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
iurai

no nemoze byt take tazke demontovat tlmice s ulozenim a ich stav skontrolovat, rovnako pruziny ?
igi76
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 08 Apr 2010, 20:33
Auto: Signum

Príspevok od používateľa igi76 »

iurai napísal:
igi76 napísal:Neviem či sa mám s toho tešiť že som na to prišiel alebo plakať že musim vraziť do auta :) Ked objednám a vymením ramená dám vedieť či som sa nemýlil :? Inač neviete niekdo poradiť lacny shop kde by sa to dalo objednať.pozeral som zatial Faro.sk a tam je to cca 70€ za ks.
takze 70 ? citaj aj tu:
To som čítal,ale nevydím dovod prečo by som mal platiť nejakym zdieračom za ten isty diel viac ak ho možem mať lacnejsie.Ja totiž to vražam peniaze aj inde nie len do auta.Samozrejme nekupujem zasa najlacnejsie šmejdy.Takže ak niekde najdem povedme za 50€ ale bude to nejaka čína urcite kupim ten za 70€.Ak mi povieš že ten ktory som nasiel za 70 je hahovno radsej kupim lepsí ale nebudem hned kupovať ten najdraksí.
Sigi 1,9CDTi 110kW Sport Edition
Astra F White 1,4 44KW EX
igi76
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

Specimen napísal:To nepochybne, lenze mne ta svina nebucha ale hrka...
Nechodíš nahodou na LM by sme porovnali a vyskušali,či mame rovnaky problem. :wink:
iurai

igi76 napísal:takze 70 ? citaj aj tu:
To som čítal,ale nevydím dovod prečo by som mal platiť nejakym zdieračom za ten isty diel viac ak ho možem mať lacnejsie.Ja totiž to vražam peniaze aj inde nie len do auta.Samozrejme nekupujem zasa najlacnejsie šmejdy.Takže ak niekde najdem povedme za 50€ ale bude to nejaka čína urcite kupim ten za 70€.Ak mi povieš že ten ktory som nasiel za 70 je hahovno radsej kupim lepsí ale nebudem hned kupovať ten najdraksí.[/quote]

originalny diel je za 130
u niektorych aut su nasobne vacsie vydavky za opravy naprav
len to som chcel povedat
Specimen
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Dakujem Signumovi za vcerajsiu dobre odvedenu pracu a konecne spravnu diagnostiku hrkania sposobovaneho pohybujucimi sa brzdovymi platnickami, dnes to idem riesit, snad vecer uz bude pokoj... :)
Frenky Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 16 Sep 2008, 13:31

Príspevok od používateľa Frenky Signum »

A ako sa to rieši? Napíš nech vedia aj ostatní.
OPEL SIGNUM 1.9 CDTi 110kW (2004)
OPEL CORSA B 1.0 12V 40kW (1997)
Luisile
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 04 Apr 2010, 15:09
Auto: Vectra B
Bydlisko alt: Podrac

Príspevok od používateľa Luisile »

Tiež som mal ten problem ale mne odletel ten plech čo kryje doštičky, riešil som to tak že som dal na tie štifty čo drža doštičky take slabšie pružinky medzi doštičky a problem vyriešeny :D
Specimen
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Frenky: riesi sa to prave v tomto momente, ked mi v servise (zadarmo-ako vramci zaruky) menia zadne brzdove platnicky za nove a s vyslovnym upozornenim na to, co robila ta predosla na pravej strane. Tiez som ich upozornil nech to pozru aj po oprave a odskusaju ci tam je nejaka vola...

Snad dnes bude moj problem po mesiaci behania po roznych servisoch konecne vyrieseny a zakaznici nebudu prevracat ocami nad hrkavymi zvukmi pripominajucimi rozpadavajuci sa stary zigulak...
jolka
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Júl 2009, 18:50
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa jolka »

Signum napísal:
Specimen napísal:vies, keby som mal 100 percentnu istotu, ze po ich vymene to auto bude tiche, tak ich dam vymenit, lenze mne uz viac ludi po pocuti toho zvuku povedalo, ze ramena sa prejavuju vacsim trieskanim, sam som pri tom vo stvrtok stal ked sme to s tym mechanikom pozerali a ano pozerali sme aj ramena...

Mne z toho skor vychadza, ze po tych hlupostiach co s tym autom musim stale riesit od zatekania do kufra, cez hrkanie, az po nedoliehajuci zamok kufra, to vyzera skor na vymenu celeho auta, nez len tych ramien...
Ako uz pisal Igi76 vola zadnych ramien sa neskusa na zdvihaku ,ale ked je auto polozene na zemi :wink: .Kedze som som uz vymenil niekolko desiatok ramien tak viem o com pisem a Tvoje ramena su zial KO :cry:
ako mam kolesom a kam pomykat aby som zistil tu volu na silentoch na ramenach???ten A efekt ma zacina dost znervoznovat na ziadnom aute som to nevidel take vycamblane ako na mojom.
Vectra B caravan
99,2.0 DTi X20DTH
Frenky Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 16 Sep 2008, 13:31

Príspevok od používateľa Frenky Signum »

Specimen: tzn., že ti tam dali nejaké zlé brzdové doštičky? Chýba na nich nejaký pliešok, ktorý ich má pritláčať alebo také niečo?
OPEL SIGNUM 1.9 CDTi 110kW (2004)
OPEL CORSA B 1.0 12V 40kW (1997)
Palizer
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 03 Mar 2010, 15:42

Príspevok od používateľa Palizer »

Frenky Signum napísal:Specimen: tzn., že ti tam dali nejaké zlé brzdové doštičky? Chýba na nich nejaký pliešok, ktorý ich má pritláčať alebo také niečo?
Mne ked vymienali brzdove dosticky, tak som tie pliesky mal rozbite. V Opli ma nove na zadne brzdi stali cca 10ečiek. Bol to Opel VeBe
Opel Vectra C Caravan 1,9 CDTI 88kW r.v.2007
igi76
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

jolka napísal:
Signum napísal:

ako mam kolesom a kam pomykat aby som zistil tu volu na silentoch na ramenach???ten A efekt ma zacina dost znervoznovat na ziadnom aute som to nevidel take vycamblane ako na mojom.
Ja mám ťiež zadne kolesá trohu do A.Už som objednal ramená tak uvidím po vymene či to pomohlo vyriešiť to buchanie a či sa narovnali.
Specimen
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Tak, brzdove platnicky mam uz vymenene a konecne je zadna naprava tichucka... :)
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Specimen napísal:Tak, brzdove platnicky mam uz vymenene a konecne je zadna naprava tichucka... :)
SUPEEEEEER :D
Mám Opel
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - PODVOZOK/BRZDY"