Hej - ale určite väčšina áut nemá vypínateľný ABS - možno nejaké športiaky. Najistejšie je prispôsobiť jazdu svojím schopnostiam a stavu cesty atď... To veľa vodičov nedodržiava - preto toľko nehôd. Ešte by bolo vhodné vyskúšať si správanie auta na snehu, ľade, za mokra, na suchu, aby sme sa potom nezľakli pulzujúceho pedála od ABS...
Samozrejme už ani nehovorím o zlom technickom stave auta, ale to hádam také ani nie sú ...
palix napísal:Hej - ale určite väčšina áut nemá vypínateľný ABS - možno nejaké športiaky. Najistejšie je prispôsobiť jazdu svojím schopnostiam a stavu cesty atď...
ked jazdis opatrne, tak sa mnohym nebezpeciam vyhnes.
ale ak vznikne krizova situacia, tak mas zle sance ju spravne riesit.
ABS vypnes tak, ze vytiahnes prislusnu poistku. mozes si na to urobit aj rucne ovladanie cez rele
iurai napísal:tusim bez ABS sa brzdi lepsie na snehu, lade, kamennych kockach. ABS je skor pre slabych vodicov - stlacit brzdu a modlit sa
Tak to naozaj len tusis
ABS tak ako je robene v Astre G, Vectre B a podobnych vozidlach uz z principu znizuje schopnost brzdit. Verim ovsem, ze pre neskuseneho vodica su prinosom
iurai neviem do akej miery si skuseny vodic..
ABS prave na snehu znizuje brzdnu drahu... odmeraj si to..bez ABS nezastavis rychlejsie na snehu ani keby si bol horst fuchs
Aj ja viem, že na Snehu je ABS lepšie, ale na suchej ceste vraj predĺži brzdnú dráhu.
A ku krízovým situáciam: Samozrejme, že sa môžu vyskytnúť - preto si občas niekde idem "zatrénovať".
Ináč to ABS na Astre G sa mi zdá, že brzdí tak dosť surovo, ale to sa mi možno len zdá, keďže s iným ABS som veľmi prudko neskúšal brzdiť...
V práci na vozíme na nových VW Caddy a ABS vnich rovnako kope, búcha, brzdí ako v mojej 12 ročnej Astre. Takže myslím, že Ople majú vo svojej triede rovnako dobré ABS ako iné autá. V základe už veľmi nie je čo vylepšovať. Vyšší level je už tzv. brzdový asistent, ale ten sa montuje do vyšších tried.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG Opel Astra F-CC, X18XE Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
ABS skracuje brzdnu drahu nielen na snehu ale vyrazne aj na lade a mokru..
aktivuje sa len pri zablokovani niektoreho z kolies takze na suchom asfalte len vo vynimocnych pripadoch prudkeho brzdenia a nasledneho smyku...
v kazdom pripade by som si ho nikdy umyselne nedeaktivoval ... ale urcite sa najde taky samovrah
macil napísal:V práci na vozíme na nových VW Caddy a ABS vnich rovnako kope, búcha, brzdí ako v mojej 12 ročnej Astre. Takže myslím, že Ople majú vo svojej triede rovnako dobré ABS ako iné autá. V základe už veľmi nie je čo vylepšovať. Vyšší level je už tzv. brzdový asistent, ale ten sa montuje do vyšších tried.
Akú úlohu má brzdový asistent, keď už tam je ABS. Keď už BAS v aute mám tak, by som chcel vedieť čo má vlastne robiť.
...::: Opel Omega B "Jubileum 100" 2.0 16V 136HP r.v. 1999 Jungle Green :::... ...::: Opel Omega B "Elegance" 2.5 V6 170HP r.v. 2000 Star Silver :::...
Ťažko to jednoducho popísať. Úloha je takmer rovnaká ako v prípade ABS, ale na vyššej úrovni. Aj auto s ABS sa môže stať neovladateľné, brzdový asistent má tomu zabrániť resp. posúva túto hranicu vyššie. Brzdový asistent sa zapája do brzdenia aktívne.
Vyčerpávajúcu odpoveď najskôr nájdeš niekde na nete.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG Opel Astra F-CC, X18XE Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
dnes v noci som mal idealnu moznost (ziadna premavka, minimalna udrzba ciest) testovat na velmi smyklavom povrchu ABS. teda velmi sypky sneh cca 5 cm.
brzdnu drahu z 60 km/h by som odhadol na aspon 100m
moje pozorovanie: po ciastocnom uvolneni brzdoveho pedalu prestalo ABS zasahovat a Ford vyrazne rychlejsie spomaloval
--
este k tomu principu ABS. ABS znizi brzdnu silu natolko, aby ostala rezerva v trakcii aby auto bolo mozne troska smerovo ovladat
chcelo by to, aby RJ ABS mala informaciu o otoceni volantu a podla toho uberala brzdny vykon, len ak je treba na zatacanie
Tak moja skusenost s ABS.Pri miernom brzdeny do krizovatky sa mi ozve z pred motorcek ABS a citim ako prerusovane brzdy.Kopenie do pedalu pri takomto brzdeny necitim.Dnes alebo cez vikend otestujem ovladatelnost auta.
Opel Zafira B 1.9 CDTi 110Kw 2005
ex Opel Vectra Caravan 2.0 16v 100Kw 1999
ex Opel Vectra 1.8i 16V 85Kw r.1996
ex Skoda Felicia 1.6Mpi r.1996
tak ja som dnes rano ak som skoncil v praci...isiel testovat vece a zimne lenma nezozerte 225 siroke matadory MP59...a som velmi prekvapeny ako sa chovaju na snehu v dobrom...brzdenie ,ovladanie auta,rozbeh....tak som si to uzival ze ma zastavili policajti a pytaju sa ma ze ci ma nieco mrzi tak som im povedal ze testujem,este ze to bol bratranec
no ja som bol teraz vecer skusat moju vectru na zasnezenej ploche a som dost prekvapeny.... to auto je hrozne nedotacave ked som rozbehol a zatocil volant auto slo stale rovno.,...to iste pri miernom brzdeni i pri brzdeni upne na podlahu. a to iste sme skusali na kamaratovej honde accord a auto slo pekne ovladat....slo prakticky smykom ale dalo sa korigovat volantom....zatocil som plny pravy a auto pekne zacalo tocit do prava aj ked zadok pekne smyklo ako keby zatiahnem rucnu brzdu....skoro ako driftom ..... skoda ze to nerobi aj moja vectra
ahojte aj ja som dnes skušal moju vectričku na snehu pri plnom zošliapnuti brzdy držala pekne smer až do zastavenia vybačat pri brzdeni som neskušal , no vyskušam a napišem čaute