na volnobech na 3 valce

Moderátori: bukelo, buci_vectra

majkkky

Príspevok od používateľa majkkky »

Takze som pozeral na tie kable od agr trochu som tam s nimi pokyval (vyzeraju byt v poriatku) a vyhol trocha pliesky na konektore do agr od vtedy sa kontrolka s chybou nerozsvietila takze to vyzera dobre uvidime, cize jeden s problemov uz by aj bol ‘’vyrieseny‘‘ druhy problem ze ak trocha pridam na plyn tak sa motor najprv pridusi (skoro ako keby chcel zdochnut) rucicku na otackomery troska stiahne dole a potom vyleti hore a uz motor ide do otacok a vtedy dvakrat cukne potom vo vyzsich otackach ide v poriatku to roby stale pri pridany na plyn v nizkich otackach a to uz som vymenil asi vsecko co sa dalo cize agr, lista, sviecky, lambda vycistena klapka a krokac cukanie ja aj ked dam dole nohu s plynu dvkrat cukne a potom je kludny
Používateľov profilový obrázok
Rasto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43
Auto: Astra J

Príspevok od používateľa Rasto »

Vo všeobecnosti to môže spôsobovať závada mimo motora (upchaný katalyzátor, znečistený palivový filter), ale potom by problém pretrvával v celom spektre otáčok motora, alebo závada priamo v samotnej regulácií chodu motora.
Podľa opisu si myslím že problém nastáva vo chvíli, keď prechádzaš z režimu jazdy bez zošliapnutého plynového pedála do režimu so zošliapnutým pedálom. Mohol by si upresniť čo znamenajú nižšie otáčky. Pri otáčkach cca nad 1700 sa pri nezošliapnutom pedáli a zaradenej rýchlosti nevstrekuje palivo do valcov, pri otáčkach pod 1700 sa palivo vstrekuje aj keď nie je zošliapnutý pedál. V tomto režime prúdenie vzduchu do válcov u X16XEL zabezpečuje krokový motor, ktorý otvára alebo zatvára obtokový kanálik okolo škrtiacej klapky. Ako prvé by som opäť riadne prekontroloval škrtiacu klapku, ako samotná klapka reaguje na zošliapnutie pedála, či niekde nezadrháva, čistotu klapky, obtokového kanálika, krokového motorčeka. Ak je to v poriadku, tak by som sa zameral na potenciometer otvorenia klapky, podľa ktorého riadiaca jednotka zisťuje, že je zošliapnutý pedál. Môže byť poškodená odporová dráha. Len neviem či sa Ti to podarí v domácich podmienkach zmerať.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"