Návod: Dorobenie tempomatu - Corsa C
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Iuraj, nemas az taku pravdu...cez spojkovy spinac preteka stale 12V, a ked stlacis pedal tak ten okruh prerusis.....
Na miesto spinaca sa da dat na chvilu mostik...lenze Bukelo nema kompletnu kabelaz....cize na dany pin RJ mu tych 12V nejde....
Na miesto spinaca sa da dat na chvilu mostik...lenze Bukelo nema kompletnu kabelaz....cize na dany pin RJ mu tych 12V nejde....
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
- bukelo
- Moderátor
- Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
- Auto: Iná značka
Presne tak, ako pise langdon, teraz tempomat nie je funkcny, hoci je v RJ povolene vsetko co ma byt, akurat v live datach nevidno, zeby spojkovy spinac menil svoju polohu z Inactive na Active, vsetky tri tlacitka na packe signalizuju spravnu funkciu. Obist, alebo premostit to nemam ako (to by musela byt kabelaz OK, ale spinac zly, ale to by som riesil radsej vymenou toho spinaca, ako len prepajanim nejakym kusom drotu, ...ale nie o tom je rec).
- langdon2
+12V ide do spojkoveho spinaca od poistky....spojkovy spinac dalej tych +12V posiela do RJ motora...a tym ze stlacis spojku, prerusis tych +12V a tempomat sa vypne....lenze tebe chyba cast kabelaze, ktora by sla od toho spojkoveho spinaca do RJ motora....
Jednoduche ako facka...
Jednoduche ako facka...
Opel Insignia 2,0Cdti
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 01 Feb 2011, 14:22
- Auto: Corsa C
- Bydlisko alt: Skalice u České Lípy
Zdravím!
Já měl kablík dodělaný tak za dvě hodinky. Není to tak hrozný a perfektní na to je ten německý návod, kde přesně najdeš na jaký Pin se máš kde připojit. Rozděláš kryt té hlavní svorkovnice, porozpojuješ, natáhneš kablík od ŘJ přes pojistkovku do centrální svorkovnice (relátková skříňka). Trochu makačka je pěkně protáhnout ten novej kablík husíma krkama, ale dá se to, já pak navíc ještě vše zamotal elektroizolačkou. Osobně jsem řešil jeden hlavní problém a to, jak vytvořit správně Piny v konektorech, aby to vypadalo profesionalně a konektory šly vždy řádně rozpojovat. Měl jsem ale štěstí na starou kabeláž ze dveří Renaulta a z ní jsem vhodné Piny použil.
Opět držím palce.
Já měl kablík dodělaný tak za dvě hodinky. Není to tak hrozný a perfektní na to je ten německý návod, kde přesně najdeš na jaký Pin se máš kde připojit. Rozděláš kryt té hlavní svorkovnice, porozpojuješ, natáhneš kablík od ŘJ přes pojistkovku do centrální svorkovnice (relátková skříňka). Trochu makačka je pěkně protáhnout ten novej kablík husíma krkama, ale dá se to, já pak navíc ještě vše zamotal elektroizolačkou. Osobně jsem řešil jeden hlavní problém a to, jak vytvořit správně Piny v konektorech, aby to vypadalo profesionalně a konektory šly vždy řádně rozpojovat. Měl jsem ale štěstí na starou kabeláž ze dveří Renaulta a z ní jsem vhodné Piny použil.
Opět držím palce.
Opel Corsa C, 1,4/16V/66Kw (Z14XE) - Sport, sekvenční LPG + svíčky NGK Laser Line 1, vložka sacího filtru KN + sání z GSI, 15" Alu, elektrické střešní okno, zatmavovací folie, zámek zpátečky - Defend, rádio CD, vyhřívaná sedadla, sluneční clony s osvětlením, samozatmavovací zpětné zrcátko, vyleptané VIN na všech sklech, zaslepená odbočka k EGR ventilu, centrální zamykání - DeadLock, Tempomat, diagnostika Op-Com a LPG Elpigaz, spotřeba 6,8l LPG / 100Km a jedna usmrcená laň.
- langdon2
Tazko povedat....ale celkom dobre pasuju z CANON samice...a tie mam doma.....treba pozret ake tam vlastne mas....
Opel Insignia 2,0Cdti
- langdon2
To som pisal na predoslej strane, ze chyba kabel od spojkoveho spinaca do RJ motora.....iurai napísal:podla mna bude chybat vedenie ku konektoru RJ.
ja by som to oblbol rovno pri RJ, to moze byt pohodlna pracicka.
piny najlepsie original
Hmm, oblbol....lenze potom naco kupoval spojkovy spinac??? Ved to vooobec neni problem potiahnut jeden tenky kablik do motora....bezne ich taham aj 8 vedla seba.... :roll:
Opel Insignia 2,0Cdti
- bukelo
- Moderátor
chlapi, chcem to mat ako od vyroby.. a spojkovy spinac je nevyhnutny, nepotrebujem, aby mi napr. pri preradovani (ak uz napr. 5tka na dialnici hore kopcom nebude vladat) vyleteli otacky do blba, ked vytlacim spojku, a stlacat rychlo nejake tlacitko na packe, alebo malinko stlacit brzdovy pedal je nekomfortne ...
original pin... ako to vyzera? da sa to kupit priamo v opli? alebo to peto vies spravit tak, aby dobre bolo, - teda nieco ine tam vymysliet, ako nahradu pinu, alebo inaksi prisposobit, ... alebo to zapojit bez neho, nejak na priamo? ... neviem, len sa pytam, a hadam...
original pin... ako to vyzera? da sa to kupit priamo v opli? alebo to peto vies spravit tak, aby dobre bolo, - teda nieco ine tam vymysliet, ako nahradu pinu, alebo inaksi prisposobit, ... alebo to zapojit bez neho, nejak na priamo? ... neviem, len sa pytam, a hadam...
- langdon2
Bukelo....ti hovorim, ze tam bude pasovat ten z Canon Samice....tie mam doma.....ale aj tak, treba to este pred tym pozret....
Ako od vyroby to mat nebude....to by bolo ten kabel treba tahat presne tadial, kadial by mal ist...a to polku auta rozoberat nemienim....Rozbabravat kvoli jednemu kabliku husie krky a izolacie...viacej skody ako osohu....
Jeden kablik v motore ani nik nebude vidiet...
Piny kupit nedostat....urcite nie v Opli....
Ako od vyroby to mat nebude....to by bolo ten kabel treba tahat presne tadial, kadial by mal ist...a to polku auta rozoberat nemienim....Rozbabravat kvoli jednemu kabliku husie krky a izolacie...viacej skody ako osohu....
Jeden kablik v motore ani nik nebude vidiet...
Piny kupit nedostat....urcite nie v Opli....
Opel Insignia 2,0Cdti
- bukelo
- Moderátor
myslel som ako od vyroby funkciou, netreba aj vonkajsi zjav
vravis teda, ze mam pozriet ten konektor co je pri tej "krabicke" s tymi zelenymi trubkami? Odpajat ho mam pri odpojenom akumulatore, alebo moze ostat pripojeny?
Nestaci mi len prist za tebou, a o zvysok sa v priebehu jedneho dna postaras? Pozries sa ako to vyzera, a nejak spravis ... nerad by som tam daco sam dokafral rozpajanim povacsine "tazkorozpojitelnych" konektorov.
vravis teda, ze mam pozriet ten konektor co je pri tej "krabicke" s tymi zelenymi trubkami? Odpajat ho mam pri odpojenom akumulatore, alebo moze ostat pripojeny?
Nestaci mi len prist za tebou, a o zvysok sa v priebehu jedneho dna postaras? Pozries sa ako to vyzera, a nejak spravis ... nerad by som tam daco sam dokafral rozpajanim povacsine "tazkorozpojitelnych" konektorov.
- langdon2
V pohode....ja pracujem aj teraz...len teraz chodim neskoro domov....od buduceho tyzdna to bude uz lepsie...
Opel Insignia 2,0Cdti
to uz musite vy vediet.langdon2 napísal:To som pisal na predoslej strane, ze chyba kabel od spojkoveho spinaca do RJ motora.....iurai napísal:podla mna bude chybat vedenie ku konektoru RJ.
ja by som to oblbol rovno pri RJ, to moze byt pohodlna pracicka.
piny najlepsie original
Hmm, oblbol....lenze potom naco kupoval spojkovy spinac??? Ved to vooobec neni problem potiahnut jeden tenky kablik do motora....bezne ich taham aj 8 vedla seba.... :roll:
minimalne na skusku