Rozsvecovanie kontrolky managment motora Opel Astra G 20DTI

Moderátori: bukelo, buci_vectra

iurai

Príspevok od používateľa iurai »

K chybe P1125 (pozor su 3 rozlicne druhy chyby, diagnostika ich vie odlisit) si pozri temu
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... ight=p1125
a aj temu
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... highlight=
MajklNajt napísal:Moze P1125 znamenat v konecnom dosledku aj zapchaty senzor tlaku sania? Myslim z vnutra sania, kde sa zanasaju aj klapky tym bordelom.

Ma senzor tlaku sania suvis s ovladanim solenoidu turba? Pretoze mi niekedy z casu na cas prestane fungovat solenoid na turbe, ale pritom je samotny solenoid funkcny. Cize chyba bude v privode napatia do solenoidu. Preto sa pytam ci toto vstupne napatie solenoidu riadi snimac tlaku sania, alebo ci ma na to nejaky vplyv.

Senzor tlaku sania nevykazuje ziadnu chybu, podtlak v systeme je dobry, EGR, klapky, hadicky, spoje a solenoidy taktiez.
Iba problem so solenoidom turba - aj ked je dobry :roll:
podla mna nie je realne, ze kabel k solenoidu je pokazeny !!!
co myslis pod "prestane fungovat solenoid na turbe" ?

pre cinnost motora DTI je informacia o tlaku v sani velmi dolezita - podla hodnoty tlaku a podla vahy vzduchu sa RJ motora dozvie, kolko vzduchu ide do motora a RJ cerpadla musi podla toho davkovat mnozstvo nafty.

ked da privela nafty tak to dymi a ak primalo, tak to netaha.

vykon turba - plniaci tlak v sani motora je riadeny zase pocitacom, cize RJ motora cez solenoid . to riadenie funguje na zaklade hodnot z rozlicnych cidiel.
hodnota z cidla tlaku sluzi asi aj na to, aby turbo nedavalo privelky tlak
Používateľov profilový obrázok
MajklNajt
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 18 Júl 2009, 15:31
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa MajklNajt »

Cital som vsetky temy suvisiace s P1125
iurai napísal:
MajklNajt napísal:Cize chyba bude v privode napatia do solenoidu.
podla mna nie je realne, ze kabel k solenoidu je pokazeny !!!
Tuto vetu som zle formuloval. Nemyslel som tym ze privodne vodice su poskodene, ale vec ze na vstup solenoidu ide nespravne napatie v danom pracovnom rezime motora. Preto nefunguje, aj ked je solenoid funkcny, vstupny podtlak do neho je spravny.
iurai napísal: co myslis pod "prestane fungovat solenoid na turbe" ?
Dva rozdielne stavy:

1. Motor funguje spravne: vykon, akceleracia a pruznost su v poriadku. Na volnobehu solenoid funguje, tycku ovladania turba vtiahne az na maximum. Egr, klapky vsetko OK.

2. Motor prestane fungovat spravne. Vacsinou pri novom starte a rozjazde. Citim ze chýba plniaci tlak turba. Na volnobehu sa tycka ovladania turba ani nepohne, pritom podtlak je spravny. Jasna chyba - pokazeny solenoid (nereguluje podtlak). Lenze ja som tam skusal uz tri solenoidy s rovnakym vysledkom. - raz ide raz nejde.

Preto padlo podozrenie na senzor tlaku sania, ktory cez RJ spolocne s inymi senzormi ovlada aj solenoid na turbe.( To bola moja otazka v prvom prispevku). Preto som ho demontoval. Bol zaneseny tym dechtom. Vystriekal som ho zvnutra karburatorovym cisticom.
Po tomto kroku ten isty solenoid, ktory som pokladal za nefunkcny, znova pracuje. Zda sa mi, ze po vycisteni toho senzoru ide auto este o cosi lepsie.

Dufam ze to uz bude fungovat, ale je dost mozne ze zrazu z nicoho nic to znova prestane ist. Potom budem musiet hladat dalsiu suvislost a tocit sa v nekonecnom kruhu zahad...
Inak pohoda, bavi ma to :)
Opel Vectra 2.0 DTi
r.v. 2000 edition, sedan
theruck
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Jún 2009, 21:33
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa theruck »

iurai napísal:to piskanie asi nema byt, to by si niekto s podobnym motorom mohol pozriet.
otazka je, ze ci za behu motora je spravny podtlak v hadickach.

a aj, ze aky je kod chyby
kod mam 0400 a nic viac. vzdy to robi len za tepla ked to stoji alebo ked sa hybam v kolone dlhsie. inac to ide normalne. kde/ake sa daju zohnat podtlakove hadice vhodne na toto? skusim ich vsetky vymenit.
iurai

theruck napísal: kod mam 0400 a nic viac. vzdy to robi len za tepla ked to stoji alebo ked sa hybam v kolone dlhsie. inac to ide normalne. kde/ake sa daju zohnat podtlakove hadice vhodne na toto? skusim ich vsetky vymenit.
nemas zaslepeny EGR ?
theruck
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

ne ved pisem ze som EGR vymenil
theruck
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

tak som dnes precistil to sanie. je to citit ale povodny problem mi zostal. ked odparkujem auto a idem za 10 minut prec tak mi rozvecuje kontrolku resp dymi to a nejde to a potom sa rozvieti kontrolka - 0400. uz mi zostava asi len vymenit vsetky podtlakove hadice
iurai

podtlakove hadice nie su niejako specialne, to nebude drahe.
len ktovie, kde je problem.
theruck
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

no jo este to cidlo co snima tlak skusim vymenit lebo hadice sa mi zda ze by nemuseli byt zavisle od teploty ale elektronika ano aj ked neviem ako to cidlo funguje ale ked idu donho tri kable tak snad to posiela nejake zle hodnoty alebo co.
ten ventil co ovlada klapky sania som testoval ten drzi
kikibi
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 29 Máj 2009, 14:43

Príspevok od používateľa kikibi »

ahojte priatelia mam podobny problem ako VladoBJ aj ten isty motor. Zatial som vymenil EGR ventil, vsetky podtlakovky,vycistil sanie...a NIC...chcem skusit prehodit tie solenoidy medzi sebov ale chcem sa spytat ci je to mozne ci nieje kazdy iny...
este jedna vec ked som skusal chod EGR-ka cez hadicku tak v pohode ale ked som to skusal cez ten solenoid tak cucam..cucam a nic .....ale pri nastartovanom motore podtlak na EGR-ku tesne pod 0,9 to je ok? vdaka za odovede.
theruck
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

su rovnake. ale solenoid nevyskusas sam lebo on ma elektronicku cast ktora to cele reguluje. solenoid vyskusas tak ze ho namontujes na to miesto kde je solenoid turba a ci ty po starte vytlaci tycku turba na maximum - sprav si na nu nejaku znacku farebnu aby si to videl
kikibi
Nový užívateľ
Nový užívateľ

theruck:ventil na turbe mi ide ja ho chcem prehodit s egr-kovym ked vravis ze su rovnake. co ten podlak na egr (0,9) je konstantny alebo sa meni s chodom (zatazou) motora? vdaka... :)
theruck
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

to ja nevim. preto som ti neodpovedal ale tusim to tu niekde bolo popisane. a prehadzuju sa kvoli tomu aby si vyskusal ci funguju dobre tie ventily. na turbe to totiz uvidis hned. keby si potreboval mam jeden ventil a jedno funkcne egr ktore som vymenil ale nebolo to v nom :)
kikibi
Nový užívateľ
Nový užívateľ

ok..idem s tym nieco pospekulovat dam vediet ako som dopadol vdaka za ochotu.
jedno viem urcite ak diagnostika pise vadu egr tak to hned neznamena vadu egr... :lol:
theruck
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

presne tak :)
kikibi
Nový užívateľ
Nový užívateľ

no tak som robil nejake pokusy, pomenil som solenoidy medzi sebou+ som si vyviedol podtlakovu hadicku z jedneho soleidu pre (EGR) k sebe za volant a napojil novy aj strary EGR a bol som sa previest. Bolo zaujimave sledovat ako EGR pracuje pri roznych otackach..... :) ale okrem toho som nezistil vlastne nic co by viedlo k zisteniu zavady :evil: zacinan zufat....... :?
iurai

MajklNajt napísal: 2. Motor prestane fungovat spravne. Vacsinou pri novom starte a rozjazde. Citim ze chýba plniaci tlak turba. Na volnobehu sa tycka ovladania turba ani nepohne, pritom podtlak je spravny. Jasna chyba - pokazeny solenoid (nereguluje podtlak). Lenze ja som tam skusal uz tri solenoidy s rovnakym vysledkom. - raz ide raz nejde.
pozri aj toto:

http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... highlight=
kikibi
Nový užívateľ
Nový užívateľ

no ako som tak menil tie soleidi tak som pri jednom pokuse zabudol zasunut hadicku z ventilu do turba (ta najkratsia v sustave) a nic.....zavada zostala taka ako predtym ...tj. pri volnobehu nesvieti,pri ustalenych otackach svieti a pri prudkom zosliapnuti plynu za dve-tri sekundy zhasne a auto vystreli... :? zopakujem ze diagnostika stale hlasi chybu EGR-ka kto s tym ma skusenost? uvitam kazdu radu DAKUJEM.
theruck
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

ja som skusil vymenit cidlo tlaku v sacom potrubi a stale rovnako. asi to podpalim a hotovo
theruck
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

theruck napísal:ja som skusil vymenit cidlo tlaku v sacom potrubi a stale rovnako. asi to podpalim a hotovo
mozno ti zadrhava vakuova pumpa. menil si ju uz?
theruck
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

mozno pomoze toto:
http://www.bba-reman.com/content.aspx?c ... _EGR_LIMIT
su tam kroky ako postupovat aj ked je to pre elektronicke EGR asi
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"