P0335 - snimac polohy klukoveho hriadela
Moderátori: dulo, buci_vectra
- bukelo
- Moderátor

- Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
- Auto: Iná značka
pravdu hovoris... hlavne FACET je ta znacka, co mi poznacila fin. rozpocetlangdon2 napísal:Taketo veci jedine origo GM, alebo priamo podla cisla BOSCH.....ziadne nahrady nie su dobre.....
Ze Bukelo....
-
Tutek
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Mar 2009, 16:31
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
čidlo
Čaute kolegovia, keď čítam tieto informácie mám podozrenie, že aj ja budem musieť vymeniť toto čidlo, tiež mi to neštartuje a príznaky sú také isté ako píšete. Mne však hlási 0100, ale po zmeraní váhy vzduchu sme jej vadu vylúčili. Mám motor X20XEV a hľadal som nové čidlo na internete. Najlacnejšie som našiel za 67,50 EUR. Prosím o radu, kde mám hľadať lacnejšie. Vďaka.
- buci_vectra
- Moderátor

- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
- Auto: Vectra B
Aky rocnik toho motora mas?
Ked raz hlasi chybu vahy, tak niekde okolo nej asi bude chyba, nie?
Ake mas priznaky zavady?
Ako ste premerali vahu vzduchu?
Ked raz hlasi chybu vahy, tak niekde okolo nej asi bude chyba, nie?
Ake mas priznaky zavady?
Ako ste premerali vahu vzduchu?
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová 
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
-
Tutek
- Pravidelný užívateľ

Mám ročník 1999. Už tak pred 3-4 mi rokmi mi neposlúchal motor, raz mi držalo vysoké otáčky pri voľnobehu, inokedy motor zhasínal. Tiež hlásilo chybu váhy vzduchu, ale po premeraní (meral mi to odborník) mi neodporučil ju meniť, lebo hodnoty boli o.k. Potom bolo podozrivé čidlo vačkového hriadeľa, ale ani to to nebolo. Nakoniec som to vyriešil výmenou krokového motorčeka. Teraz mám už dlhšiu dobu problémy so štartovaním. Ukazuje chybu 0100. Keď je vonku vlhko, nenaskočí, aj keď je auto v garáži, tobôž vonku. Mám podozrenie aj na batériu (má 4 roky), ale podľa mňa točí slušne. Raz naštartujem, inokedy nie. Ale je to čím ďalej tým horšie. Vyššie popísané problémy od kolegov sú podobné tým mojím.
-
iurai
je obdivuhodne ako na zaklade skusenosti s jednotlivou montazou dielu do "ojazdeneho" motora odsudzujes nejaku znacku.bukelo napísal:pravdu hovoris... hlavne FACET je ta znacka, co mi poznacila fin. rozpocetlangdon2 napísal:Taketo veci jedine origo GM, alebo priamo podla cisla BOSCH.....ziadne nahrady nie su dobre.....
Ze Bukelo....... facet by som si mozno este kupil gumenu podlozku.. tam pokazit nemaju co, ale el. cidlo uz nie, aj keby bolo za 2€.
tak potom ja mozem radit, ze snimac vacky rozhodne nedavat original GM.
a ze su tieto snimace nanic je vsetkym jasne, lebo sa pravidelne kazia
-
iurai
otazky:Tutek napísal:Teraz mám už dlhšiu dobu problémy so štartovaním. Ukazuje chybu 0100. Keď je vonku vlhko, nenaskočí, aj keď je auto v garáži, tobôž vonku. Mám podozrenie aj na batériu (má 4 roky), ale podľa mňa točí slušne. Raz naštartujem, inokedy nie. Ale je to čím ďalej tým horšie. Vyššie popísané problémy od kolegov sú podobné tým mojím.
0. ked auto nastartujes, svieti kontrolka motora stale ?
1. ked nastartujes, a po minute motor vypnes, potom za par minut auto nastartuje spolahlivo ?
2. vyskusaj vtedy, ked auto startuje - odpoj snimac kluky a startuj takto. naskoci motor ?
-
Tutek
- Pravidelný užívateľ

0. keď sa mi podarí naštartovať, kontrolka motora vždy zhasne
1. keď naštartujem a po minúte motor zhasnem, bez problémov VŽDY znovu naštartujem. Avšak ak nechám motor vypnutý cca hodinu a viac, už nejde naštartovať.
2. túto skúšku urobím keď budem mať chvíľu času, teraz z týchto dôvodov nejazdím.
Spozoroval som jednu vec. Viac krát sa mi stalo, že keď som štartoval a motor nechcel naskočiť, vybil som batériu. Keď sme však dali štartovacie káble a z iného auta štartovali, motor vždy naskočil. Avšak moju batériu som dával pred cca 3 mesiacmi premerať a aj mne sa zdá, že točí dobre. Môže to byť predsa len batériou? Vďaka za každú radu.
1. keď naštartujem a po minúte motor zhasnem, bez problémov VŽDY znovu naštartujem. Avšak ak nechám motor vypnutý cca hodinu a viac, už nejde naštartovať.
2. túto skúšku urobím keď budem mať chvíľu času, teraz z týchto dôvodov nejazdím.
Spozoroval som jednu vec. Viac krát sa mi stalo, že keď som štartoval a motor nechcel naskočiť, vybil som batériu. Keď sme však dali štartovacie káble a z iného auta štartovali, motor vždy naskočil. Avšak moju batériu som dával pred cca 3 mesiacmi premerať a aj mne sa zdá, že točí dobre. Môže to byť predsa len batériou? Vďaka za každú radu.
-
iurai
- bukelo
- Moderátor

- Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
- Auto: Iná značka
myslis, ze je uplne kosher, ked kupis cidlo za 30€, prejdes na nom sotva 8000 km, a vymenis ho po 10tich mesiacoch?.. no podla mna to dobre nie je .. zaujimave je, ze bosch uz teraz vydrzal viac... aj časovo, aj kilometrovo...a jazdi do dnes (asi). Tak asi tam nieco nebude v poriadku, ked je cena podozrivo nzsia ako konkurencne znacky...a zachovalo sa tak, ako sa zachovalo...iurai napísal:je obdivuhodne ako na zaklade skusenosti s jednotlivou montazou dielu do "ojazdeneho" motora odsudzujes nejaku znacku.bukelo napísal:pravdu hovoris... hlavne FACET je ta znacka, co mi poznacila fin. rozpocetlangdon2 napísal:Taketo veci jedine origo GM, alebo priamo podla cisla BOSCH.....ziadne nahrady nie su dobre.....
Ze Bukelo....... facet by som si mozno este kupil gumenu podlozku.. tam pokazit nemaju co, ale el. cidlo uz nie, aj keby bolo za 2€.
tak potom ja mozem radit, ze snimac vacky rozhodne nedavat original GM.
a ze su tieto snimace nanic je vsetkym jasne, lebo sa pravidelne kazia
- semir89
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Dec 2010, 16:12
Motor nenastartujem ani po 3dnooch v garazi,iurai napísal:otazky:Tutek napísal:Teraz mám už dlhšiu dobu problémy so štartovaním. Ukazuje chybu 0100. Keď je vonku vlhko, nenaskočí, aj keď je auto v garáži, tobôž vonku. Mám podozrenie aj na batériu (má 4 roky), ale podľa mňa točí slušne. Raz naštartujem, inokedy nie. Ale je to čím ďalej tým horšie. Vyššie popísané problémy od kolegov sú podobné tým mojím.
0. ked auto nastartujes, svieti kontrolka motora stale ?
1. ked nastartujes, a po minute motor vypnes, potom za par minut auto nastartuje spolahlivo ?
2. vyskusaj vtedy, ked auto startuje - odpoj snimac kluky a startuj takto. naskoci motor ?
Pri startovani nenaskoci vobec
Naskocil by motor aj bez snimaca kluky?
Vectra B1.8 16v GL 97.r (automaticka klima, 16 ALU, korozia minimalna)

Vectra B 1.8 16v 85kw 97r. -ex
Vectra B 1.8 16v 85kw 97r. -ex
-
iurai
- buci_vectra
- Moderátor

- Auto: Vectra B
Zrejme najlepsie by to bolo odniest do servisu, alebo zavolat k autu niekoho kto sa do toho rozumie, nech tu na nete nehadame donekonecna co tomu je 
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová 
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
- buci_vectra
- Moderátor