Mam tiez otazku, i ked sme sa to ucili, pokial si spravne pamatam, ak je viacprudova cesta v meste (nie dialnica, ani rychlostna cesta), tak je jedno ci idem v pravom, alebo lavom pruhu, alebo nie?
pretoze casto sa mi stava, ze dost vela ludi "agresivne" obieha, ak ho "blokujem" v lavom pruhu.
Ak je mesto + dialnica + kolony, tak tiez viem ze je jedno kde idem, no lenze definicia kolony, to je celkom relativne..
Raz sa mi stalo napriklad, ze idem po tej dvojprudovke v karlovke a idem 40kmh gps, kde je limit 40kmh, 10m pred a za mnou auta v pravom, a ja za 200-300metrov idem do lava, cize nebudem robit chaos a zaradit sa z laveho do praveho a naopak za par stoviek metrov, pretoze by som tak premavku spomalil daleko viac, kazdopadne som isiel na max 40kmh, cize ...
jedno take cervene auto, nevsimol somsi viac, ma obehlo z lava, to by bolo fajn, zatial o tom ani neviem, no a ked sme presli cez semafor, zostali sme na ceste len my dvaja (200m pred/za nikto iny) a ten zacal spomalovat, ani som si to nevsimol, kedze som isiel kludne a prisposoboval som mu rychlost, odstup cca 10metrov, avsak ak uz isiel 20kmh, tak ja ze co sa deje? tak dam smerovky doprava, idem do ineho pruhu a zrychlujem (za 150m chcem zabocit dolava) a on ide vedla mna, zrychluje tiez. az potom mi to doslo, ze aha provokater.. tak som spomalil a on tiez, no a takto chvilku.. zaujimave ze sme boli stale len dvaja na ceste.. tak som si povedal ze no dobre, pohrajme sa trosku.. tlacil som sa mu na kufor (asi meter?) a on potom celkom drsne zabrdil, ci naplne to neviem, no ale ja som musel naplne a potom zrychlil a utiekol...
no kedze som nemal cas sa s nim pretahovat kto z koho, tak som zabocil dolava a isiel svojou cestou.
len skoda ze som nemal so sebou kameru
cize otazka znie, zalezi na tom v ktorom pruhu jazdim v meste, ak NIE SU kolony na ceste?
sam sebe by som odpovedal nie, ale chcem mat istotu, a nechce sa mi to hladat vo vyhlaskach

Dik