problem MID/TID - palubny pocitac zapojenie

Moderátori: dulo, buci_vectra

iurai

Príspevok od používateľa iurai »

vikieso napísal:chlopi pruser dnes ked som siel do prace nastartujem a displej TID sa mi neozval podsvietenie ide ale inak je mrtvi napajanie ma to som kontroloal a teraz bucte mudry mal som ho aj rozobraty ale nic zvlastne som nenasiel na stabilizatory napetie je osvetlenie ide ale displej prazdny
...
iurai napísal: ide o ten isty display, co si s nim mal problem a pisal tu ?
...
vikieso napísal:o nie teraz sa to stalo inak vsetko v poriatku len som nastartoval auto a displej ostal mrtvi podsvietenie je funkcne len nekmunikuje meral som na displeji napetia na konektore 1 je + na konektore 2- na konektory 5 je dalsie +(podsvietenia) zohnal som schemu podla konektora v tis podla toho mam tid meral som napetie az na stabilizator 5V vsade napajanie bolo ale displej stale mrtvi a za dalsie ako vizera tid a ako mid
iurai

vikieso napísal:o nie teraz sa to stalo inak vsetko v poriatku len som nastartoval auto a displej ostal mrtvi podsvietenie je funkcne len nekmunikuje meral som na displeji napetia na konektore 1 je + na konektore 2- na konektory 5 je dalsie +(podsvietenia) zohnal som schemu podla konektora v tis podla toho mam tid meral som napetie az na stabilizator 5V vsade napajanie bolo ale displej stale mrtvi a za dalsie ako vizera tid a ako mid
MID je palubny pocitac, zobrazuje spotrebu, stopky, dojazd a podobne podla navolenej funkcie. na packe stieracou su k nemu 2 ovladacie tlacidla.
MID ma 4 riadky na displayi, 4 ziarovky podsvietenia

TID je jednoduchy info display, zobrazuje datum, cas, vonkajsiu teplotu a stanicu autoradia. ma 2 ziarovky podsvietenia

K tvojmu problemu:

1. vyskusaj stlacit tlacidlo hodiniek, ci ti ukaze cas a teplotu

2. kolko krat sa to stalo ?

3. co to znamena nekomunikuje ?

4. mas zlty konektor ?
ak ano, tak kontakt 1 je stalych 12v, k5 zapalovanie, k7 podsvietenie a k2 je zem
vikieso
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 26 Máj 2007, 16:47
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vikieso »

tak potom mam MID ale konektor podla TIS mi nesedi ma 26 pinov a to sa zhoduje z TID - to ze nereaguje je to ze displej je prazdny len je podsvieteny inak na nom neni ani bodka mam zlty konektor
iurai

MID do modeloveho roku 1997 vcetne ma zlty konektor, to najdes aj v TIS.
a ostatne otazky ?
vikieso
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

http://www.upnito.sk/subor/fa85007465c8 ... d6621.html tu je schema MID +konektor a konektor TID na ja mam konektor z TID ale displej mam MID
vikieso
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

mna pusti v TIS len od model rok 1998 idem to napichnut na op-com uvidim ci nieco vicitam no rok vyroby mojho auta je 12/98
iurai

vikieso napísal:http://www.upnito.sk/subor/fa85007465c8 ... d6621.html tu je schema MID +konektor a konektor TID na ja mam konektor z TID ale displej mam MID
tie obrazky tam mi nejdu otvorit. ale je to jedno. popis konektora mas v teme dorabanie palubneho PC a to napajanie som ti tu napisal

display sa zapne na zapalovanie alebo cez tlacitka hodiniek alebo packy
vikieso
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

to vsetko viem aj napajania aj tie ostatne veci len ide o to ze ten displej ostal nefunkcny na nic nereaguje a nic na nom neni vidiet posvietenie je v poriadku napajania tiez
cez op-com sa mi k nemu neda ani pripojit na co mi je zapojenie konektora ja viem ktori pin je co ale vsetko mam v poriadku ale nejde zeby softearova chyba mne len nesedel ten konektor mam zlty a tis mi ukazovalo nejaky 36 pinovi a ja mam 26
vikieso
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

no je to asi zazrak ale zapol som klucik a on nabehol normalne akoby nic az na to ze dojazd mi po starte ukaze aked zacnem ist ukaze tam nulu aj ked by tam malo bit ine cislo astatne ide v pohode
iurai

vikieso napísal:no je to asi zazrak ale zapol som klucik a on nabehol normalne akoby nic az na to ze dojazd mi po starte ukaze aked zacnem ist ukaze tam nulu aj ked by tam malo bit ine cislo astatne ide v pohode
mne dojazd nikdy neukazal 0 - okrem vyjazdenia nadrze, to svietila uz kontrolka. Ale mam novsi MID nez ty

myslim si, ze Ti MID blbne a mozes skusat odpojit bateriu ci vytiahnut poistku z jeho staleho napajania, ak by nechcel fungovat
vikieso
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

skusal som ho napijit na pc a nic ani ho len nespoji na druhej vectre ale ma TID a ten sa pekne spojil ja uz neviem co tomu moze bit som zufali mam celu pristrojovku rozobratu a skusam co sa da dufam ze to bude len nejaky kontakt ale sere ma aj to spojenie z pc
otto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 10 Feb 2008, 11:47
Auto: Vectra B

nič na displei

Príspevok od používateľa otto »

mne sa stalo tiež to iste,mal som slabu baterku štartoval som pomocnym zdrojom po naštartovani bol prazdny dysplej tak som odpojil baterku potom znova zapojil a displej naskočil .neskušal si odpojit bateriu?
otto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 10 Feb 2008, 11:47

priemerna rychlost na PC

Príspevok od používateľa otto »

Jurai otzka na teba.nevieš akym sposobom rata PC priemernu rychlost? mne ukazuje akusi malu na to ako jazdim ale ak ju za jazdy vymažem tak priemerna rychlost sa zhoduje s rychlomerom ked spomalim aznovu zrichlim tak to ukazuje zas inak .ostate funkcie idu bezchybne
Používateľov profilový obrázok
vincoxxx
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 31 Okt 2009, 16:37
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vincoxxx »

aj ja chcem mid aby som mal spotrebu a tak ..:( len ja sa dotoho nic nevyznam kto mi to namontuje?:D a kolko to bude stat?:)
Opel vectra b 1.8i rv98 x18xe
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - ELEKTRO"