Ako na spotrebu?

Všetko, čo nebolo možné zaradiť inde.

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra

Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Komjatna

Príspevok od používateľa Komo »

1500 nieje na dizel nic strasne, hlavne ked sa jedna o znamy drziak 1.9TDI z VW produkcie ... to su prakticky neznicitelne motory ... jasne ze ten motor trpi, ale je dost blbovzdorny. Na vyhadzovanie rychlosti pocas jazdy som strasne alergicky :wink:
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

1500 nie su dobre otacky pre diesel
Používateľov profilový obrázok
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
Auto: Nemám auto
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubo22 »

mojmu motoru sa pacia otacky tak nieco nad 1500 ked idem uz do mierneho stupania 1500 je mu malo ale uz 1700 je vpohode tie su asi pre motor akurat aj spotreba je pekna :)
ale 1.9 TDi si kludne pradie aj na 1500 ot ludia tak casto snimi jazdia auta maju aj cez 300 000km a drzia. mam kamosov co maju uz najazdene jeden asi 340 000 a druhy 380 000 su to golfy TDi a motory drzia v pohode. oni znesu aj nizsie otacky aj v miernom stupani ked maju 1500 ot nevadi im to aspon z pocutia ako si motor pradie tak pohoda ale mojej vectre to uz vadi musim mat nieco na 1700 ot.
ja som zatlal videl TDI vytacat max do 3500 ot ked uz chceli velmi prudko akcelerovat. bavim sa iba o 1.9 TDi ako PD a podobne.
a niekde som pocul ze 1.9 TDi 66-81Kw tusim ze dvojhmotny zotrvacnik nemali alebo mozno do nejakeho roku ale co boli uz 6rychlostne 1.9 TDi 96kw a viac tie uz mali. nemam to overene len niekde som to postrehol
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
fabre
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 04 Sep 2010, 14:25
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Brno
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fabre »

Juraj, ty si asi jazdil za mlada rally, že? :D benzíňak cez 3k a diesel cez 2,5k, tak? :lol: ale keď som sedel v tom jeho aute, tak motor šiel normálne pri 1,5k ot/min, takže možno nie každému motoru to vadí, zvlášť 1,9tdičkam :D

mne je to absolútne jedno, čo s tým autom urobí. nech mu vydrží aj 1,5mil km, tak aspoń bude na staré kolená spokojný. no som sa s ním bavil o tej jazde a on si furt svoje a hotovo. a pri tom jeho štýle,že z kopca(čo i len mierneho) rýchlosť von, tak keď mu neodíde spojka a zotrvačník, tak ten motor prežije asi aj jeho :roll: a po ceste do/po KE trafil asi všetky jamy čo sme našli a okomentoval to: "dnes sa nedarí." takže ak sa im takto "vyhýba" stále, tak to bude volačo iné než motor, čo skončí svoju púť. ináč, hovoril, že sadol do firemnej fabie 1,2 a vyžral celú nádrž ani nevedel ako
Astra J, A14NET+LPG, r.v. 2012 Obrázok
Pežot
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Aug 2010, 09:08
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa Pežot »

Hej, vyradenie rýchlosti :lol: ... s tým som sa už stretol ... kamoš na 1,9D (felicia) ... pýtam sa, prečo vyhadzuješ rýchlosť? A on odpoveď: Aby si motor oddýchol a aby bola spotreba nižšia :lol: :roll:

Bolo to pri ceste z kopca pred TN na D1 :)
BMW 528i E39 - w.i.p.
Opel Corsa 1,2 16V 12/99 - rip
Volvo V40 1,8i 5/02
BMW 745i V8 4/03 - ex
fabre
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Kontaktovať používateľa:

Vidíš, teraz mi napadlo, že on mi na to zaargumentoval, že keď "potrápi" turbo, žeby sa ochladilo, keď vyhodí rýchlosť. tak som si v duchu povedal: ,,tých 5km čo si šiel takmer po rovnej diaľnici 100km/h rýchlosťou, tak si isto dal zabrať turbu, aby potrebovalo ochladenie" :D
aj keď sme sa bavili s inštruktorom z autoškoly čo nás mal všetkých, tak sme mu vraveli ako ten spolužiak jazdí a on len pretočil očami a dodal: ,, o mesiac mu to nepojde ani 120" ono, vtedy to auto malo asi 3 týždne. a inštruktor, bývalý pretekár. troška sa nam priznal, že on svoju rally Civic dával do 11k ot/min, tak bodaj by mu to nebolo málo 8)
Pežot
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Ale tak raz za čas treba prehnať motor :D aby nezlenivel :)
BMW 528i E39 - w.i.p.
Volvo V40 1,8i 5/02
BMW 745i V8 4/03 - ex
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Komjatna

Príspevok od používateľa Komo »

iurai napísal:1500 nie su dobre otacky pre diesel
co su to "dobre" otacky?
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

dobre otacky budu asi optimalne otacky podla mna dizel by sa mal drzat v otackach kde ma motor najvyssi krutiaci moment podla mojho auta to je od 1500-3000ot ale davam mu aj okolo 4000ot.
ale uz posledne 2km ked to rozbehnem tiez vyhodim rychlost a akurat ku mojej ulici auto pride na volnobehu ze aby si turbo oddychlo :D
ale robim to iba vtedy ak auto uz poprehanam
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
fabre
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Kontaktovať používateľa:

Lubo, neviem prečo ten vyškerený smailo. šak je to normálne a správne. teba musí mať motor rád- popreháňaš ho, "vyvetráš turbo" a odparkuješ. 8)
som rád, že nemám turbo, lebo sem-tam by som ho musel aj v tých mrazoch "vetrať" 5 min :oops:
kamarát mi pred pár ďnami spomínal akúsi mašinu s bi-turbom a tá už dáva závratné čísla- vysoký výkon a krútiaci moment pri veľmi nízkych otáčkach (čo si pamätám, tak okolo 1500 ot/min) a pri 60km/h rýchlosti tam hádže 6tku(automat). avšak neviem čo je to za značka a typ. spýtam sa ešte
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

f_fabregas4 napísal:kamarát mi pred pár ďnami spomínal akúsi mašinu s bi-turbom a tá už dáva závratné čísla- vysoký výkon a krútiaci moment pri veľmi nízkych otáčkach (čo si pamätám, tak okolo 1500 ot/min) a pri 60km/h rýchlosti tam hádže 6tku(automat). avšak neviem čo je to za značka a typ. spýtam sa ešte
Žeby moja Vectra 2.6 automat? Pri 60ke mám cca 1000 ot./min. a motor si pradie.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

f_fabregas4 spominal motor s BIturbom a tak pocul som nazory a ako sa ma jazdit s turbomotorom tak sa tak snazim aby to vydrzalo cim viac :wink:
a ten smajlo :D asi len preto ze som to daval vsade mal som nejak dobru naladu
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

benzin ma dobre otacky 3000-4500. pod 2500 s lahkou nohou a pod 2000 s velmi lahkou ;-)

treba to brat aj podla zataze. cim vyssi prevodovy stupen, tym vacsia zataz.
ked po stlaceni plynu auto vyrazi dopredu, znamena to ze zataz pre motor nie je velka, ked reaguje slabo tak pozor !

ustalena rychlost na rovine 80-ka 2000 otacok je OK
fabre
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Kontaktovať používateľa:

No tak včera na Hčku som bol 2x PP-SNV(ZIO) a späť (dokopy cca 130km) nie po diaľnici a vždy plne obsadený s priemerom niečo tesne pod 5l/100km (neviem presný údaj). žiadna eko jazda(mimo 75-95km/hod), mesto (45-55km/hod). ustálenou jazdou rýchlosťou 52km/hod po meste mi to vyplulo okamžitú 3,5 - 4,2l/100km 8) , mimo mesta to lietalo hore len do kopca a musel som v každej dedine brzdiť, lebo v každej jednej stáli policajti :shock: takže velice spokojný a aj tatko, keď čekol dlhodobu priemernú na BC :lol: akurát, že sa mi stalo toto http://img190.imageshack.us/img190/349/ ... 040705.jpg . keď som natankoval, neprepočítal sa dojazd :roll: a stále tam svieti 0km :(

PS: prosím, žiadne odsudzovanie. proste, keď sa chce, dá sa všetko :wink:
leilak1
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 27 Sep 2009, 15:10
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa leilak1 »

Tebe snaď omylom namontovali do astry najnovší motor 1,6Tdi od Volkswagenu .
V takejto zime taká spotreba? s plným autom? :lol:
To musí byť riadna blbosť sorry ale to nikdy neakceptujem.
By ma zaujímalo koľko prejdeš km na úplne plnú nádrž.
Salem sa zobudil a fotky už sú - fajn :-)
Astra 1,7cdti 130PS Opcom diagnostika, aktivácia palubného pc,
Mám momentálne HHO komplet na predaj.
http://www.leilak1.salem.sk/fotka.php?c ... 1254673239
fabre
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Kontaktovať používateľa:

:D no ja nvm, sám som gúľal očami. proste som sa nesnažil nejak ekonomicky, ale snažil som sa ísť ustálene a dole kopcom som využíval brzdenie motorom(keď sa dalo).

teraz pred 2ma dňami, PP- Levočská dolina, tam šantenie aj na parkovisku "drifty" po lade asi 5 min(dobre som sa vyšantil), dolina- LE a späť, LE- Svit, Svit- PP a do kopca som sa šantil a stále sme boli plný(400kg) a priemer 6l/100km. ovšem, v noci som už nikam nelietal a šiel tak akurát, a pravdupovediac, chcel som prišetriť kus benzínu. akonáhle som vyložil 3och, auto ožilo ako keby som tam fukol turbobenzin/diesel. :lol:

na Jčku PP-SL 5,4l/100km a 2ja v aute. kto šiel do lubovne, tak vie aké hnusné cesty tam sú. tak možno som dostal protekčne 2 motory od VW :lol: koľko km by som ti mohol povedať, ak by to auto bolo len moje a vyjazdil by som nádrž sám
Pežot
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Keď dám dole označenia modelu a všetky prebytočné písmenká, ušetrím niečo? :?
BMW 528i E39 - w.i.p.
Volvo V40 1,8i 5/02
BMW 745i V8 4/03 - ex
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

Ja mu verím, veď to nie je problém urobiť dobrú spotrebu na benzíne.
Na 2.6ke som mal minule 6.7 zo Smoleníc do BA a to som sa neflákal, predbiehal som a tak...
Na BMW 525i som mal BA-SMO-BA 6.2 a to je už iná strojovňa ten motor, aj auto je ťažké.
Všetko je to o vodičovi a jeho cite a o premávke.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
Miro Kohut
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 28 Feb 2008, 21:47
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa Miro Kohut »

Kajo napísal:Ja mu verím, veď to nie je problém urobiť dobrú spotrebu na benzíne.
Na 2.6ke som mal minule 6.7 zo Smoleníc do BA a to som sa neflákal, predbiehal som a tak...
Na BMW 525i som mal BA-SMO-BA 6.2 a to je už iná strojovňa ten motor, aj auto je ťažké.
Všetko je to o vodičovi a jeho cite a o premávke.
:up:
presne tak
opel omega B x20xev
fabre
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Kontaktovať používateľa:

pežot: aké písmenká? :D pozri, nvm či by sa ti to veľmi páčilo. keď napadol sneh a boli fujavice, mal som priemer na Jčku aj 10,3l/100km. v podstate v tom období to lietalo LEN ponad 9.

ináč, keĎ som videl, čo všetko robia ľudia pre aerodynamiku, tak je to až silno úsmevné. dali nám nosič pri kúpe Jčka a nosievame na tom lyže/boardy a po diaľnici je to niekedy(keď fúka) dosť o držku. motor nevládze, spotreba lieta kade tade a keĎ fúkne zboku tak až pláva auto.

ináč, kajko, paľec hore.
mamka do mňa hučí, že priemer tam je 8l/100km(auto využívané, dá sa povedať, len po meste a do práce). no len s tou jej jazdou možem byť rád, že LEN 8. ja nechápem, ako možem ísť 85 na 4ke pri 2,5k ot/min na spotrebe 4,5 a mama 8. to isté mi hovoril aj bratranec, že kým jazdia oni, tak im to vypluje max do 5l/100km a sesternica spraví na 1.9TDi 9l/100km.

takže zhrňme si to. je to vždy na dlhú diskusiu až polemiku. je to o vodičovi aj aute. na jednu stranu sa dajú lámať rekordy na nízkych hraniciach a stačí málo a už to lieta vysoko.
Napísať odpoveď

Návrat na "OPEL VŠEOBECNE"