mal som take pneu ze ked bolo poprsane nemohol som ist viac ako 110km/h aj na skoro rovnej ceste
Ake pneu?
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
- lubo22
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
- Auto: Nemám auto
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ake pneu?
lukasPB ty uz mas 200k odsoferovane? to je uz dost. ja mam 85k odsoferovane a z toho 84k na vectre a viem aky je rozdiel pneumatika a pneumatika..
mal som take pneu ze ked bolo poprsane nemohol som ist viac ako 110km/h aj na skoro rovnej ceste
pneu urobia toho dost
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex
Lukas, stále sa tváriš ako by si bol na ceste sám. Jasné, že keď máš hladké pneu tak sa dá aj na mokrej ceste jazdiť bezpečne povedzme 30km/h. Ak to budeš praktikovať na súkromnom pozemku nič proti tomu.
uvedom si, že na diaľnici medzi Sencom a Bratislavou je okolo teba 1000 áut. Ty máš svoj odstup tak, aby si zabrzdil - pretože vyhnúť v trojpruhovej premávke s betonovým zvodidlom vľavo a priekopou hneď vedľa čiary krajnice vpravo nemáš kam. Z tých 1000 vodičov občas niekto chtiac alebo nevediac že tam smrdí tvoje auto občas zabočí do pruhu pred tebou. O to viac ak si držíš svoj super bezpečný odstup. A vtedy tvoja opatrná jazda je k ničomu. Máš ho priamo pred nosom.
"Na nič neprídeme. Nech si každý jazdí na tom, čo chce, čo mu financie, svedomie a okolnosti dovoľujú" S týmto tiež nesúhlasím. Naposledy ma to stálo mesiac auto v opravovni, keď mladík na letných gumách neubrazdil na snehu a zobral mi pravú stranu zozadu. A to syn stál s autom na križovatke pri odbočení doľava. Takže sa nikto na nikoho necpal na 5 cm, chápeš už konečne o čom hovorím?
Občas napríklad pred výmenou si zájdem na cestičku ktorú mám kúsok od domu a vyskúšam si zabrzdiť od nejakej značky napr. z 50kmh a odkrokujem si dráhu. Je to dobré vedieť na akú diaľku si schopný zastaviť.
Vrele tiež odporúčam našetriť si a zaplatiť kurz na dráhe kúsok za slovenskými hranicami. (bohužiaľ ten na južnom slovensku nemožno odporúčať, je takmer k ničomu.) Na skúšobnej dráhe ktorá je tam zistíš ako tvoje auto sedí, keď v 60km/h musíš vybehnúť na kopček a za ním ťa čaká fontána s vodou a prekážka. Odľahčené auto s nefunkčnými tlmičmi a blbé pneu na vode a si jasný. Je to dobrá zábava nikomu tam nemôžeš ublížiť. Len lektor na začiatku kurzu žiada odmontovať anténky zo striech - vraj aby ste anténou neurobili drážku na drahom povrchu dráhy
ale keď sa mladé slečinky zľaknú vysvetlí že to bol žart.
Inak musím povedať že ABS a ESP na Vectre (snáď papierovo treťom najhoršom aute ktoré tam na dráhe bolo, za mnou už len staré mitsubishi a nejaký ford) fungovali veľmi dobre a na rozdiel od Lexusu a BMW M3 sme nikto s vectrou hodiny neurobili. Najlepšie na tom bola Toyota offroad 4x4 tá snaď žiadnu zatáčku bez hodín ani neurobila.
Prajem vám krásny zvyšok leta, dobré cesty a tisíce km bez poruchy a nehody.
uvedom si, že na diaľnici medzi Sencom a Bratislavou je okolo teba 1000 áut. Ty máš svoj odstup tak, aby si zabrzdil - pretože vyhnúť v trojpruhovej premávke s betonovým zvodidlom vľavo a priekopou hneď vedľa čiary krajnice vpravo nemáš kam. Z tých 1000 vodičov občas niekto chtiac alebo nevediac že tam smrdí tvoje auto občas zabočí do pruhu pred tebou. O to viac ak si držíš svoj super bezpečný odstup. A vtedy tvoja opatrná jazda je k ničomu. Máš ho priamo pred nosom.
"Na nič neprídeme. Nech si každý jazdí na tom, čo chce, čo mu financie, svedomie a okolnosti dovoľujú" S týmto tiež nesúhlasím. Naposledy ma to stálo mesiac auto v opravovni, keď mladík na letných gumách neubrazdil na snehu a zobral mi pravú stranu zozadu. A to syn stál s autom na križovatke pri odbočení doľava. Takže sa nikto na nikoho necpal na 5 cm, chápeš už konečne o čom hovorím?
Občas napríklad pred výmenou si zájdem na cestičku ktorú mám kúsok od domu a vyskúšam si zabrzdiť od nejakej značky napr. z 50kmh a odkrokujem si dráhu. Je to dobré vedieť na akú diaľku si schopný zastaviť.
Vrele tiež odporúčam našetriť si a zaplatiť kurz na dráhe kúsok za slovenskými hranicami. (bohužiaľ ten na južnom slovensku nemožno odporúčať, je takmer k ničomu.) Na skúšobnej dráhe ktorá je tam zistíš ako tvoje auto sedí, keď v 60km/h musíš vybehnúť na kopček a za ním ťa čaká fontána s vodou a prekážka. Odľahčené auto s nefunkčnými tlmičmi a blbé pneu na vode a si jasný. Je to dobrá zábava nikomu tam nemôžeš ublížiť. Len lektor na začiatku kurzu žiada odmontovať anténky zo striech - vraj aby ste anténou neurobili drážku na drahom povrchu dráhy
Inak musím povedať že ABS a ESP na Vectre (snáď papierovo treťom najhoršom aute ktoré tam na dráhe bolo, za mnou už len staré mitsubishi a nejaký ford) fungovali veľmi dobre a na rozdiel od Lexusu a BMW M3 sme nikto s vectrou hodiny neurobili. Najlepšie na tom bola Toyota offroad 4x4 tá snaď žiadnu zatáčku bez hodín ani neurobila.
Prajem vám krásny zvyšok leta, dobré cesty a tisíce km bez poruchy a nehody.
Sunman, pokial ma Lukas (mimo zasnezenej vozovky) 1,6mm profilu na pneu, pravda a pravo je na jeho strane.
ked sa nejaky zmrd zaradi pred Lukasa do jeho bezpecneho odstupu a nasledne bude silne brzdit, je mozne, ze Lukas do tohto zmrda napali.
nic to nemeni na tom, ze nehodovu situaciu vyvolal ten zmrd.
nie je v spolocenskom zaujme ochrana takychto zmrdov, ba naopak.
a stavim sa, ze ak niekto tvojho syna na cestach zabije, tak to bude nejaky taky zmrd, akeho sa ty zastavas
a ked takyto zmrd zabrzdi pred tvojim autom, tak ti nepomoze ani kurz, ani pneumatiky, ale jedine pan Boh a mozno nejaka ta kamerka
Sunman, podla toho gramaticky spravneho ale vecne uplne nepodstatneho, ktorym si na Lukasa reagoval, asi budes pravnik.
ked sa nejaky zmrd zaradi pred Lukasa do jeho bezpecneho odstupu a nasledne bude silne brzdit, je mozne, ze Lukas do tohto zmrda napali.
nic to nemeni na tom, ze nehodovu situaciu vyvolal ten zmrd.
nie je v spolocenskom zaujme ochrana takychto zmrdov, ba naopak.
a stavim sa, ze ak niekto tvojho syna na cestach zabije, tak to bude nejaky taky zmrd, akeho sa ty zastavas
a ked takyto zmrd zabrzdi pred tvojim autom, tak ti nepomoze ani kurz, ani pneumatiky, ale jedine pan Boh a mozno nejaka ta kamerka
Sunman, podla toho gramaticky spravneho ale vecne uplne nepodstatneho, ktorym si na Lukasa reagoval, asi budes pravnik.
alebo politik. ako som na nich mohol zabudnut ?
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Présne tááák. Každý, kto sa ťa opováži predbehnúť a zaradiť pred teba, či nedajboh, narušiť ti tvoju bezpečnú zónu, je zmrd a nezaslúži si dýchať tento náš spoločný vzduch. Že, Juraj? 
- Eisy
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 08 Nov 2012, 18:57
- Auto: Insignia
- Bydlisko alt: Zohor okr. MA
Pome do tankov .... 
- macil
- Admin

Budeme debatovať o pásoch? 
- miro285
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Máj 2014, 23:15
- Auto: Vectra B
macil, ale je rozdiel predbehnuť normálne, keď proste ideš pomalšie a niekto sa nechce za vliecť a je rozdiel predbehnuť, keď ideš normálne a nejaký debil ťa predbehne cez plnú čiaru, prípadne tak, že sa len tak tak nezrazí a protiidúcim autom
Inak, môj postreh ojazdené vs nové pneu, pri ojazdených som nadával na servo, s novými pneumatikami je rozdiel značný.
Inak, môj postreh ojazdené vs nové pneu, pri ojazdených som nadával na servo, s novými pneumatikami je rozdiel značný.
Opel Vectra B Caravan Sport 1.8 16V (X18XE)
- AReYco
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 10:56
- Auto: Vectra C
Miro nerieš to predbiehanie...to bola irónia dospelých 
- AReYco
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 10:56
- Auto: Vectra C
Chalan z VW klubu sa sťažuje, že má nové gumy a najazdené iba 5000km 
....ale to, že má odklony a gumy natiahnuté na disku ako primeros na černochovi, to do úvahy asi nebral
Nuž, asi to budu na <> gumy, keď vydržali len tak málo

....ale to, že má odklony a gumy natiahnuté na disku ako primeros na černochovi, to do úvahy asi nebral
Nuž, asi to budu na <> gumy, keď vydržali len tak málo

-
Komo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
- Auto: Astra H
- Bydlisko alt: Komjatna
Jasneee, z vnutra "nevidno" este 2 sezony da 
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
- DIAMONDS
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Apr 2014, 07:05
- Auto: Zafira A
- Bydlisko alt: báb
uvažujem nad kupou protektorovanych pneumatik moj otec jazdi iba na protektoroch nie koli cene tvrdi že večšina nemcou jazdi na protektoroch koli životnemu prostrediu mna však zaujima mate niekto skusenosti s protektorovanou gumou kolko vydrži km pri mojej jazde 60-140km/h a denne 100-150km
jedna sa o protektory celoročne čiže obojživelniky nakolko otec jazdi malo gumy trpia skor preležaninamy ako jazdou tak nemam moožnost porovnania dočital som sa hrozostrašne veci o tom ako sa protektor odliepa od pneumatiky prebrzdenia a podobne.tak by som bol rad za nejake nazory
jedna sa o protektory celoročne čiže obojživelniky nakolko otec jazdi malo gumy trpia skor preležaninamy ako jazdou tak nemam moožnost porovnania dočital som sa hrozostrašne veci o tom ako sa protektor odliepa od pneumatiky prebrzdenia a podobne.tak by som bol rad za nejake nazory
OPEL Zafira 2.0dti 07/2002 vin:W0L0TGF7522206120 op-com diagnostic
- macil
- Admin

To je nezmysel. Protektory majú nejasnú históriu. Ich použitie by som odporúčal maximálne pri mestských rýchlostiach. Rovnako nezmyslom sú na osobnom aute celoročné pneumatiky, s nejasne definovateľnými jazdnými vlastnosťami.DIAMONDS napísal:...že večšina nemcou jazdi na protektoroch ...
-
Komo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
- Auto: Astra H
- Bydlisko alt: Komjatna
Protektory utcite nie.
Takisto, celorocne gumy maximalne tak do mesta kde je jasne ze cez zimu to bude nasolene a v lete nebudes velmi zrychlovat a brzdit.
Takisto, celorocne gumy maximalne tak do mesta kde je jasne ze cez zimu to bude nasolene a v lete nebudes velmi zrychlovat a brzdit.
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
v severnej polovici Nemecka sne videli akurat tak na vlastivede, alebo na dovolenke v Rakusku. tipicka zimne pocasie je 8 stupnov a mrholenie.macil napísal:To je nezmysel. Protektory majú nejasnú históriu. Ich použitie by som odporúčal maximálne pri mestských rýchlostiach. Rovnako nezmyslom sú na osobnom aute celoročné pneumatiky, s nejasne definovateľnými jazdnými vlastnosťami.DIAMONDS napísal:...že večšina nemcou jazdi na protektoroch ...
preto jazdia na letnych pneu.
ja pouzivam najnovsie celorocne zimne pneu, aj som ich s tymto umyslom kupoval. jazdne vlastnosti su jasne definovane a tiez aj viac nez dostatocne, pokial teda nechces prejst 180-kou cez Vernarsky priesmyk
- macil
- Admin

To bude isto nejaká novinka. Si si to dal patentovať?jal napísal:...ja pouzivam najnovsie celorocne zimne pneu, ...
- macil
- Admin

Dal na výber, tak som si vybral. Ale vieme, že Juraj si žije svoj vlastný život. 
- lubo22
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
- Auto: Nemám auto
tak isto ako juraj pouzivam aj ja. dokonca aj dva roky dozadu na vectre som tak pouzival. na jar som prezuval na zimne a na zimu som prezul na zimnemacil napísal:To bude isto nejaká novinka. Si si to dal patentovať?jal napísal:...ja pouzivam najnovsie celorocne zimne pneu, ...
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex