Opel zaujímavosti
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Re: Opel zaujímavosti
Dnes je to už iba predsudok.
Svet sa zmenil, aj keď je to pre niekoho ťažké akceptovať
Svet sa zmenil, aj keď je to pre niekoho ťažké akceptovať
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
-
peteri.numelin
veru zmenil. preto radsej mat doma vynimocnu starsinu ako unifikovany bezpohlavny, ale najnovsi spotrebny tovar 
- dulo
- Moderátor

- Dátum registrácie: 20 Jún 2007, 10:46
- Auto: Vectra B
tento názor mám preto, lebo mňa osobne nové autá nezaujímajú s pohľadu zákazníka. Viem, že nové si jednoducho nekúpim
VeBe X18XE Caravan Sport
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

Všetko sa spája, kooperuje sa krížom krážom.
Kedysi to tak nebolo, Opel si veľa vecí robil sám.
Ale dnes je v podstate úplne jedno, čo si kúpiš, dostaneš uni veci.
Marcel, kamoš, si kúpil 2 ročného Scénica. Elektrika Bosch a prevodovka Getrag, motor rovnaký ak v Mercedese Citan či Lade, Dacii...
Aj nejaká Kia bude mať Delphi alebo Bosch el., prevodovku ZF alebo Getrag alebo Aisin.
O čom je teraz ten svet značiek?
Je veľmi ťažké budovať skupinu fanatikov, ktorí milujú jednu značku, keď to isté auto kúpiš ako Chevrolet, Peugeot alebo Opel.
Áno, je to fajn, že máme radi Ople, ja som si aj preto kúpil Vivaro namiesto Trafica, lebo s Renaulťákmi nemám žiadne vzťahy. Teda, aby ste ma pustili na zraz
Ale treba to brať s rezervou alebo, ak chceš mať čo najviac auto pôvodnej značky, kúpiť niečo staršie.
Ešte k tým fanatikom, neviem, ako je to možné, ale najsilnejšiu základňu fanatikov má BMW.
Možno je to tým, že moc nekooperujú s inými značkami, kedysi s Oplom a teraz len s Peugeotom myslím.
Ale je to fakticky zvláštne, akí sú tí chlapci na svoje autá hrdí, to keby sa podarilo nám, Oplákom.
Príklad, prišiel som medzi nich na Peugeote, skoro sa so mnou ani nebavili, pritom sú to kamoši. Že to na čom si preboha prišiel?
Pritom mnoho z nich jazdia na starinách, ktoré sa nedajú predať ani za to, čo som ja dal len za brzdové kotúče.
Ale to sebavedomie zo značky je neuveriteľné, to som inde nezažil...
Oni sú schopní napríklad ofrflať nové Audi a vychváliť svoju šunku E46 do nebies, pritom reálne tá šunka je horšia snáď vo všetkom, než to audi.
Je to samozrejme dokonalá strata súdnosti, ale ako je to možné? Prečo?
Keby sa Oplu podarilo vybudovať takúto základňu fanúšikov, asi by mal pred sebou peknú budúcnosť.
Kedysi to tak nebolo, Opel si veľa vecí robil sám.
Ale dnes je v podstate úplne jedno, čo si kúpiš, dostaneš uni veci.
Marcel, kamoš, si kúpil 2 ročného Scénica. Elektrika Bosch a prevodovka Getrag, motor rovnaký ak v Mercedese Citan či Lade, Dacii...
Aj nejaká Kia bude mať Delphi alebo Bosch el., prevodovku ZF alebo Getrag alebo Aisin.
O čom je teraz ten svet značiek?
Je veľmi ťažké budovať skupinu fanatikov, ktorí milujú jednu značku, keď to isté auto kúpiš ako Chevrolet, Peugeot alebo Opel.
Áno, je to fajn, že máme radi Ople, ja som si aj preto kúpil Vivaro namiesto Trafica, lebo s Renaulťákmi nemám žiadne vzťahy. Teda, aby ste ma pustili na zraz
Ale treba to brať s rezervou alebo, ak chceš mať čo najviac auto pôvodnej značky, kúpiť niečo staršie.
Ešte k tým fanatikom, neviem, ako je to možné, ale najsilnejšiu základňu fanatikov má BMW.
Možno je to tým, že moc nekooperujú s inými značkami, kedysi s Oplom a teraz len s Peugeotom myslím.
Ale je to fakticky zvláštne, akí sú tí chlapci na svoje autá hrdí, to keby sa podarilo nám, Oplákom.
Príklad, prišiel som medzi nich na Peugeote, skoro sa so mnou ani nebavili, pritom sú to kamoši. Že to na čom si preboha prišiel?
Pritom mnoho z nich jazdia na starinách, ktoré sa nedajú predať ani za to, čo som ja dal len za brzdové kotúče.
Ale to sebavedomie zo značky je neuveriteľné, to som inde nezažil...
Oni sú schopní napríklad ofrflať nové Audi a vychváliť svoju šunku E46 do nebies, pritom reálne tá šunka je horšia snáď vo všetkom, než to audi.
Je to samozrejme dokonalá strata súdnosti, ale ako je to možné? Prečo?
Keby sa Oplu podarilo vybudovať takúto základňu fanúšikov, asi by mal pred sebou peknú budúcnosť.
- tomas.guru
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Mar 2012, 21:03
- Auto: Vectra C
nikdy som sa na BMW nevozil, ale ja sa stých chlapcov v bavorákoch tak trochu smejem. neviem, nechápem, nejde mi to do hlavy. prečo si všetci mladí kupujú za svoje prvé výplaty vobec tie BMWéčka. je to jedno že je to celé hrdzavé, motor klepe, že to vyzerá otrasne, že je to proste šrot, hlavne že to má na kapote BMW! lebo to má každý, musím to mať aj ja a myslia si aký su machri, že načom to jazdia. a toto vidím na každom rohu.. neberiem to ako nejaký fanúšikovský počin, skor ako módu mladých čo sa potrebujú predvádzať, povečeroch postávať na pumpách a drať gumy. nemám nič proti ak vidím takéto auto v peknom stave, auto na ktorom vidieť lásku majiteľa k nemu. ale v drvivej večšine týchto chalanov vidím v ich dobúchaných rozpadajúcich sa béemwé.
Vectra C GTS 3.2 V6 1/2005
- kimino
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 29 Dec 2008, 15:47
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
http://auto.idnes.cz/aliance-gm-a-psa-o ... tomoto_vok" onclick="window.open(this.href);return false;

Tomas.guru - jj fanúšik to má v špičkovom stave, no tí machri v žalostnom, čo by ani na ceste nemalo byť
posratý francúz, ešte posratejšie daewoo, ale chvalabohu zachraňuje to nemecká kvalita - OpelKajo napísal:... to isté auto kúpiš ako Chevrolet, Peugeot alebo Opel
Tomas.guru - jj fanúšik to má v špičkovom stave, no tí machri v žalostnom, čo by ani na ceste nemalo byť
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

Bude ešte sranda kimino.
To, čo sa pustí von pre verejnosť je jedna vec, ale v pozadí môže byť všetko inak.
A často aj je.
Na oko sa firmy tvária ako konkurenti ba až nepriatelia a pritom používajú rovnaké platformy, technológie a roky spolupracujú.
Čítal som vyjadrenie Mercedesa, kde tvrdia, ako je Citan iný než Kangoo, ako je to zušľachtené a pritom je to to isté.
Napríklad Renault a GM spolupracujú už desaťročia.
Vo svojom Cliu z roku 1996 som mal vstrekovanie benzínu z nejakého Opla, všetko malo GM, aj snímač atmosférického tlaku.
Pre automobilky je výhodné spolupracovať.
Alebo Ford KA, to je už úplné šialenstvo, prepojenie tohto auta na iné modely automobiliek.
Ja to vidím napr. keď objednávam diely, dám si "použité vo vozidlách" a potom len čumím.
Pritom sa jedná o súčiastku, na ktorú by každý povedal, veď to je špeciálne pre tento model.
To, čo sa pustí von pre verejnosť je jedna vec, ale v pozadí môže byť všetko inak.
A často aj je.
Na oko sa firmy tvária ako konkurenti ba až nepriatelia a pritom používajú rovnaké platformy, technológie a roky spolupracujú.
Čítal som vyjadrenie Mercedesa, kde tvrdia, ako je Citan iný než Kangoo, ako je to zušľachtené a pritom je to to isté.
Napríklad Renault a GM spolupracujú už desaťročia.
Vo svojom Cliu z roku 1996 som mal vstrekovanie benzínu z nejakého Opla, všetko malo GM, aj snímač atmosférického tlaku.
Pre automobilky je výhodné spolupracovať.
Alebo Ford KA, to je už úplné šialenstvo, prepojenie tohto auta na iné modely automobiliek.
Ja to vidím napr. keď objednávam diely, dám si "použité vo vozidlách" a potom len čumím.
Pritom sa jedná o súčiastku, na ktorú by každý povedal, veď to je špeciálne pre tento model.
- kimino
- Strieborný užívateľ

Kajo ja som to tu dal skôr kvôli vám, mne to je v podstate fuk, čo sa tam deje. Ale možno na tom čosi bude lebo v novej Zafire vidím strašne veľa vecí ako v C4 picasse resp. 5008. S 5008 majú dosť podobný tvar.
Len mne príde vtipné, keď sa niekto bije do hrude, že má nemeckého Opla.
Len mne príde vtipné, keď sa niekto bije do hrude, že má nemeckého Opla.
- dulo
- Moderátor

Kimino, tiež na to pozeráš z iného uhla, ako napr. ja. To napr. je tam veľmi dôležité, pretože ja mám, dá sa povedať, ešte pôvodného Opla, dokonca posledný typ s klasickou konštrukciou.
Tie Ople, čiže zadokolky sú, teda boli podľa môjho osobného názoru výborné autá.
Nebijem sa do pŕs, že mám Opla, ale Omegu
Tie Ople, čiže zadokolky sú, teda boli podľa môjho osobného názoru výborné autá.
Nebijem sa do pŕs, že mám Opla, ale Omegu
VeBe X18XE Caravan Sport
- bukelo
- Moderátor

- Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
- Auto: Iná značka
ej dze ... 
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Príliš to prežívate. Džad, jak džad. 
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

Áno, Omegy sú dobré autá.
Na tých autách je vidno, že ešte sa takmer na ničom nešetrilo.
Omega A-čko je lepším príkladom ako B-čko, tie spínače na prístrojovke napr., to sú seriózne spínače. Také, aké mám ja na T4ke.
Žiadne gumené srandy.
Facelift Omega je navyše veľmi dôkladne vytlmená z výroby.
Ale kvôli objektivite spomeniem aj veci, kde súdruhovia urobili chybu. Myslím, že po 5. Omegách a 500.000 km v nich, môžem.
A: slabý motorček stieračov, zlé uchytenie diferáku, korózia, zle vyriešená spojka (C20NE lanko), zle vyriešené vetranie
B V6: nekvalitné veká ventilov, zle dimenzované rozvody, poddimenzovaný chladič oleja, korózia, odpadávajúca izolácia výfuku, poddimenzovaná predná náprava, slabé brzdy, zle vyriešené vetranie
Na tých autách je vidno, že ešte sa takmer na ničom nešetrilo.
Omega A-čko je lepším príkladom ako B-čko, tie spínače na prístrojovke napr., to sú seriózne spínače. Také, aké mám ja na T4ke.
Žiadne gumené srandy.
Facelift Omega je navyše veľmi dôkladne vytlmená z výroby.
Ale kvôli objektivite spomeniem aj veci, kde súdruhovia urobili chybu. Myslím, že po 5. Omegách a 500.000 km v nich, môžem.
A: slabý motorček stieračov, zlé uchytenie diferáku, korózia, zle vyriešená spojka (C20NE lanko), zle vyriešené vetranie
B V6: nekvalitné veká ventilov, zle dimenzované rozvody, poddimenzovaný chladič oleja, korózia, odpadávajúca izolácia výfuku, poddimenzovaná predná náprava, slabé brzdy, zle vyriešené vetranie
- macil
- Admin

Ak chceš spínače, na ktorých sa nešetrilo, kúp si Logana.
- kimino
- Strieborný užívateľ

Asi tak, Dulo nefandi si, na teba som nenarážal, ani konkrétne na nikoho z vás.macil napísal:Príliš to prežívate. Džad, jak džad.
- Miro Kohut
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Feb 2008, 21:47
- macil
- Admin

Sú minimálne rovnako, ak nie mohutnejšie ako v Áčku. Spínače je to posledné, čo sa na tom aute pokazí. 
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

Vo Vectre B a Omege B odchádzajú žiarovky + mechanizmus, aretácia a pod.
A ten divný pocit pri stlačení.
Bez kontrolky človek nevie, či je to zapnuté alebo vypnuté a tá keď sa vypáli...
Mne sa ohromne páčia spínače na Omege A, tá LED-ka nezničiteľná, ľahko sa nájdu aj hmatom, je na nich vidno, že sú preklopené...
Lepšie spínače v aute som nezažil.
Bohužiaľ, doba nepraje takýmto riešeniam.
Dúfam, že raz niekto ešte vyrobí PORIADNE auto pre normálneho chlapa a dúfam, že to bude Opel a ja dám tú správu sem.
Lebo tieto LCD blbosti, dotykovky, asistenti - to sú všetko strašné kraviny.
Už sa to nedá akceptovať, minule som jazdil s Hyundai i30 a úplne ma to auto zhnusilo tým konceptom detskej hračky alebo čo to je za strašný trend, úplne zlé, cítil som sa divne, už chýbala len pesnička live in plastic is fantastic. Tak som bol rád, keď som presadol do T4.
Evka sa mi diví, že čo na tej T4ke vidím, to nie je sentiment, ale to je túžba po funkcii, po praktickosti, nechcem tráviť životný čas riešením toho, kde je to tlačítko, na čo je to tlačítko, ako sa dostanem do menu, ako stlmím prístrojovku, kde sa dolieva do ostrekovača...
Prezradím Vám, po čo túžim:
Túžim zavrieť mriežky ventilácie bez toho, aby som ich rozladil.
Chcem počuť cvaknutie spínača a vidieť ho preklopený.
Chcem klasické ručičky na tachometri a otáčkomery a chcem, aby sa prístrojovka dala rýchlo a ľahko sltmiť.
Chcem tlačítka na rádiu nájsť podľa hmatu aj v noci.
Chcem ovládanie okien predných a zadných ďalej od seba, aby som naslepo nerobil chyby.
Chcem číre čelné sklo.
Chcem pedále dostatočne ďaleko od seba.
Chcem tuhé riadenie.
Chcem jednoduchú výmenu žiaroviek, sviečok, oleja, filtra atď.
Nechcem tyčku, ktorá drží kapotu.
Chcem kapotu s dostatočne veľkým uhlom otvorenia.
Nechcem preposilované brzdy, ktoré pri záťaži vädnú a nakoniec vyžadujú obrovskú silu na pedál.
Chcem nádržku na ostrekovač, ktorú môžem čistiť, odsať, proste dosažiteľnú.
Nechcem lakované nárazníky.
Chcem dvere s veľkým uhlom otvárania a aspoň so 4 aretáciami.
Chcem veľké späťáky.
Je toho viac ešte.
Nechcem auto, ktoré sa riadi ako keby som hral playstation.
Chcem počuť motor.
Okrem ABS nechcem žiadnych asistentov čohokoľvek.
A ten divný pocit pri stlačení.
Bez kontrolky človek nevie, či je to zapnuté alebo vypnuté a tá keď sa vypáli...
Mne sa ohromne páčia spínače na Omege A, tá LED-ka nezničiteľná, ľahko sa nájdu aj hmatom, je na nich vidno, že sú preklopené...
Lepšie spínače v aute som nezažil.
Bohužiaľ, doba nepraje takýmto riešeniam.
Dúfam, že raz niekto ešte vyrobí PORIADNE auto pre normálneho chlapa a dúfam, že to bude Opel a ja dám tú správu sem.
Lebo tieto LCD blbosti, dotykovky, asistenti - to sú všetko strašné kraviny.
Už sa to nedá akceptovať, minule som jazdil s Hyundai i30 a úplne ma to auto zhnusilo tým konceptom detskej hračky alebo čo to je za strašný trend, úplne zlé, cítil som sa divne, už chýbala len pesnička live in plastic is fantastic. Tak som bol rád, keď som presadol do T4.
Evka sa mi diví, že čo na tej T4ke vidím, to nie je sentiment, ale to je túžba po funkcii, po praktickosti, nechcem tráviť životný čas riešením toho, kde je to tlačítko, na čo je to tlačítko, ako sa dostanem do menu, ako stlmím prístrojovku, kde sa dolieva do ostrekovača...
Prezradím Vám, po čo túžim:
Túžim zavrieť mriežky ventilácie bez toho, aby som ich rozladil.
Chcem počuť cvaknutie spínača a vidieť ho preklopený.
Chcem klasické ručičky na tachometri a otáčkomery a chcem, aby sa prístrojovka dala rýchlo a ľahko sltmiť.
Chcem tlačítka na rádiu nájsť podľa hmatu aj v noci.
Chcem ovládanie okien predných a zadných ďalej od seba, aby som naslepo nerobil chyby.
Chcem číre čelné sklo.
Chcem pedále dostatočne ďaleko od seba.
Chcem tuhé riadenie.
Chcem jednoduchú výmenu žiaroviek, sviečok, oleja, filtra atď.
Nechcem tyčku, ktorá drží kapotu.
Chcem kapotu s dostatočne veľkým uhlom otvorenia.
Nechcem preposilované brzdy, ktoré pri záťaži vädnú a nakoniec vyžadujú obrovskú silu na pedál.
Chcem nádržku na ostrekovač, ktorú môžem čistiť, odsať, proste dosažiteľnú.
Nechcem lakované nárazníky.
Chcem dvere s veľkým uhlom otvárania a aspoň so 4 aretáciami.
Chcem veľké späťáky.
Je toho viac ešte.
Nechcem auto, ktoré sa riadi ako keby som hral playstation.
Chcem počuť motor.
Okrem ABS nechcem žiadnych asistentov čohokoľvek.
- dulo
- Moderátor

Presne preto sa mi tak A-čko zapačílo.
Skvelý a jednoduchý motor, asi všetko na neho stojí max 5 eur.
Skvelý, pri tom stále pomerne jednoduchý podvozok, samosvor!
Jednoduchá elektronika: ABS, el. predné okná, zrkadlá, el. strešné okno. Žiadne iné blbosti
Jednoduchý a funkčný, priestranný a komfortný interiér, kvalitné plasty, nič tam nebúcha, nevrzga, neškrípe.
VeBe X18XE Caravan Sport