AKE ADITIVA DO NAFTY???

Všetko, čo nebolo možné zaradiť inde.

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra

dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 03 Aug 2010, 19:13
Auto: Nemám auto

Príspevok od používateľa dikard »

Spohrelt: no provakacne a preco?? no nad tym som sa nerozmyslal takto hmmm

fakt kebyze to preslo cez filter a nasledne islo do cerpadla no tak asi by som uz nejazdil a otazocka:

akym zazracnym sposobom by mi stichol motor, to ze by isiel by som este pripisal lepsej "priechodnosti" cez filter no je to otazka na zamyslenie

nechel som vobec robit reklamu, no odskusal som dve aditiva STP a SUPER ADITIV ZIMNY-LETNY no spokojnejsi som bol viac s druhym a najspokojnesi ked som ich lial obe :D
plus plus korea :D
mariaan1
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 30 Máj 2010, 10:52
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa mariaan1 »

prepačte že sa pytam ale aditiva sa davaju preto aby bola nafta lepšia? ved niekto tu piše že mu po pridani bordel z nadrže zaniesol cely filter, ak potom uvolnuje bordel ,nepoškodi to motor?a prečo to potom nepridavaju priamo pri vyrobe paliv?
je to drahe?mam to davat alebo nie ?
nemohly by ste sa dohodnut? :?:
Používateľov profilový obrázok
Spohrelt
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 28 Sep 2008, 19:58
Auto: Vectra C

Príspevok od používateľa Spohrelt »

To Dikard - vobec to neber, ze by som nejako do teba rypal, ja tiez davam aditiva uz asi 2,5 roka, nejaky markantny rozdiel sice nepozorujem, ale tak ked to nepomoze, tak hadam neublizi ... :D
Opel Vectra GTS, 1.9 CDTi, Z 19 DT, / 2005 /
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

pre Spohrelt:
no ja som tiez spociatku necitil rozdiel ale zakazdym tankovanim a pridanim aditiv som citil malinkatu zmenu..... s tym ze to neublizi suhlasim ale urcite to neco pomoze to mi ver
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

mariaan1 : skus si precitat spätne prispevky a nazor na toto si musi urobit kazdy sam ja ti poviem ze ano je to dobre a ano predrazuje to v mojom pripade naftu ale ked uz nic tak aspon mam dobry pocit ze som neco urobil pre auto a aspon som trosku zlepsil tu naftu co je na benzinkach

ked mas dost penazi tak tankuj vylepsenu naftu ako power shell, evo diesel atd. a daj k tomu plus aditiva a budes s toho mat stihacku :lol:
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubo22 »

dikard napísal:
ked mas dost penazi tak tankuj vylepsenu naftu ako power shell, evo diesel atd. a daj k tomu plus aditiva a budes s toho mat stihacku :lol:
ja to tak robim aspon raz do mesiaca za 50€ power shell :D + VIF a stihacka to neni len dobry pocit a kde je pravda kto vie. :D
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Spohrelt
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 28 Sep 2008, 19:58
Auto: Vectra C

Príspevok od používateľa Spohrelt »

V nejakom clanku som cital, bol v Cechach urobeny nejaky prieskum, aky je rozdiel v kvalite nafty, medzi klasickou a tzv. premiovou na Ceskom trhu a premiove nafty nemali nejake markantne lepsie vysledky ako nafta klasicka, rozdiel medzi tymito druhmi nafty bol, ale na trhu Nemeckom.
Opel Vectra GTS, 1.9 CDTi, Z 19 DT, / 2005 /
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Spohrelt: zase ty "NEMCI" jaj oni snad maju vsetko lepsie ako zvysok sveta :D
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

asi tak ten test som cital aj ja :D ja davam premiovu naftu len pre dobry pocit ze to autu pomoze :D
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Had21
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 22 Jún 2011, 10:33

Príspevok od používateľa Had21 »

Prihodím dačo k zaprášenej téme :lol: :

Všetci vychvaľujú VIF, tak som bol zvedavý, čo je to za zázrak... a naozaj to zázrak je!. Ak nie zázrak, tak minimálne super vec. V novom aute sa rozdiel nezistí, ale v mojej Corse to už poznať je. Minulý týždeň začal byť problém ráno naštartovať. Na druhým tretí, traz dokonca šiesty pokus! Teraz som dal Shell naftu a VIF letný a štartuje na prvý raz ako kedysi. Ďalší bonus: Asi pol roka dozadu, keď som po naštartovaní kukol dozadu - kúúúúúdol dymu ako z tanku! Teraz nič (skoro nič).
Záver: VIF môžem len a len doporučiť, pre vybehané motory so slabou kompresiou (zodratými piestnymi krúžkami) je to dar z neba! \:D/
Opel Corsa C 1.3CDTi, Star Silver, od 6.11.03
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

musim ti povedat ze ja ho davam odkedy mam hadam astru a je to fakt super vec a ver ze tych par koruniek co obetujes sa ti vrati na zivotnosti ale nezabudaj aj vymienat paliv. filter to je tiez zakladom dobreho startu nech sa ti dari :wink:
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

ja odjakziva davam VIF a necitim nic len mam dobry pocit asi preto ze som bez toho asi nejazdil. ved mi to vydrzi rok a za tu cenu za kolko som ho kupil nieje o com :D , stoji tolko kolko 5L nafty no nie? :D
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

no ved na 1ml 1liter nafty co som asi nikdy nemeral presne, a ako hvoris ide aj o ten dobry pocit... Ale myslim si ze keby teraz nepouzijem vifko tak to asi aj pocitim a astricka by sa na mna asi skaredo pozerala :)
EsTo
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 31 Júl 2007, 13:56
Auto: Omega B
Bydlisko alt: Brno
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa EsTo »

V rodine sme mali astru 10 rokov, tankovalo sa do nej všetko možné, Slovnaft, Shell, družstevná nafta, nafta z ukrajiny, topný olej z Poľska, bionafta v Taliansku a tomu motoru nič nebolo. Pri predaji malo najazdených 253 000km, mal pôvodné žhaviče od výroby a to auto jazdilo prevažne len mesto+ 3x cesta do Talianska.
Motor chytal okamžite, jediné čo bolo pravidelne menené bol palivový filter.
Takže bohužiaľ mňa žiadne aditíva nepresvedčia :? Možno sa to oplatí do nových motorov na udržanie dobrej kondície ale inak je to podľa mňa blbosť a ako tu už niekto na fóre písal, odchádzajú potom gumičky na čerpadle alebo na vstrekoch....neviem presne 8)
Opel Omega B+ 2001 2.6V6 Sport 132kW Y26SE LPG
Opel Astra F 1995 1.7TD Isuzu 60kW -ex
Opel Calibra A 1992 2.0i Turbo 4x4 150kW C20LET - na jar na predaj
Opel Sintra 1999 2.2 DTi 85kW X22DTH
Junge Hase auf vier Rädern....Nehovor hopla, pokým nemáš Opla :D
Miro Kohut
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 28 Feb 2008, 21:47

Príspevok od používateľa Miro Kohut »

Esto- suhlasim,nechcel som im tu kazit radost :D
opel omega B x20xev
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

ake kazenie radosti ved co opel to original to je hadam o kazdom aute pravda az na vynimky..... videl som ne jednu astru, vectru, zafiru a mali najazdenych xy km a motor im isiel ako hodinky startoval na brnk a predsa dosli k 200 000km a odislo im cerpadlo z nicoho nic len uz rano nenastartoval, aditiva nepouzival dalsie pouzivalo aditiva a ma 280tis km a stale motor bezi ale uz mal vymenu hydrostelov(a to je fakt pedant na vsetko), ja ju mam asi od 125tis teraz ma 204tis a uz mam vymenene vahadka a 2ks hydrosteli a pouzivam aditiva, starty nemam zle ale videl som aj lepsie :lol: , dalsie jazdili na hoci co ako pise Esto a nic im neni ale aj take co muselo ist na vymenu motora ako hovorim co auto co vodic to unikat :lol: nezavisle od davania aditiv je len vravim ze mal som chybu na cerpadle konkretne P1660 a a teraz uz nieje a neobajvila sa po dlhom case vobec tak preto vychvalujem vifko.
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

Tak, teraz asi nepoteším pár ľudí.
Ale máme tu TEC2000 aditív do nafty (čistili sme vstreky Peugeota 407 a trochu ostalo) a VIF aditív do nafty (to používam ja priebežne do VW).
Nalial som z oboch do pohárikov.
Rovnaká farba.
Rovnaká charakteristická vôňa!
Rovnako boli husté po vytiahnutí z mrazničky.
A rovnako rozpúšťajú mastnotu.

Tak ja neviem, čo mám teraz robiť s výsledkami tohto testu.
Som ochotný ho zopáknuť pred komisiou. :)
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
mariaan1
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 30 Máj 2010, 10:52

Príspevok od používateľa mariaan1 »

Prečo ma strašite?
Teraz som kupil vif na zimu že ked už netankujem lepšiu naftu tak nech do nej niečo pridam nech lepšie štartuje.
No a čo teraz? :D :D
vectra C sedan 2,2dti 92kw,125koni 8/2004
dikard
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

zaujimave tu vonu chapem mal som moznost mat oba tieto produkty a ako povedat fetnut si z nich pri pozivani, ale aby mali rovnaku konzistenciu to sa mi verit nechce, podla toho nezavisleho testu co koluje na nete uz nejaky ten cas tak vifko vyhralo v takmer vsetkych smeroch i ked je mozne ze test mohol byt nejako zmanipulovany to vie iba ten co to robil :lol:

rozoberal niekto paliv. sustavu po co ja viem 1-5 rocnom pouzivani vifka??? ja by som ju aj rozobral ale fakt sa mi to nechce :D
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

To VIFko spôsobí stíšenie behu motora pumpa-dýza.
Normálne som VW naštartoval, počas voľnobehu som nalial 1 dcl VIF do 100 l nafty a ochvíľu ten motor nerachotil tak veľmi.

U common railu sme skúšali ten TEC, ale CR je aj tak dosť tichý a nespozorovali sme rozdiel.

Môj názor - VIF aditívum a TEC2000 majú veľmi podobné, ak nie rovnaké, zloženie.
Tiež je jasné, že to funguje, keďže skoro každá pumpa ponúka obyčajný dízel a špeciálny aditívovaný dízel.
Ten sa vyznačuje vyšším cetanovým číslom a väčším množstvom detergentov (i keď aj samotná nafta je rozpúšťadlo).

Počkám, kým sa vyjadrí TEO, spomínal niečo o nadmernej dymivosti po podaní aditív, to by ma zaujímalo.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
Napísať odpoveď

Návrat na "OPEL VŠEOBECNE"