Ak sa tá chl. zmes dostáva do spaľovacieho priestoru, aj to môže byť dôvodom problémov, ktoré popisuješ vyššie.bukelo napísal:A k tej miznucej vode....to mi mizne stale..dolievam tak pol litra na 500 km....nasiel som si od stopliku kde sa dolieva olej biele flaky..zrejme od vody...takze mi to kdesi prepusta...a to je uz problem...ale to je ina tema..
Čistenie klapky a EGR na X10XE (eventuálne X12XE)
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
- bukelo
- Moderátor

- Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
- Auto: Iná značka
ale ta zmes sa mi straca uz cca par mesiacov, a ten dym som si vsimol len dnes...a to je uz co povedat ked vidis v spataku bielych duchov(dym) ako ta dohanaju...to by som si vsimol uz davnejsie...ale nehadam sa..moze byt, budem kontrolovat priebezne stav vody v nadrzke...5litrov destilky je uz v kufri ...(pre pripad)
-
MIRO LONDON
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 21 Nov 2008, 18:49
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- bukelo
- Moderátor

tak dnesne zistenie: dymim, len ked sa zohreje motor na 90°C, kym bol studeny, po pridani plynu nedymilo nic...pri zohriartom, ako pridam plyn, tak to dymi ako v zime...ze by to bola len voda vo vyfukovom potrubi ktora ak natiekla pri cisteni EGRrka?...vysvetlenie by som na to mal: potrubie je studene, vodu len vypluva, motor sa zohreje, vyfuk tiez, a tam sa potom v nou uz odparuje, a ide von para....hm, uvidim, ci to v dohladnej dobe prestane...
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Mal som na mysli problém s otáčkami. To dymenie môže byť spôsobené, ako píšeš, chl. zmesou vo výfukovom potrubí. Ak si tam mal nemrzku, nie len vodu, tak tá sa neodparuje, ale vypaľuje a pri tom značne dymí.bukelo napísal:ale ta zmes sa mi straca uz cca par mesiacov, a ten dym som si vsimol len dnes...a to je uz co povedat ked vidis v spataku bielych duchov(dym) ako ta dohanaju...to by som si vsimol uz davnejsie...ale nehadam sa..moze byt, budem kontrolovat priebezne stav vody v nadrzke...5litrov destilky je uz v kufri ...(pre pripad)
- bukelo
- Moderátor

prirodzene = dlhodoby unik chladiacej zmesy, ktori sa nijak inak neprejavuje, len ze mam cisty stoplik od nadrzky chladica, ktory kazde 2 tyzdne utriem rukou pri odkrucani a dolievani vodou
...
toto budem riesit ak uz neprejdem ani 80 km na nadrzku..zatial to idem skumat co tomu bude...
a este mam dnes dalsi maly "problemik", s ktorym sa pochvalim v inej teme, nech to tu nieje vsehovsudy...tak mozno sa to vyriesi naraz jednym odbornejsim zasahom...
toto budem riesit ak uz neprejdem ani 80 km na nadrzku..zatial to idem skumat co tomu bude...
a este mam dnes dalsi maly "problemik", s ktorym sa pochvalim v inej teme, nech to tu nieje vsehovsudy...tak mozno sa to vyriesi naraz jednym odbornejsim zasahom...
- bukelo
- Moderátor

zajtra idem do BA na corse na otocku, tak dostane zatazkavaciu skusku 440 km na teply motor..skontrolujem vodu v chladici pred..a po jazde..uvidim kolko sa strati za tu vzdialenost-davno som nesiel tolko km v jednom kuse..na test to bude fajn...uz sa "tesim"..snad nebudem musiet vyuzit vase sluzby pomoci v nudzi...ale pisem si kontakty preistotou, ktore by mi mali pomoct medzi BA-BB..tak budte vstrehu..
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Hehe...to je v pohode...
Ked tak volaj...Moje cislo tam je tiež.......
Hodim motor X12XE do kufra a narychlo na dialnici prehodime....

Hodim motor X12XE do kufra a narychlo na dialnici prehodime....
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov