Čerpadlo?!

Moderátori: dulo, buci_vectra

vladimir

Príspevok od používateľa vladimir »

Ups.....to by asi tak chytro nerozbehala.... :lol: ,ale mám známeho čo to aj spravil,naštastie to bolo v mieste bydliska..... 8)
Používateľov profilový obrázok
Fastspeed
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 16:36
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fastspeed »

vladimir napísal: No počkaj Jojko,
prídeš do auta,sadneš,otočíš klúčikom a keď hneď neštaruješ,tak ho chvíľku počuješ,ako dotlačí palivo-aj to som skúšal vypínať a naspäť zapínať,no a to nemalo na ten časový odstup žiadny vplyv......
inak sa snažím vždy mať v nádrži aspom tretinu.....človek nikdy nevie 8)
1. Raz som natankoval do mojej prvej Omegy Shell V power racing, a s tým benzínom mi aj zdochól. Nádrž sme nechcely odmontovať, radšej sme odpojily gumené hadice za čerpadlom, a sme museli točiť motor, aby čerpadlo vytlačilo ten zlý benzín. Našťastie som doňho nalial len 10 litrov.

2. Na Calibre sa mi pokazil tlakový ventil paliva, čo je za čerpadlom pri nádrži. Potom sme ho vymenily, ešte sme nenapojily gumené hadice, otočil som kľúčikom, a musel som točiť motor, aby mi vytlačilo trocha paliva.

3. Na druhej Omege sa mi pokazilo čerpadlo. Kúpily sme novú. Napojily sme ho, a ani tá nechcela tlačiť benzín len na zapalovaní, aj tu sme museli točiť motor, aby tlačil benzín.

Preto som mal tú smelosť napísať, že čerpadlo netlačí benzín, len keď naštartuješ auto. Ale možno, že v novších Oplíkoch to už vyriešily inak.
vladimir

Zas som o niečo múdrejší 8) :wink:
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Aj mne to čerpá už pri zopnutí palubného napätia. Natlačí, niečo pretečie cez pretlakový ventil späť do nádrže a vypne. Potom štartujem.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
Fastspeed
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 16:36
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fastspeed »

vladimir napísal:Zas som o niečo múdrejší 8) :wink:
Aj ja!
Učíme sa do smrti! :lol:
vladimir

Ahooojte.....tak dnes ma dotiahli do garáže :cry: ,
už to nechcelo naskočiť vôbec....moja "zlatá",takto a hneď na nový rok..,uvidíme,však vám napíšem,čo to bolo,dnes sa ide "operovať"..... :roll:
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Tak držím palce, nech to nestojí majland. :?
Opel Astra F-CC, X18XE
Lea

Príspevok od používateľa Lea »

tak gratulujem k "opravenej" Vectričke!!!! Ak som dobre postrehla, bola to len voda na nesprávnom mieste a tých 200.- čo to stálo- žiadna tragedia v rodinnej pokladni :lol:
vladimir

:lol: :lol: :lol:
Veru tak,vodenka voda,ale nestálo to len tých 200+ ešte nemrznúca zmes do nádrže a nový vzduchový filter-ten starý bol úplne zvlhnutý,takže na vine bola skondenzovaná voda v palivovom systéme ....trochu tomu napomáha aj súčasné počasie..
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Gratulujem. :) Takže to bolo príčinou aj tých neochotných štartov?
Opel Astra F-CC, X18XE
vladimir

Asi hej....lebo štartuje už ok........... :wink:
aspom dúfam,ešte zajtra vyčistím celý nasávací vzduchový systém.....
vladimir

Najhoršie to bolo dnes,na parkovisku....človek príde k autu,a len točí a točí a nič... :roll:
taká blbosť....a to mám takmer plnú nádrž...
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ale stále je to lepšie, ako keby sa ti to malo stať niekde v strede 500 kilometrovej štreky. :-) A ešte horšie by to bolo, keby si tam to auto vôbec nenašiel, tak ako ja na Nový rok. To bola panika! Miesto, na ktorom malo stáť bolo prázdne. Trikrát som prešiel parkovisko tam a späť, či som ho nezaparkoval náhodou niekde inde, keďže sa mi občas stáva, že si neviem spomenúť, na ktorom konci som ho večer zaparkoval a čím ďalej tým sa mi to stáva častejšie. Už som mal v ruke mobil a zaliaty studeným potom, roztrasenými prstami som ťukal 158, keď vo mne hrkla nejasná spomienka, že Astrička bude asi na inom parkovisku, keďže deň predtým som mal snahu uchrániť ju pred hordou pyrotechnikov, ktorý sa mali o polnoci vyhrnúť aj so svojim zbrojným arzenálom na balkóny. Rozbehol som sa teda na to iné parkovisko a ona tam stála. Zlatá moja, ticho stála a čakala ma. Hurá! Objal som ju, hoc špinavú od kolies až po vrcholec teleskopi.ckej antény, obišiel dookola, či prečkala hurónsku noc bez ujmy na kráse, ešte poláskal pohľadom, nasadol, naštartoval, započúval sa do sladkého klepotu hydroštelov a šťastný vyrazil do nasolených ulíc rodného mesta.
:wink:
Opel Astra F-CC, X18XE
vladimir

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
vladimir

Akurát som hladal chybové kódy......dnes ráno sa opakoval včerajšok-ešteže mám štartovací spray...a vykazuje mi chybu 12.....začiatok skúšky.... :roll: ,a nič viac
asi pôjdem na diagnostiku.... :?
vladimir

No a už sme z toho "hotoví" dvaja... :?resp.traja-aj môj dobrý sused ,na chybové kódy reaguje len 12-stále dookola ju preblikáva-začiatok skúšky
no a na diagnostike .....nič ,vsjo ok
A keď ma technik volal na diagnostiku,tak som štartoval samozrejme so sprayom-medzitým vychladol motor
akonáhle mu "frknem" do nasávania,chytí doslova na brnk
sľúbil mi,že doobeda to pozrieme znova.... :roll:
to sú veci....pritom akonáhle naskočí, ide ako hodinky,bez najmenšieho šklbnutia-myslel som na tú vlhkosť....a teraz "babo raď "
.....už som poškuloval po starých sviečkach.....však napíšem ako som dopadol,ak to vôbec zistíme....hm,alebo si primontujem rovno ten spray k nasávaniu.. :idea: ...
jo ešte taký malý detail...omylom som nezapojil naspäť lambda sondu,a autíčko išlo naspäť do garáže-a nič....vôbec mu to nevadilo.....
kus

Príspevok od používateľa kus »

vladimir napísal:Akurát som hladal chybové kódy......dnes ráno sa opakoval včerajšok-ešteže mám štartovací spray...a vykazuje mi chybu 12.....začiatok skúšky.... :roll: ,a nič viac
asi pôjdem na diagnostiku.... :?
Chcem sa opýtať,aký to máš sprej,kde sa dá kúpiť a za koľko ? Dík.
vladimir

Spray......... :roll: mám ho v aute v garáži,ale názov ti nepoviem...
pýtal som si štartovací spray-je to na benzín aj na naftu-je tam návod,a tu stál rovných 200sk
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

A to ti kontrolka nesignalizovala ani tú zabudnutú lambdu?
Ak to chytá s použitím štartovacieho spreja, tak to asi iskru dáva. Čo vstreky?
Opel Astra F-CC, X18XE
vladimir

Ja mám,ako som spomínal C 16 NZ-jednobodový vstrek do sacieho.....
najprv sme mysleli na vlhkosť a potom na RJ-či vôbec reaguje,že je zima.....
a tú lambdu vôbec nezareagovala,no a vieš si predstaviť čo z toho vzišlo.......že ,keď mi to tak ide,tak nech skúsim aj iné odpojiť a to môžem niekomu ponúknuť....... :P ,aký vraj dobrý motor to je......že ide aj bez toho....ach jo :cry: takto si robiť srandu..... :twisted:
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"