Olej v nadržke s vodou 1.7 DTI

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
Barry
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 27 Jan 2008, 20:42
Auto: Vectra C
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Barry »

Ja som mal na Astre tiez olej v nadrzke s vodou. Bola mastna cela nadrzka... Ked som menil chladiacu kvapalinu, tak som tu nadrzku vycistil.... je delena a z tej druhej casti sa mi to nepodarilo.

Zatial sa mi tam olej znovu neobjavil.
BMW X6 F16 30d 190kW (2018)
EX-Opel Vectra C Caravan, 1,9CDTI 88kW (2008)
Škoda Octavia II Tour, 1,6 MPI 75kW (2011)
EX-Opel Astra G 1,2 16V (2002)
EX-Opel Kadett E 1,3 (1986)
EX-Škoda Felicia 1,4 MPI (1999)
EX-Opel Astra H 1,7 CDTI (2006)
matrix
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Mar 2008, 10:55
Auto: Astra G
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matrix »

chlapi takze uz davno som mal tento problem minuly rok cez zimu. No skoncila zima vycistil som nadrzku a cele leto bol pokoj neobjavil sa tam ziadny olej. No teraz jak sa ochladilo uz mam opat nadrzku zasranu od oleja. Takze robi mi to len v zime. Cez leto pohoda. Co by ste mi poradili skusit skor ? vymennik tepla alebo tesnenie pod hlavou?
Astra G 1,7dTi 3dv. (2001)
tony
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Mar 2008, 19:37
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa tony »

a čo tak tesnenie pod vložkami vstrekou , pozri toto tam to je http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 1&start=45
1micra
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 22 Sep 2009, 10:49
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa 1micra »

Nooo Ja som teraz dal dole hlavu na pretlakovanie, stiahnutie, výmena gufierok, nové tesnenie pod hlavou, lebo mi cez výmenik tepla na olej filtri prerazil olej do chl. sústavy čo som musel poriešiť jeho odstavením čiže olej tam cirkuluje ďalej a voda ide napriamo do kúrenia a zatial to funguje, a trošku cvrklo aj do oleja a teraz po poskladaní mám problém že predtým som dolieval vodu po cca 1000km asi tak deci-dva a teraz okrem toho, že sa neviem zbaviť olejového sajrajtu po 100km dolievam celú nádržku a ešte aj ak je studený ide jak drak a po zohriatí je lenivý a občas vysvieti kontrolku motora ..... začínam šalieť a už neviem čo mám spraviť a tak sa obraciam na Signuma či mi nevie poradiť prosím súrne lebo ide zima a okrem toho potrebujem auto aj kvôli sebe a práci..........
1micra
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

Mnoo na vstrekoch som vymenil gumičky lebo boli tvrdé ako z plástu a popraskali a cez ne unikal olej, takže olej prestal papať, vymenil som hadicu prepadu oleja z filtra lebo bola skrútená a deformovaná a spôsobovala vysoký tlak v ol. filtry a slabý prietok z následným prasknutím a únikom vody do oleja a opačne v chladiči oleja a tak zaslepil chladič oleja, tak, že som nalial cez trubky pre vodu dve balenia dvojzložkového lepidla na kov a mám pokoj s poklesom hladiny vody a s pribúdaním oleja v vo vode, olej teraz cirkuluje ako má a voda tiež,. len pri tom čo mi vytlačilo olej na celú prevodovku a motor v zadu mám pocit, že mi pre istotu zalial asi konektory a snímač vonkajšieho tlaku tak mi vysvecuje hneď po naštartovaní kontrolka motora, auto nemá ťah a čerpadlo hrkoce akoby boli v ňom nahádzané skrutky v plechovke a nechce sa teraz zohriať tak ako má a pritom kúrenie baví ako má čiže zima nám v aute nie je a tak sa chcem opýtať či to všetko môže spôsobovať zaliatie konektorov??? Stačí ich opatrne odmastiť a prestrieknúť s kontaktolom????Kto vie kde sa nachádza Snímač Otáčok Kľuky kde je namontovaný????
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

fuha !
docela kovbojka, a to lepidlo - myslis nejaky utesnovac chladica ?

olej moze kazit gumenne krytky na konektoroch
ale doporucil by som skor diagnostiku, ze co sa mu nepaci
1micra
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

Mnoo odporučené použil dvojzložkový tekutý kov dve balenia, lebo tým som úplne zaslepil časť chladiča cez ktorý preteká voda,,,nemám prachy na nový,,, a hadice som napojil na priamo kúrenia a olej má svoj klasický okruh prietoku zachovaný, a teraz musím kúpiť buď tech. benzín alebo na kontakty je a mám lepšiu skúsenosť toulén lekársky ,,len nie ho veľmo voňať aby sa svet nestal na určitý moment krajší, to len na upozornenie,, nezanecháva za sebou stopy a zberá všetku mastnotu a nečistoty, lebo keď som menil čo som už tu mal vlákno predstrek nafty, všetko bolo zaliate v okolí čerpadla naftou včetne konektorov a tiež sa mi rozsvecovala kontrolka motora a auto išlo v núdzovom režime a cez diagnostiku ukazovalo pokles napätia a po vyčistení a nastriekaní kontaktolom všetky konektorov a koncoviek sa problém vyriešil a auto išlo zas ako hodinky.....
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"