Kúpim Astru - poradte

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

X16XEL sa montoval do G-čka v r. 1998-2000, od r. 2001 to bol Z16XE.
Ak hovoríme o 16V motoroch.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
rado.c

Príspevok od používateľa rado.c »

...no a preto treba este pri vybere asi dat pozor AJ aky typ motora tam bol pouzity!!
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Počul som ešte, že v r.1999 prešiel motor X16XEL akýmsi upgradeom, čo odstránilo problém so spotrebou oleja, ale je to neoverená informácia.
Opel Astra F-CC, X18XE
marifonexu
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 30 Mar 2008, 16:17
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa marifonexu »

no dvovod, papka mi olej asi 1l na 3000km, a ked 1.6 tak 8v stym som nemal ziaden problem,ale aj takje vsetko ako je motor vyrobeny a zalezi od kusu, poznam ludi ktory su s 16.16v velmi spokojny a maju spotrtebu 5.5l
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

jarda BA napísal:So všetkych oplackych motorov ma problem so spotrebou oleja najviac 1.6 16V X16XEL .Aj proti tomu budeš protestovať ? :x Chcel poradiť tak radim .
Ale to nie.

Ja protestujem cisto proti sprostosti, ze vacsina x16xel ma problem so spotrebou oleja
brhy
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 25 Aug 2007, 08:43
Kontaktovať používateľa:

..

Príspevok od používateľa brhy »

predam ti z22se ak ces :D
Volvo C70 2.3T5 240hp :D zatial ....
jarda BA
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 16 Mar 2007, 19:59

Príspevok od používateľa jarda BA »

OK ty patriš do menšiny-všimol som si že maš 1.6
Astra G 1.8 16V Sportive 3dv.
iurai

a o com je debata ?
jarda BA
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 16 Mar 2007, 19:59

Príspevok od používateľa jarda BA »

Asi o ničom,tak končim. :D
Astra G 1.8 16V Sportive 3dv.
Rasto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43

Príspevok od používateľa Rasto »

Ja som mal X16XEL r.v. 2000 a olej nežral. Kolega má 1.6 8V r.v. 1998 a olej mu žerie.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
To[m]aS
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Feb 2008, 11:44

Re: Kúpim Astru - poradte

Príspevok od používateľa To[m]aS »

grajzo napísal:CIdem kupovat astru rv. 1999 - 2000 ,len by som potreboval poradit s akym motorom kvoli spolahlivosti. Rozmyslam medzi 1.6 16V, 1.8 16V, 2.0. 16 V. Dakujem za rady
Kámo, nechcem Ťa uraziť, ale len blázon si kúpi v dnešnej dobe ASTRU, ja ju už mám 10 rokov a robím len na servis.Najprv si prever čo stoja náhradné diely na Ople a servis robota a hneď zmeníš názor na Opel a ešte, keď zistíš, že niečo Ti opravia a za chviľu si tam zas s reklamáciou, tak Ti povedia, že treba vymeniť to-to-to a tak ďalej a z drobnej opravy podľa Teba je hrôza-keď sa pozrieš na faktúru a v podstate počítač Ti vykazuje chyby naďalej.Prečítaj si poriadne Fórum-OPEL- jednotlivé skupiny a potom zistíš , že máš chuť na inú značku, tak ako ja.
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

...a potom si prečítaj aj fóra o iných značkách a zistíš, že Opel v tomto smere nie je ničím výnimočný. :wink:
Opel Astra F-CC, X18XE
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Komjatna

Príspevok od používateľa Komo »

Ako bolo povedane, 100 ludi 100 chuti.
Urcite by som sa rozhodoval medzi 1.8 a 2.0..
azmodan

Príspevok od používateľa azmodan »

To[m]aS osvetli nam vsetkym pojem : "Robim len servis"???
To[m]aS
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Feb 2008, 11:44

Príspevok od používateľa To[m]aS »

azmodan napísal:To[m]aS osvetli nam vsetkym pojem : "Robim len servis"???
Prečítaj si poriadne vetu napísal som" robím len na servis" to znamená, že mesačne pol výplaty nechám v servise, pretože sa to všetko už kazí-elektronika dosluhuje a na elekronike je založený celý chod vozidla
azmodan

Príspevok od používateľa azmodan »

hmm zle som to precital ale v podstate to je jedno...

kupoval si to auto nove? ak nie tak si zle vyberal..

a podla mojho nazoru to az take zle nemoze byt neverim tomu ze nechavas pol vyplaty v servise..

inak mas veeelkuu trpezlivost :lol: ked predpokladam ze zarabas priemernu mzdu na svk cca 15 000 dajme tomu, tak za 10 rokov pol vyplaty mi dava 900 000 Sk za to mas dooost vela novych astier co si ty dal do servisu ;)

srandujem ale ak je to auto naozaj take zle tak uz malo byt davno prec z domu...lebo "robit 10 rokov na servis" :roll: :roll:
iurai

Tomas ma pravdu. ked sa kazia elektricke veci a clovek chodi do bezneho autorizovaneho servisu, tak moze aj skrachovat. najma ak vymenia 4 veci nespravne

tyka sa to ovsem vsetkych znaciek :-)

preto ak clovek nema servis doma, ani peniaze na servis, neostava mu nic ine, nez kupit si auto nove.

este lepsi je samozrejme leasing, pri ktorom auto ostava vo vlastnictve leasingovky. potom nemas problem, ak konkretne auto je obzvlast kaziace sa
To[m]aS napísal: Kámo, nechcem Ťa uraziť, ale len blázon si kúpi v dnešnej dobe ASTRU, ja ju už mám 10 rokov a robím len na servis.Najprv si prever čo stoja náhradné diely na Ople a servis robota a hneď zmeníš názor na Opel a ešte, keď zistíš, že niečo Ti opravia a za chviľu si tam zas s reklamáciou, tak Ti povedia, že treba vymeniť to-to-to a tak ďalej a z drobnej opravy podľa Teba je hrôza-keď sa pozrieš na faktúru a v podstate počítač Ti vykazuje chyby naďalej.Prečítaj si poriadne Fórum-OPEL- jednotlivé skupiny a potom zistíš , že máš chuť na inú značku, tak ako ja.
radimk
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 24 Okt 2007, 16:21

Príspevok od používateľa radimk »

ja mam 1,6 16V r.v. 1998 olej žeria asi polliter na 5000 km, a podla mna to nieje vela, odporučam ho, servis zatial žiadny najazdené má vraj iba 161 tisic mojich je 40tisic. menil som len servo ale to nie je motor
eyo
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 10 Máj 2007, 08:46
Auto: Insignia

Príspevok od používateľa eyo »

No vsetko je otazka spolahlivosti kusu. Co sa tyka servisu a ND cena je porovnatelna s inymi znackami, a v dnesnej dobe su auta robene na odbyt, takze vydrzia menej ako pred 20 rokmi. V rodine presli uz 4 ople (3 astry - 1x F , 2xG vsetko 1,4 16V a 1 kadett c16nz). Zatial bola spolahlivost az na uvolneny srob v nahone otacok (vydraty remen) a na jednom Gcku sa zblaznila RJ a nnezavieralo klapku na volnobehu. Inak chodim do servisu 1x rocne na garancku, aby bola peciatka v knizke. Lepsie sa to preda. Napriek tomu, ked som videl servisne ukony na Fabii pri rovnakych km, isla mi "hlava kolem". (pri 50.000 menene manzety v naprave, potom silenbloky.....) Ale kazdopadne treba dat pozor co kupujes, lebo 1,8 a 2,0 nie su slabe na astru, a ked si k tomu pripisem este lotusom odladeny podvozok na tychto modeloch tak musis mat vazne stastie na zachovali kus....osobne by som si vedel predstavit co sa s tym autom da robit. Spotreba oleja je skoro vsade, tej sa nevyhnes. A radsej zachovalu astru ako vylietane BMW. A kadett to bola kapitola sama o sebe..motor zral plej ako trabant, isiel permanentne na 3 valce, lebo jednu siecku zahadzovalo a bol po celnej buracke tak moc nelicoval. Ale dosiel vsade, odviezol vsetko (550l kufor uz asi mat nebudem :( ) a nebyt sprosteho META imobilizeru tak by aj vzdy startoval. A co sa servisu tyka, no ked nechces skrachovat, musis si najst fachmana, ktory to vie a ND su v pohode v kazdom obchode maju nieco. Len pozor na garazove "odborne" zasahy, astry su na to citlive. Radsej ries nieco z D s overenou historiou
Opel Insignia CDTi 130k
ex...Opel Omega MV6 3,0
ex...Opel Astra G 1,4 16V HB
ex...Opel Kadett E 1,6i sedan
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - VŠEOBECNE"