Disky
Moderátori: buci_vectra, franticek6
- jaromucha
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 12:45
- Auto: Zafira A
Re: Disky
originál je 6J15 ET43, ale pasujú aj tieto - mám na nich zimné gumy. Ide mi len o to, či môžem použiť na zadnej náprave disk inej šírky a ináč vysunutý bez toho, aby to malo vplyv na jazdné vlastnosti. Ten pokrivený a vyklepaný trasie ako besný a nedá sa vyvážiť. Jedná sa o dočasné riešenie.
Opel Astra J r.2015
- lesi
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Feb 2008, 22:57
- Auto: Zafira Tourer
Nie som síce odborník, ale pokiaľ viem, tak rozdiel v ET má aj nežiadúci vplyv na mechanické časti nápravy, ložiská, nie? A 49 a 33 je teda fakt dosť.
Opel Zafira Tourer 2,0 CDTi Cosmo r.v. 13
Opel Astra H 1,4 Enjoy r.v. 04
Opel Zafira B 1,9 CDTi Enjoy r.v. 05-ex
Opel Vivaro Life Westfalia 2.5 CDTi r.v. 07-ex
Opel Zafira A 1.6 16 V Elegance r.v. 99-ex
Fiat Marea Weekend 1.6 16 V LX r.v. 97-ex
Opel Astra H 1,4 Enjoy r.v. 04
Opel Zafira B 1,9 CDTi Enjoy r.v. 05-ex
Opel Vivaro Life Westfalia 2.5 CDTi r.v. 07-ex
Opel Zafira A 1.6 16 V Elegance r.v. 99-ex
Fiat Marea Weekend 1.6 16 V LX r.v. 97-ex
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 16 Júl 2017, 11:30
Otvorím starú tému....
Ako sa hovorí "když se zima zeptá..." ako som pripravený, rozmýšľam nad zimnými kolesami, konkrétne stačia aj podľa mňa plecháče. letné mám 235/45 na 18, a ako tak zisťujem, tak podľa všetkého v zafire nemám kontrolu tlaku v pneumatikách, takže super. Len neviem a ani som nikde nevidel, či vôbec existujú plecháče na Zafiru Tourer?
Ako ste to riešili vy?
Ako sa hovorí "když se zima zeptá..." ako som pripravený, rozmýšľam nad zimnými kolesami, konkrétne stačia aj podľa mňa plecháče. letné mám 235/45 na 18, a ako tak zisťujem, tak podľa všetkého v zafire nemám kontrolu tlaku v pneumatikách, takže super. Len neviem a ani som nikde nevidel, či vôbec existujú plecháče na Zafiru Tourer?
Ako ste to riešili vy?
- Lubo-SA
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 14 Máj 2017, 14:52
- Auto: Insignia
Na Zafiru určite disky sú v ponuke, ale keď som naháňal plechové 18" na moju Insigniu tak všade mi povedali že plech sa robí do 17" a ďalej všetko len zliatina.. Ak by sa podarili nájisť 18"plechy tak by som poprosil adresu obchodu.Kralik napísal:Otvorím starú tému....
Ako ste to riešili vy?
-
- Pravidelný užívateľ
Ok Lubo, vdaka za info! Pozriem, ale asi budem skor hladat mensie. Pozriem do TP, lebo si nepamatam, ake tam mam vsetko napisane, ale niekde (mozno v navode) som cital, ze 18tky zimne nie su dovolene.
- dušan992
- Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 22 Mar 2008, 23:07
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Turňa nad Bodvou
tak si zožeň doklad od opla COC o všetkých alternatívnych rozmeroch kolies. určite sa montovali od 16 do 19 palcov
a pokiaľ viem tak 18 zimné mat môžeš ale nesmieš mať reťaze
a pokiaľ viem tak 18 zimné mat môžeš ale nesmieš mať reťaze
OPEL Astra J 2.0 cdti AT6 http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?f=130&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
ex-OPEL ASTRA G 1,4 16v x14xe http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=16923" onclick="window.open(this.href);return false;
OPEL COMBO B TOUR 1,3 cdti
OPEL CORSA D 1,4 14v
ex-OPEL Combo B 1,7 Dti Y17DT
ex-OPEL ASTRA G 1,4 16v x14xe http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=16923" onclick="window.open(this.href);return false;
OPEL COMBO B TOUR 1,3 cdti
OPEL CORSA D 1,4 14v
ex-OPEL Combo B 1,7 Dti Y17DT
-
- Pravidelný užívateľ
Je to mozne, mozno som len zle pochopil manual. Mimochodom dnes som na seba prihlasoval zafiru a naraz som zistil ze v tp je pisana ako 5miestna. Z policajtkou sme sa zhodli ze ten kto to v ba na urade prihlasoval z talianska zrejme musel spravit chybu a vraj sa to da dohladat na zaklade jednoho cisla co je uvedene v tp. A mam sa s tym obratit na dany bazar. Tak som zvedavy ako v piatok pochodim, lebo tym padom by tam mohli v povodnom tp byt zapisane aj ine rozmery kolies